Битови и строителни отпадъци по поречието на р. Тополница

Никой не иска да свидетелства, обясни кметът на с. Калугерово
6 окт 2021 22:22, Петя Славова
6
Битови и строителни отпадъци по поречието на р. Тополница
Снимка: Кадър bTV

Незаконно сметище има по поречието на река Тополница в землището на пазарджишкото село Калугерово. На мястото се изсипват тонове боклуци, които са разхвърляни по поречието на реката, като има строителни и битови отпадъци.

Кметът на селото Ангел Божилов обяснява пред bTV, че сметищата са постоянни, като боклуците се изхвърлят от жителите и гостите на селото. "Постоянно чистим сметището, но постоянно се изхвърля", обясни той.

По думите му, няма нито една наложена глоба заради реда, по който не се налагат. За да се наложи глоба, трябва извършителят да се хване на място и да има свидетели. Никой обаче не иска да бъде свидетел. Правени са опити сметището да се зарива.

Друг основен проблем е, че седем села разполагат с общо два контейнера за изхвърляне на боклуци, като площадка за строителен отпадък има чак в Пазарджик.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Съдията Дерд преди 1 месец
Застреляйте няколко хванати на място за изхвърляне на битовите си отпадъци и покажете всичко с подробности по телевизията . Гаранция , НЯМА да има повече мераклии а до една година поречието на Тополница ще бъде в Гинес като "Най-чистото поречие в света " .
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко ли ви е виновен пак
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Диваци
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПРОМЯНАТА НА РАДЕФ Е ФАКТ!!!!!!