Осмокласник е в болница с комоцио след побой от по-голям ученик

Случаят е станал пред очите на десетки други ученици в Пловдив
30 сеп 2021 08:54, Ния Христова
70
Осмокласник е в болница с комоцио след побой от по-голям ученик
Снимка: Pixabay
Пореден случай на агресия в училище, този път от Пловдив. Осмокласник от Професионалната гимназия по битова техника е бил пребит от по-голям ученик от същото училище. Нападението е станало в двора на гимназията. Пострадалото момче е прието в университетската болница „Св.Георги” в Пловдив с комоцио, съобщи Нова тв.
 
Побоят става в сряда по обяд в близост до училището. Момчето е било пребито пред очите на десетки ученици, които в този момент са били в междучасие.
 
"Предлагали са му учебници, но той вече си беше купил. Когато им отказал, те го попитали защо говори с глас на обратен. Той им отвърнал, че може да говори както си иска, защото гласът си е негов. Тогава те викат побойника, който го удря с юмрук. Синът ми пада на земята и си удря главата. След това персоналът вика Бърза помощ. Синът ми все още е в реанимация, едното му око е почти затворено, не се знае дали ще може да вижда с него. Има и хематоми в главата. Нападателят не го познава", разказа бащата на пострадалото момче Красимир Наков.
 
Учители се обаждат на тел. 112, след което пристигат екипи на Спешна помощ и на полицията. 
 
"Състоянието на детето все още е сериозно. След като детето беше откарано в болница, веднага започнахме да търсим кои са виновниците за проявата на тази агресия. Имаме леко съмнение, но на 99% сме сигурни кой е виновен. Става въпрос за ученик от по-горен клас, за който няма индикация да е проблемен ученик", обясни директорката на училището Гергана Георгиева.       
 
Най-тежкото наказание, което законът предвижда, е преместване в самостоятелна форма на обучение или в друго училище. Родителите на пострадалия осмокласник са категорични, че ще съдят ученика, нанесъл побой на детето им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
11
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
До 7 === Глупости на търкалета. По времето на соца големите редовно ни преджобваха и ни взимаха стотинките и ни биеха кюпове зад врата, а ако им се отвориш направо си те сритваха. Затова по соца всички се бяхме научили да оцеляваме, като не се дръвчим на по-големите и при нужда да бягаме бързо :)))
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе това си е направо опит за убийство, какво го увъртате. Да го удариш така че да има съмнения за зрението му??? Какво се случва в тази държава. Другарят Янаки Стоилов да въведе ред, сега да го видим.
16
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
до 4 Интересно ми е дали ако твоето дете е измежду тези изнасилени или смъртни случаи ще мислиш по същия начин? Иначе като цяло децата не са виновни, те копират поведението на възрастните. Агресията много често е породена от проблеми в семейството, но това как ще го обясниш на родителите чиито дете е с комоцио в болница?
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като няма закони има друго.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пловдив ке напълни със селттаци, които се наплодиха, но възпитанието им е чобанско. Факт!
13
1
 
22
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Какво е това "имаме леко съмнение"? Май е дете на някого и го прикриват, както беше с убиеца от Борисовата градина. Не трябва ли да е арестуван?
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щях да кажа да беше тренирал бокс,но осмокласник е малък още за тия спортове,едно таекуондо или карате обаче щеше му свърши също добра работа!!
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше в арабския свят досега да са го обесили публично този из...рооо...дд.В САЩ щеше да е затворен със сериозни наказания за него и за родителите.А у нас ще го преместят в друго училище ,защото тук вече е набил някой и трябва да го направи в другото училище.
10
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
отговорност да се търси на директора. не може да се оставят учениците свободно да се тормозят, а учители и директор да спят.
9
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нима коронавирус не го е повалил?
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли затвор за малолетни или нещо подобно? Ако няма ,в семейството на пострадалото момче няма ли мъже?Око за око,паста за зъби.
7
1
 
2
 
! Отговори
Вито преди 2 години
Трябва да помолят кръстника, за да получат справедливост.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова хората са измислили кинтити, да се раздава по всевъзможни начини правосъдие, а не да чакаш милостинята на чиновниците да го потупат по рамото.
5
0
 
24
 
! Отговори
адолф преди 2 години
В едни други времена побойника/ако е непълнолетен/ вече щеше да е в ТВУ, а там престоят никак не е бил приятен доколкото знам.
4
38
 
1
 
! Отговори
Свобода преди 2 години
Нека да оставим децата да се разбират помежду си. Понякога това става и поступване. Да, понякога има и травми, дори смъртни случаи, изнасилени. Но - така се расте. Не можем да затворим децата от малки, не можем да ги кастрираме.
3
0
 
20
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
До Анонимен 1 ___Абе каква глоба, те потрошили детето, глоба ... Тук трябват по-строги наказания, а и паричните потоци да са насочени към пострадалото дете !!!
2
1
 
21
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Да чакат ли родителите на Българското правосъдие , или ... ______Аз ако съм на тяхно място, май няма да чакам ?!
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А глоба за родителите на побойника ще има ли?