Големите вълни създават впечатление, че „Вера Су“ е разместен

Корабът обаче е укрепен с котви, които го предпазват да не се разбие
Обновена: 9 окт 2021 15:01 | 9 окт 2021 13:58, Елка Василева
32

Лошото време задълбочава кризата със заседналия край Камен бряг кораб. Спасителни екипи наблюдават плавателния съд. Корабът е укрепен с котви, които го предпазват да не се разбие в скалите.

Вълните на Яйлата днес прехвърлиха два метра. Затова е невъзможно и трите баржи да започнат разтоварването на азотния тор, предаде Bulgaria ON AIR.

От Министерството на транспорта успокояват, че лошото време не е преместило кораба. Поне засега.

Още по темата

"Поради метеорологичните условия няма промяна в обстоятелствата около товарен кораб "Вера Су". Големите вълни през днешния ден създават впечатление, че плавателният съд е разместен. Представител на МА е на място и следи за състоянието на кораба, като не отчита промяна", посочиха от министерството.

А лошото време ще продължи поне през следващите няколко дни.

"Метеорологичната обстановка в района продължава да бъда усложнена, но плавателният съд е добре укрепен. Синоптичната прогноза предвижда подобряване на времето пред следващите два дни, когато се надяваме да започне разтоварителна дейност", уточни министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев.

Окръжният съд в Добрич остави за постоянно в ареста капитана и втория помощник-капитан на кораба. Ако се докаже, че действията им са причина за инцидента, те могат да останат зад решетките от 5 до 15 години.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не мога да разбера как не могат да разтоварят кораба, като е до брега. Опънете едно двойно въже с макари, едната макара я закачете на кораба, другата на брега и пак ще можете да пренесете товара. *** ли сте?
24
0
 
13
 
! Отговори
Az преди 2 години
Отдавна е легнал на дъното. Не ми е ясно само, защо продължават да говорят глупости. Пак има нещо гнило.
23
0
 
11
 
! Отговори
;Морски преди 2 години
Като гледам какво става ,единствено Магнито от Х- мен може да освободи кораба..
22
11
 
4
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Защото пък комуниста боко не беше същия некадърник? Разликата между преди боко и след боко е само в датата!
21
6
 
20
 
! Отговори
Радев, вън! преди 2 години
От няколко месеца България се управлява от пълни некадърници и безхаберници. И държавата ни , както и корабът Вера су са на дъното. Толкова може хасковския ***. Дано никога повече народът не го допуска до властта.
20
2
 
