Заредили са се дни с дъжд и студ, слънце и златна есен след 15 октомври

Температурите тези дни са по-характерни за ноември
9 окт 2021 07:33, Елка Василева
18
Заредили са се дни с дъжд и студ, слънце и златна есен след 15 октомври
Снимка: архив, БГНЕС

През следващите дни ни очаква дъжд и студ, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев за “Труд”. Ще бъде по-студено от нормалното за сезона, такова време e по-характерно за ноември, посочи той.

В събота температурите ще бъдат ниски с максимални 7-8 градуса. “Дори в Пловдив, един топъл град, температурите ще бъдат около 11-12 градуса”, обясни климатологът.

В неделя и понеделник се очаква леко затопляне, след което градусите отново ще тръгнат надолу. И следващата седмица времето ще е дъждовно и хладно. Ще бъде доста влажно, но ще се прекъсне един продължителен период на засушаване, коментира проф. Рачев.

Слънчеви дни могат да се очакват след 15-16 октомври, когато ни чака златна есен.

И според прогнозата на НИМХ времето в събота ще остане облачно, на много места с валежи, по-значителни в западната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 6-7° в Северозападна България до 15-16° в крайните югозападни райони и по Черноморието.
 
Над Черноморието ще бъде облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 15° и 16°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, на север от н. Калиакра до 5 бала.
 
В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще има и валежи от дъжд, над 1600-1700 метра от сняг. Ще духа умерен изток-югоизточен, по най-високите върхове югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

В неделя и в понеделник времето ще остане предимно облачно. Валежите ще продължат - в неделя ще са главно в западната половина от страната, а на изток ще има временни разкъсвания на облачността; в понеделник ще вали в цялата страна, с по-голяма вероятност за значителни количества в Южна България. Вятърът ще е предимно умерен, в Северна България и източните райони временно силен, в неделя все още от източната четвърт, в понеделник ще се ориентира от запад-северозапад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Еди Мама преди 2 години
== не знам дали са се заредили дни със студ и дъжд , но знам че са се заредили месеци със глад и мизерия ...... 00
14
0
 
1
 
! Отговори
Дако от Сокако преди 2 години
До МазнияТака е чуек, светът е шарен, всичко е относително и всеки се кефи на различни неща. За едни кофата с гумна е нещо отвратително, за други е манна небесна.
13
0
 
0
 
! Отговори
Мазния преди 2 години
До Дако от СокакоИ за така чуек, намерих стари касетки на Сашо Роман и Алисия, после малко радио Веселина, две ракии и ми стана горещо.
12
2
 
6
 
! Отговори
Дако от Сокако преди 2 години
Тази сутрин си извадих почти 30 годишния касетофон, а в него една касетка с концерт на Пърпъл - волумето на мах , няма такъв кеф - Хайуей стар, пърфект стрейнжърс, хард ловин уомен...китарни и клавишни сола да ти напълнят душата. Стана ми топло и си отворих прозореца
11
0
 
9
 
! Отговори
Прогноза преди 2 години
Слънчево и топло време - догодина, през лятото.
10
2
 
1
 
! Отговори
СРС за всеки преди 2 години
Мутри на Борисов следят неудобни чрез Електронно следене,***.ели мутри с джипове!Електронното следене манипулира хора по начин на който може да накарат жертвата да каже "да" вместо "не"!
9
4
 
3
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
А червената служебна генералска Ковид коса коси ни коси...
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че аз си нося томани и наполеонки зимата. Налседство са ми от дядо. Е, томаните малко ги изядоха молците, ама ко да се прай. Пак топлят. А ако си намеря от тия "въшкарници" дет носехме в казармата навремето, ша си купя. Честно ти казвам брат. Тва яко топли зимата. С такива неща изкарвахме в казармата при -20 градуса и нямаше болни молни, сополиви и кашлящи. Наполеонки под анцуга - няма ви кажа как топлят тези неща. А и съм на село, кой ша *** гледа с кво съм под анцуга?
7
5
 
4
 
! Отговори
Сатанизъм преди 2 години
Пържат живи хора с Военно лъчево оръжие в България, мутри на Борисов убиват хора!
6
3
 
2
 
! Отговори
Колело на историята преди 2 години
се върти и ще носите вълнени гaщи като бабите и дядовците си.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имате кореспондент във Варна или Добрич, да отиде и да ви пусне снимки на кораба с азотен тор. Кораба потъва, наклонил се е на лявата си страна и вълните го бият вляво oтзaд. Каютите се пълнят с вода. Тва корито ще се обърне и наистина няма вадене от там ни на товара, ни на коритото. И баржите не могат да му помогнат. Тия дето трябваше да направят нещо - оправдават се с лошото време. А га беше хубаво първата седмица, те се чудиха и маеха ко да правят. Не е от времето, от некадърност е.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускайте парното гадове.
3
0
 
2
 
! Отговори
Capital преди 2 години
Заради Ковид ли пак?
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защиоо няма тадост, за тееб и за меен
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да сте прави поне тоз път, щото иначе ще ядете махалката.