Жители на с. Мирянци протестират срещу кариера за чакъл

Хората са започнали сами да извършват укрепителни дейности на къщите
4 окт 2021 22:08, Ния Христова
3
Жителите на пазарджишкото село Мирянци за пореден път излязоха на протест. Оплакванията им са свързани с дейността на фирма - концесионер за добив на пясък и чакъл. 
 
Местните смятат, че изкопните работи водят до разместване на земните пластове и до напукване на къщите им. Също така твърдят, че концесионният договор се нарушава и добивът на инертни материали става извън позволената територия и дълбочина. 
 
"Къщите в Мирянци и Синитово са почнали да пропадат надолу. Водата свършва. Отделно, че се и замърсява много тук. С тия камиони се замърсява и околната среда", каза пред Bulgaria ON AIR жителят на село Мирянци Йордан Георгиев.
 
"Къщите започнаха да се пукат. Водата на хората в сондите също намалява, даже някои без вода остават. Потърпевши сме, отвсякъде сме потърпевши", коментира друга жителка.
 
"Тази къща се вижда какво поражение нанася баластриерата върху нашите сгради и нашите жилища. Ето, забележете, прозорците също са нацепени на две. Следващата къща също е със свален покрив, защото се нацепи на четири", сподели Кирил Ламбрев.
 
Жителите на селото искат да се спре дейността на баластриерата.
 
Вижте повече в репортажа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден изкарват някакви Борисовчета да клатят държавата.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Концесиите в България са като баница, режи па яж.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама тя тази кариера,не е от днес бре селяни! Тя е от години лапачка за частника " демократ"! Що сега протестирате? При Борисов и ГЕРБ по различно ли беше?Тогава що не протестирахте? Ами хайде моля ви Служебното правителство няма как за 6 месеца,ви реши проблемите от години!!! Притискате го излишно всички! Показа ви достатъчно мисля,от 12 годишното управление на мутрата! Малко ли е? Някой през тия 31 г,да ви показа как са ни КРАЛИ? Не! Уважавайте тези Българи,че имах топки да го направят!