Компанията собственик на "Вера Су" трябва да обяви следващите действия

Водолази установиха, че корабът е неспасяем
12 окт 2021 09:32, Ния Христова
39
Компанията собственик на "Вера Су" трябва да обяви следващите действия
Снимка: БГНЕС
Компанията собственик на заседналия кораб "Вера Су" трябва да посочи какви ще бъдат следващите действия, съобщи Bulgaria ON AIR.
 
Вчера водолази се качиха на борда му и установиха, че корабът е неспасяем. Цялото машинно отделение е наводнено. 
 
По-рано разследващите заявиха, че дежурният моряк е заспал 15 минути преди корабът да заседне между скалите край Камен бряг. Те не изключват и версията екипажът да е извършил манипулации в опит да снеме отговорността от себе си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да остане кораба там но и да сложат паметник на Радев на палубата. Поклон.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хехее, колко елементарно си представяте нещата - качваш се, разтоварваш, сваляш тоя и оня. На това му се вика приратство. А и кой ще плаща всички тези операции? Щото това са пари от българските данъкоплатци, за да се спасява частен турски кораб с турско имущество на него. До сега корабособственака не е дал ниякакъв знак какво да се прави с кораба. Накрая застрахователя ще му плати, а ние ще си висим със парите за организациите по претоварване, закотвяне и т.н.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството на Радев може толкова
31
0
 
3
 
! Отговори
11 преди 2 години
На Вера Су дойде време да му издават Акт 16.
30
0
 
1
 
! Отговори
Батко ви преди 2 години
Смятайте каква морска служба имаме и колко са компетентни! Може би проблемът е бил, че е чужда собственост. Иначе какво толкова му мислят. Разтоварва се или от брега, или от морето, или и двете. За да олекне още, му закачат нещо като балони с въздух за корпуса и го изтеглят. Без да съм специалист по "морска администрация", това ми се струва най- логично и бързо. :)
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има морско право и правила, което не може да се нарушават и искат технологично време, особено в ситуация с чужд съд. Това да не ти е завладяването на либийския танкер Бадр? Ние с години не сме се погрижили да имаме техническа и кадрова готовност за подобна криза. Сега, като се обърне колата, всеки дава акъл.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама трябваше още от ден първи - кораба извлечен на пристанище и сметката да чака собственика. Ако си я плати, да си взема кораба. Когато сметката превиши 50% от цената на кораба - директно конфискация и на търг. Те нашите чакат, молят, чакат, молят... Айде сега, оправяйте се. Аз ако си зарежа колата по средата на АМ "Тракия" дали ще ме чакат и молят 20 дена да си я мръдна?
27
1
 
5
 
! Отговори
Оле мале преди 2 години
Този народ с един кораб заседнал до брега не може да се оправи, а се напиня още една АЕЦ да строи. Боже опази.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дежурният моряк" как точно е заспал? Прав като кон? Случайно някоя мисирка да е наясно че на мостика няма столове? За диванчета като в офика на главния редактор да не говорим.
25
6
 
5
 
! Отговори
КАЛИН ОРЕЛА преди 2 години
КОЛКОТО ДА ИСКАТЕ ГЕРБЕРАЗИ ДОЛНИ ДА ОБВУРЖЕТЕ РАДЕВ С КОРАБА, НЯМА ДА СТАВИ! ЦЯЛАТА МОРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ Е НА ГЕРБ ВСЕ ОЩЕ И Е НЕКЪДЪРНА КАТО ВСИЧКО СВЪРЗАНОС ББ!
24
0
 
1
 
! Отговори
селянин преди 2 години
абре иде реч за едни паре другарки и другаре просто утанул так нада било
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям кораб еййййй!!!!
22
0
 
8
 
! Отговори
Офф преди 2 години
Нали кораба вече е официялно собственик на държавата? Държавата сега е собственик на кораба. На бившите собственици на Вера Су им е ясно че за да си го получат обратно ще им струва повече ядове, от колкото целия кораб барабар с товара. Нормално да се дърпат и да не проявяват интерес. Ние от тях ли чакаме, те да ни го извадят?
21
3
 
8
 
! Отговори
ИДЕ ЛИ? преди 2 години
не трябва да се оставя тази работа на аматьори, ТРЯБВА ВЕДНАГА да се викне лодкаря ристю бойкикев и без това е и ще бъде безработен
20
0
 
14
 
! Отговори
Почваме го преди 2 години
Почваме да го *** отгоре надолу. Ще бъдат ангажирани трайно безработни от махалите с опит в събирането на вторични суровини.
19
13
 
15
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа преди 2 години
другаря Румен Радев в последните си дни като преЦедент да вземе да изтича до Камен бряг и с вдигнато юмруче да организира изваждането на кораба ВераСу
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как всичките от екипажа спали,като само един дремел 5 мин. и след туй заспал 15 мин. преди кораба да заседне върху подводните слали,а ако нямаше тези скали,а направо отвесен скалист бряг в който да се блъснат,като заспали какво е можело да стане щом си поспиват през работно време,че това да не е риболовен кораб,който преследва рибен пасаж,че да се крие покрай скалите на скалист бряг и да се разбие ще му изтече рибния улов и ще си ремонтират корабчето след като го измъкнат с проблеми от скалите.
17
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
другаря Румен Радев тъкмо се гласеше да управлява ТРИ МОРЕТА, а се оказва, че с едно корабче в едно моренце НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ
16
5
 
13
 
! Отговори
Че преди 2 години
Олицетворение на управленската импотентност на Президента и избраното от него служебно правителство.
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турчина си изми ръцете, взе си застраховката ... кораба остава там за вечни времена, съдейки по действията на Радевите министри.