Какви са щетите след вчерашното наводнение в Созопол?

Причината - старата и компрометирана улична канализация
13 окт 2021 20:48, Петя Славова
6

Започна оглед на щетите след вчерашното наводнение в Созопол, което потопи улиците на града и унищожи част от плаж "Харманите". За час са се излели близо 300 литра на кв. м. Причината за сериозните щети е старата и компрометирана улична канализация.

По време на проливния дъжд градът остана блокиран за часове.

Зам.-кметът по строителството в община Созопол Румен Кисьов съобщи пред Bulgaria ON AIR, че подпорната стена е била скъсана и от цялата кална маса беше затворен целия път.

"Снощи отворихме едната страна и днес сутринта го доизчистихме. В отстраняването на щетите се включиха и екипи на пожарната", добави Кисьов.

"Махаме камъните, които са по улиците. Водната стихия буквално е разцепила плаж "Хармани" на две", каза един от пожарникарите.

Общината има вече изготвен проект за изграждане на канализация за оттичане при дъжд. Настоящата е стара и не може да обхване разрасналия се град. Ще са нужни близо 1 милион лева, затова ще се кандидатства за финансиране от министерството на околната среда и водите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
причина е бетонирането на де що можеше да се бетонира. берете сега плодовете на лакомията. вместо да го направят като дубровник и да идват само гъзари, те го направиха чалга дупка и да идват печанегите от софия да друсарят телеса. отврат. тоя рейзи трябваше отдавна да е обесен за топките и гларусите да му разнасят месата.
3
1
 
5
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Кажете тенкю на разширителите на града, както и техните благоволители и сядайте да пишете писмо до арменския поп с копие до явлението Радев и вожда на изпърдяното му правителство генерал Янев. След това сядайте по турски, кръстосвайте палците на ръцете и на краката и чакайте. Чакайте бат' Бойко да дойде.
2
0
 
4
 
! Отговори
Панайот Рейзи преди 2 години
След мен и потоп! Ама уредих цялата рода.
1
0
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Когато започнат да плуват...паламуди по улиците на Созопол,ще отида да си хвана 2 - 3.Метеоролозите да ни държат в...течение.