110 години от рождението на Ванга

В храм "Света Петка Българска" беше отслужена тържествена литургия
4 окт 2021 10:54, Петя Славова
25
110 години от рождението на Ванга
Снимка: БГНЕС

Със смирение хиляди посетиха храм "Света Петка Българска", където беше отслужена тържествена литургия за 110 години от рождението на Ванга, предава БГНЕС.

Емоционално слово веднага след това припомни живота на пророчицата и сторените от нея добрини, уроците на които учеше и утехата, която даваше. За годишнината от рождението беше осветена галерия "Ванга", в която са представени картини и скулптури на изявени български творци.

Всички те са дарени за случая. Специално беше участието в събитието днес на Музикална лаборатория за човека с диригент Йордан Камджалов.

Близки на пророчицата, политици, общественици, представители на общински и държавни институции, признателни граждани уважиха отбелязването на годишнината от рождението на пророчицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: вангахрамгодишнина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Да четеш Светото писание, не значи че разбираш какво пише в него! Милиони го четат ,но на единици е дадено просветлението! И не се напъвай да "мислиш", то се разбира със сърцето !
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омраза и допир нямат нищо общо с това, което говориш. Прочети Светото писание и мисли. С главата си. Собствената.
20
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Странно, всякакви нещастници ,които не са имали никакъв допир със Ванга, ръсят мнение по неин адрес ! Повече от половин век е помагала на хората, и хората които им е помогнала са стотици хиляди! Тука ще се намерят всякакви, които държат да си пуснат миризмата! Омразата и безсърдечието също е Божие наказание, ако ще и да цитират Библията! Спомням си за ония ,дето викали на Христос. . "Знаем кой си, Ти си дошъл да ни погубиш..."! "И той им забраняваше да казват, какъв Той бил..."!
19
3
 
4
 
! Отговори
RD преди 2 години
Щом централни медии се занимават с вуду, хвърляне на боб и тем подобни, ясно до къде го е докарало това общество.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оф .... трагедия.
17
0
 
3
 
! Отговори
Bebok преди 2 години
Кой е този чувек в смешна шапцица на снимката? Магьосник ли е или кво тва чудо?
16
2
 
3
 
! Отговори
Bulgur преди 2 години
Само *** народ може да вярва в подобни чудеса и измишльотини.Великите българи!!!
15
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте писали за тая вещица!
14
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пророците са до Христос. Те са пророкували появата Му, както и събития, които очакват израилтяните. След Христос няма пророци. А колкото до Вангелия Гущерова, в Сеетото писание ясно се казва кой е пророк и кой е лъжепророк. Всичко от Бога е добро, а останалото е от лукавия.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ванга, Кашпировски, Джана (или подобна беше). Уж *** не вярвали в религия и черни и бели магии, но на тея някак си много вярваха. Що така?
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки може да пише в настоящето, какво бил предсказал някой си и то се сбъднало. Гугъла обаче има една интересна функция - да търсиш в период от време. И тогава се вижда че "гадателите" нищо не са могли да предскажат. За пандемията и обръщането на живота ни - нито дума. За това пък какви ли не тъпотии, от които естествено нищо не се случило
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време беше много уваважавана от ком.партията и особено от съветските власти. Даже и сериал направиха за нея. Гледах някакъв документален филм за нея - нещо не ми хареса цялата работа.
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вещица
9
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Литургия в сатанински храм, посветен на врачка и изписан от комунист-окултист. Българска пародия на религия. Бог да ни прости!
8
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в Библията пише да не вярваме на врачки! само на говорещи от името на Господ! Ванга никога не е казвала:"Господ ми каза..."!
7
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Ванга е казала, че всички трябва да се ваксинират! Ваксинирайте се, не сте по - мъдри от баба Ванга!
6
2
 
41
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Тая *** с грозните картини на Светлин Русев на които се мъдри Нешка Робева не никакъв храм. Позор!
5
9
 
46
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ванга е врачка, т.е. тя е била служителка на дявола, понеже врачуването е строго забранено в Свещеното Писание. За съжаление много хора се увличат от тези езически практики и увреждат душата си. Споменатата жена пълнеше къщата си с икони като всяка врачка, стремейки се да се представи като православна християнка. Това се правеше с цел да подбуди пр.остодушните да й повярват. Всъщност тя беше прикрита езичница и враг на православието.
4
12
 
36
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Според Православието Вангелия Гущерова не е никаква пророчица, и очевидно е имала работа с тъмни сили, от които черпи познания, те са я контролирали.Показателно е и, че храмът се обслужва от разколници, а не от кононичната БПЦ.Не си губете времето и не се заблуждавайте с такива фалшиви пророци.
3
9
 
6
 
! Отговори
Ванга йот Струмица преди 2 години
За господин Борисов пророчество! Йот огиня ке дойде България ке спаси! Тъй като Борисов е пожарникар и пророчицата ясно е видяла кой ке спаси България...