Автобус с 20 пътници се обърна в канавката на АМ "Тракия"

Водачът се оказал с положителна проба за употреба на амфетамини
13 окт 2021 22:25, Петя Славова
25
Автобус с 20 пътници се обърна в канавката на АМ "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Шофьор на автобус обърна возилото в канавката на магистрала "Тракия". Водачът се оказал и с положителна проба за употреба на амфетамини. Инцидентът станал с автобус по линията София - Слънчев бряг. В него са пътували 20 души, пострадали няма. Инцидентът стана в района на 345-ия километър в посока Бургас снощи около 23 часа. От "Автомобилна администрация" заявиха, че започват проверка на фирмата превозвач "Юнион Ивкони".

"Дрегер тестът е бил отрицателен. Тестван е и за употреба на наркотични вещества като е дадена положителна проба за употреба на амфетамин. Той е дал и кръвна проба за химичен анализ, която по безспорен начин да установи има или не наркотици в кръвта му", коментира пред БНТ Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР в Бургас.

От "Юнион Ивкони" заявиха, че искат да изчакат резултатите от кръвната проба, тъй като, според тях, шофьорът е един от най-изрядните служители на компанията, без провинения до този момент, с близо 30-годишен стаж.

  "99% съм сигурен, че е някакво недоразумение. Просто е абсурдно. Изключително съвестен шофьор", каза Иван Добрев, мениджър в "Юнион Ивкони".

Първоначално шофьорът не е дал обяснение за катастрофата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Ще продължават преди 2 години
Да се обръщат рейсове и тирове да смилат семейства с деца.Вожда ви натъпка асфалта с калциев карбонат (варовик) за по евтинко, а разликата прибра в джоба (чекмеджето) под формата на златни кюлчета и тлъсти пачки евро.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко автобуса трябва да обърнат тези, за да им вземат лиценза?Няма държава!
17
1
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Юнион Ивкони...Дотук четох,нататък нямаше смисъл.
16
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юнион Шмъркони, хахааха.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пил е някаква енергийна напитка за да не заспи от умора, обаче явно не му е помогнала.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя бил сигурен че шофира кораба на Хан Соло.:))))
13
0
 
6
 
! Отговори
Пенсилвания преди 2 години
Със часове ще караш само направо в Европа,кво да правим сега,че някои ги успива
12
1
 
3
 
! Отговори
Пенсилвания преди 2 години
До ГостенинТи явно не си карал по аутобани в Европа,изказваш се неподготвен
11
4
 
16
 
! Отговори
Гостенин преди 2 години
След Ст.Загора тази магистрала успива - 150км прав участък.Но кой съм аз да казвам на ВЕЛИКИТЕ експреси от АПИ, че това не е правилно. Лично аз се успах на 380-390км около 11 часа сутринта - тръгваб от София към 7, почивал на 150км, спирал на ОМV- Сливен! Между другото АПИ не могат да разкарат катуните на излизане от София - даже преместиха началото на магистралата със 1,5км. Такъв катун няма дори след Цариград! Европейската държава България!
10
1
 
30
 
! Отговори
... преди 2 години
До преди 2 години мой познат работеше в ивконито.Лятото правеше *** София-Слънчев бряг, Слънчев бряг-София и отново София-Слънчев бряг БЕЗ почивка!Докарваше по 7 хил. заплата по този глупав и опасен начин.Масово карат по 15-20 часа без почивка и заспиват по път.
9
1
 
28
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
При проверка от ДАИ се е оказало, че шофьора кара без поставена карта, та познай що не я е поставил.Едва ли щото карат масово над позволените часове и не спазват почивки.Тръгнал е да заспива и е отишъл в канавката.
8
5
 
10
 
! Отговори
Без да защитавам преди 2 години
тези тестове дават постоянно фашшиво резултати!!! Принприем на анти хистамини например резултаъ вимаги е положителен за амфетамини, защото садържат псевдо ефедрин!!! Никъде тези тестове не се приемат в съда освен в Бойколандия, затова и се използват- за репресия!!
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юнион са защитили шофера, но обяснение за инцидента няма. Техническа неизправност или калпав шофер пак опира до тях.
6
5
 
24
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Правиш тест и излиза ама другия път.Великият тест засича амфетамини дори при някои сиропи за кашлица или хапчета за главоболие.Преди години засичаше и при противогрипните прахчета, които съдържат псевдоефедрин.А колкото до най-мошенническата фирма - там е практика шофьорите да не слизат от автобуса.Изпълняват курсове в продължение на 2,3 дни с обща почивка 6,7 часа.Лятото бяха снимали един заспиващ на волана шофьор от същата фирма.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излизайки на смяна сутринта всеки шофьор от фирмата мед сестрата го проверява с дрегера за алкохол и му измерва кръвното преди да се качи *** автобуса. Това е в във всички големи автобисни фирми
4
4
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
КОЛКО Е ДЪЛБОКА ТАЯ КАНАВКА БЕ?
3
3
 
13
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
60/40 и го пращайте в дървена ваканция тоя бранш. Хахаха. В Япония между другото всички шофьори преди да започнат смяна минават всички видове дрегер. Но пак всичко опира до това, че масово хората сме егоцентрици и не мислим за другите хора и заобищалящият ни свят. Най-простият пример е тютюнопушенето на обществени места. Знаем, че вредим на околните, но пушим дори и пред семействата си. ;}
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"99% съм сигурен, че е някакво недоразумение".Какво недоразумение - правиш тест и излизат амфетамини - недоразумение е, че тази фирма още има лиценз.
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юнион Ивкони - достатъчно. Всичките им шофьори са психопати.