Операцията по разтоварването на "Вера Су" ще започне след понеделник

Повдигнаха обвинение на капитана и помощника му
7 окт 2021 20:17, Анисия Иванова
15

Близо 6 часа продължи разпитът на деветимата моряци от заседналия кораб "Vera Su" в окръжния съд в Добрич. Седем от тях бяха освободени и се върнаха в хотела, в който са настанени. Като обвиняеми бяха привлечени капитанът и вторият му помощник. А причината корабът да не помръдва 18-и ден била по-скоро човешка грешка.

"Нека се изяснят повече неща. Имаме насока за причината произшествието, но все още е рано да бъде обявявана. По-скоро е човешка грешка", каза окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Още по темата

От 5 до 15 години затвор грозят двамата. Предполага се, че вторият помощник-капитан е бил на вахта, когато корабът заседна. Делото е дадено за наблюдение на Националната следствена служба. Предадени са и двата дневника.

"Наред с екипажа вчера ни бяха предадени от капитана лично, за нуждите на разследването, корабните документи. Това са корабният дневник на палубата, корабният дневник на машините, трудовите договори на екипажа, както и общо 46 сертификата, касаещи кораба, товара и т.н. ", каза още магистратът.

Утре ще бъде извършена митническа проверка на останалите от екипажа. Междувременно очакваните надуваеми платформи за разтоварване на торовете от кораба пристигнаха във Варна. Сега предстои плавателният съд, който от близо денонощие е празен, да бъде разтоварен и изведен от бреговете край Камен бряг. Но операцията по разтоварването на товара ще започне след понеделник.

Няма индикации за сериозни повреди по кораба. Лошото време, високите вълни и силният вятър са сериозни пречки пред операцията.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече е събота. Преди малко гледах репортаж по телевизията. Кораба потъва. Задната част я заливат вълните, пълни се с вода и се е наклонил на ляво.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** изкараха дрогата ,до като се събудят нашите
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчакате лятото, туристите ще го направят безплатно, а ако бързате, викнете "братята" от Факултето, те също ще го свършат за безпари и от кораба следа няма да остане даже!
8
0
 
4
 
! Отговори
българан преди 2 години
Време е за абордаж вече.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За понеделника разбрах,но коя седмица и кой месец ако може да уточнят,ха ха ха Радеви неволи
6
1
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Е пА много бързат, бе. Може и по Коледа да започне Тогава се очаква да е по-хубаво времето.
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видя се, че от пагони и шапкари от банкетни войски файда няма. Начело с Радюв да си ходят по селата да сеят арпаджик. Нямаме нужда от дървени философи.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснете братята роми и за 5 часа макс всичко ще е разтоварено. А за ден два даже и кораба няма да го има много желязо е
3
0
 
15
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Операцията по разтоварване на кораба ще започне в понеделник за 5 ти път.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой първи понеделник? Януари от новата ходина ли?
1
1
 
15
 
! Отговори
с преди 2 години
Е той кораба потъна. Като един истински морски *** се шмугна бавно-бавно сред вълните. Може вече да не бързате, да си не одерете т аш аци те. Еее, по-другата година може да пуснете там група му рг ави без екипировка да се нагмурат и да го разфасоват кораба. Те го могат това с голи ръце, брадви, кирки и ножици за ламарина. А, и пратете на Генералите поздрави. От кметицата на Каварна и от всички благодарни и верни граждани от региона.