Бездомни кучета тероризират жителите на Видин

Има нападнати възрастни хора и деца
8 окт 2021 01:30, Анисия Иванова
22

За терор от бездомни кучета се оплакват жители на Видин. Те поискаха спешни мерки от общината заради всекидневните нападения на четириногите. Ситуацията излиза извън контрол преди ден, когато глутница от кучета напада и поваля на земята възрастна жена.

Датата е пети октомври, а часът около 18:00. Галина отива да изхвърли боклука, но около контейнерите за смет я чака неприятна изненада.

"Започнаха да лаят и аз се обърнах, започнах да тичам и едно от тях ме захапа отзад", сподели нападнатата жена.

Това обаче не е първият такъв случай. Много хора по един или друг начин са били нападани от глутницата.

"Изведнъж се спусна към мен едно бяло, пълничко куче, което се озъби. След малко се появи друго, черно куче, наобиколиха ме отпред и отзад, много се изплаших. В последния момент едното ме захапа и сега съм с превръзка на крака, както и шевове", разказва Лидия Трифонова.

9-годишната дъщеря на Полина също е била нахапана от кучетата, миналата година. Обърнала се към общината, но без резултат.

"Не мога да разбера защо трябва да сме затворници в собствените си домове и никой да не предприема нищо. Нека да ги отведат или задържат някъде", апелира Полина Петкова.

По закон общината може да вземе бездомно куче, да го кастрира и върне на същото място, от което е взето.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: видинкучетаBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Отстрел на ***.Навремето така се правеше и имаше ефект.
12
2
 
4
 
! Отговори
Гола вода преди 2 години
Радевите министри казват, че всичко е под контрол.От кучета до корупция.Отново ни излъгаха.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вдяка община е длъжна да има приют за бездомни животни, и в местното законодателство дори го има, а си птедставям колко европейски директиви има по темата. Обаче за голяма изненада, не навсякъде има приюти. Как така хем е задъжително, хем го няма, не мога да обясня. Нещо ксто маските в градския транспорт.
10
2
 
15
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Кайма с антифриз бря . Тургате вечер и няаа дъ има кучаата !
9
2
 
5
 
! Отговори
Az da vi преди 2 години
Винаги съм знаел че северозапада са малко глу павички, но пък чак толкова, че да ги пишат тук...... Леле мале!!!!!!
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма държава, как не го разбрахте вече 30г. Тези отгоре идват един след друг и само гледат да откраднат възможно най-много. За народа не ги интересува така че се оправяйте сами. Неволята нали знаете приказката. Така че направете нещо да изчезнат псетата и да не тероризират никой. Проблема е решен
7
0
 
5
 
! Отговори
Виетнамски студент преди 2 години
Ням ням нямммм....ох,че вкусноооо
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те тези песoвe не са дошли от Марс. Някой ги е захвърлил на улицата и сега кучелюбите като отворят едни големи уста, ще ги приберат на пткинден.
5
0
 
3
 
! Отговори
@ 5 от Дунава преди 2 години
Знам, че и едното и другото е ев.р.ейска работа, даже с гражданството повече. Но виждаш какви сме станали, трябва да се мислим за културни, за да направим нещо смислено. Ако то е смислено, но не е модерно, прогресивно и европейско, ние няма да го правим. Гоим, какво да се прави.
4
0
 
18
 
! Отговори
Дунава Вечен Страж преди 2 години
Много ме разочароват моите братя. Кучета ще ни дъвчат, луди ще ни бият, а ние като някакви ученици ще "чакаме някой от горе" да помогне. Каква е разликата между поданика и гражданина? Поданикът все чака помощ от тези над него. Гражданинът сам взима нещата в ръце. Когато види, че не помага дори папата от горе, той сам решава проблемите. Понякога трябва смелост. Но ние сме още с робското мислене - не смеем сами да се справим, а чакаме помощ от горе.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aми пенсионерите да си разнообразят малко менюто, а да не се оплакват. Виетнамците, защо нямат проблеми с кучетата? Хващат, държат го 2 дни гладно, бой с жилава пръчка да му се отпусне месото, а кожата да продадат на сарачи. Първите шапки за пилоти през втората световна война са били от кучешка кожа и летците споделят, че са били много добри.
2
8
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Ако беше истина, сега нямаше да ти четеме пcиxичеcките проблеми
1
11
 
9
 
! Отговори
Това не е важно преди 2 години
Банди на Бойко Борисов вилнеят със СРС апаратура в Перник,София,Бобов дол, Белград Сърбия и Прага Чехия!Убиват неудобни човеци!