18
 
! Отговори
Корабът потъна преди 2 години
Корабът е потънал. Просто е заклещен за да го доотнесе морето. Но те щели да качват хора в поенедлник. Това са глупости. Остава и да се удави някой, защото 20 дни държавата спи. Дано няма война, че за пет часа ще ни окупират без съпротива. Докато се събудят нашите и хоп те ни окупирали.
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"всичко е под контрол" и това вече го слушаме един месец ,браво Министерство на транспорта,наблюдавате нещата отблизо,поне да бяхте свършили нещо!
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военните направиха това за което цял живот са се готвили . Корабът е победен и на дъното.
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете на боко ханъм и гърбавите, че в кораба има Сребърен фонд и ще го извадят и изпразнят още преди боко да е казал Аз, докато Сочи с пръст че в клозета резултата от напъните на Шиши!
16
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
И ДА! РАДЕВОТО УПРАВЛЕНИЕ Е СВРЪХ НЕКАДЪРНО ПОЧТИ НАРАВНО С БОРИСОВ ПО-НЕКАДЪРНОСТ С ЕДИНСТВЕНА РАЗЛИКА, ЧЕ БОРИСОВ ИЗТОЧВА ДЪРЖАВАТА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ! НА РАДЕВ МУ ДАЙ ДА РАЗДАДЕ ОТ ГОТОВИТЕ ПАРИ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ 1 МИЛИАРД ЛЕВА ЗА ДА ГИ КУПИ ЗА ИЗБОРИТЕ И ПОСЛЕ ДА СИ ИЗБИЕ ПАРИТЕ С ТОК С 30% ПО-СКЪП И ТОЗИ ТОК ГО ПРОДАВА НЕК ДЪРЖАВНАТА А НЕ НЯКОЙ ОТ ЧУЖБИНА, ЧЕ ДА СЕ ОПРАВДАВАТ СЪС ЦЕНИТЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА БОРСА ВЪВЕДЕНА ОТ БОРИСОВ ЗА ДА ИЗЦЕЖДА НАРОДА ОЩЕ! ДА СЕ РАДВА РАДЕВ, ЧЕ ТАМ Е ПЛИТКО
15
2
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ОТ ЦЯЛАТА РАБОТА ИМА ЕДИН ИЗВОД: МОЖЕТЕ ДА ПАРКИРАТЕ НЕПРАВИЛНО КОЛА, НО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПАРКИРАТЕ НЕПРАВИЛНО КОРАБ, ЗАЩОТО ЩЕ ВИ СТРУВА МНОГО СКЪПО! А МОРЕТО ДО НЯКОЛКО МЕСЕЦА ЩЕ Е РАЗТОВАРИЛО ТОВАРА НА КОРАБА ЩОТО АМОНИЕВАТА СИЛИТРА Е РАЗТВОРИМА ВЪВ ВОДА!
14
2
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 2 години
пак не си ги пило!!!!!!!!!!!
13
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видния член на партия гроб Асан и братовчед му Мюмюн обявиха, че в името на вожда си боко ханъм на лято те и 20-те им чаавета от маалата ще извадят кораба защото *** не знаят той колко тежи, а те знаят, че от тоя кораб ще има яко бакър и жилезу, а може дори и халумин да има!
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Радев и Янев. След 15 дневна битка, успяха да потопят Вера Су.
11
1
 
17
 
! Отговори
До Факт преди 2 години
Тя от 1944г. се управлява без прекъсване от некадърници!
10
0
 
26
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
В момента държавата се управлява от ненадърници!!!!!!!!!!!!!
9
1
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АКО КОРАБА НЕ СЕ БЕШЕ ЛЕПНАЛ ЗА ДЪНОТО ТОЙ СИ Е НАПРАВО НА БРЕГА, СЕГА ВЕЧЕ НЯМАШЕ И ДА СЕ ВИЖДА! ЕКИПАЖА НЕ СЛУЧАЙНО СЛЕЗЕ ЩОТО РАЗБРА, ЧЕ КОРАБА Е ВЕЧЕ НАПЪЛНО ПОТЪНАЛ И МЪРДАНЕ НЯМА! ТОЙ И ЗА ТОВА КОРАБА ИЗОБЩО НЕ СЕ Е ПОМРЪДВА ОТ ВЪЛНИТЕ!
8
1
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До РИБАР/ КОРАБА ВЕЧЕ Е ПОТЪНАЛ! НО СИ НАПЪЛНО ПРАВ, ЧЕ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В АТРАКЦИЯ, ЩОТО НИТО МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЖЕ НИТО ЩЕ ГО ИЗТЕГЛЯТ ЩОТО ШАНСА ДА ПОТЪНЕ ДОКАТО ГО ДЪРПАТ Е ГОЛЯМ И ТОГАВА ЩЕ ПОТЪНЕ НА ДЪЛБОКО, А ТАМ СЕ ВАДИ ПО-ТРУДНО!
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вълнолом Вера Су няма опасност да се премести сам, да са спокойни всички. Ще стой там докато лятото братята на борисов и видни членове на гроб не отидат да си наберат бакър от него. Само да се стопли водата и за 2 дена родата на боко ще му види сметката!
6
1
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТАЯ ГЕМИЯ СИ Е НАПЪЛНО ПОТЪНАЛА И СЕ Е ЛЕПНАЛА ЗА ДЪНОТО ТАМ!