Най-големият завод за целулоза у нас спира дейността си

Около 500 служители не са на работа
Обновена: 13 окт 2021 10:11 | 13 окт 2021 10:08, Ния Христова
55
Най-големият завод за целулоза у нас спира дейността си
Снимка: БГНЕС
Най-големият завод за производство на целулоза у нас спира дейността си, а причината - липса на дървесина, предаде Нова тв.
 
Около 500 служители остават без работа.
 
Директорът Михаил Колчев споделя, че кризата е предизвикана от нарушените доставки на дървесина през последните пет месеца.
 
"Постоянно намаляващите реално добивани количества на дървесина, липса на работна ръка, ниска производителност, лошото време, липса на механизация и неизпълнение на сключените договри - това са причините за ситуацията. Използваме времето на престой за ремонт и профилактика. Пуснали сме хората в платен отпуск, но до 7-10 дни това ще приключи и ще реагираме спрямо ситуацията", заяви той.
 
"Браншът има нужда от реформа. България е единствената страна с толкова ниска производителност в дърводобива, където се използва предимно ръчен труд", подчерта Колчев.
 
И допълни, че имат много малки складови наличности, което затруднява изпълняването на договорите си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изсякохте горите ммръссникооо,нидей рива щото трябва да сте в панделата.
23
3
 
24
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Да Радев е виновен, че евросубсидии които Лойко раздаде на приближените си за уж подобряване на икономиката се инвестираха в мерцедеси и ръчни чукове вместо в машини! Какво е виновен Радев, че фирма Х не е вложила 30 години пари в машини!
22
1
 
23
 
! Отговори
До21 преди 2 години
Кроношпан обира ВСИЧКО що е от дърво и има продаваеми продукти и доста по добро оборудване от приватизираният от Дачев гигант Свилоза!
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браншът има нужда от реформа. България е единствената страна с толкова ниска производителност в дърводобива, където се използва предимно ръчен труд", подчерта Колчев.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Неспособността му да ръководи фирмата е направо главозамайващо като при това е директор! В моята фирма бих го уволнил и осъдил за обезщетение! Той е директорът, той определя всичко, да се вайка не спада към неговите задъжения! Интерсно е да знаем към коя партия принадлежи, защото са партийци
20
2
 
36
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Нашите гори се изсичат и заминават за Турция.Вижте в Гугъл колко оранжерии има в Турция.Там произвеждат всички зеленчуци,които внасят в България.А ние сме райска градина,която благодарение на дървената и други мафии бавно но сигурно ще я превърнат в пустиня,без вода и оттам и без природа.Пгромна грешка беше тази,,ДЕМОНОКРАДАЦИЯ,,
19
0
 
41
 
! Отговори
Трагично е преди 2 години
Цялата индустрия в БГ-то е трагедия. Мизерни заплати, мизерни условия на труд, липса на кадърни хора, схеми с осигуровки и т.н. Знам как е защото работя в производствена фирма. Лятото хора в цеховете припадаха от жега, а шеговете всеки месец си купуват нова лимузина.
18
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските "бизнесмени" могат само да режат за скрап и да закриват, производствата които бяха изградени преди 89та година.
17
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е оня преуспелият червен "биЕзнесмен"Красимир Дачев,да обясни с менторският си тон защо се случва всичко това?
16
2
 
21
 
! Отговори
младен преди 2 години
До Анонимен 15Напълно си прав. Все до едно не знаят как да си оптимизират работата и разходите. В каменната ера са и после ревът че нямало. Ми то това е капитализма за който скачаха Ората 90-та година - най умниите и гъвкавите оцеляват, другите са аут.
15
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кроношпан изяде главата на Дачев!
14
11
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
Решението е пълна автоматизация на производственния процес за да няма главоболия със заплати а работниците ще се преквалифицират във ИТ специалисти
13
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските бизнесмени не стават за нищо.Факт.
12
8
 
28
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да се национализира веднага Свилоза Свищов.... построен е от бай Тошо :)))
11
11
 
17
 
! Отговори
До 8-Jkl преди 2 години
Свищов- Свилоза толкова ли е трудно да го разбереш?
10
1
 
75
 
! Отговори
Балканец преди 2 години
То не останах гори, те члачат ниски добиви. ОГРОМНИ са добивите и все се изнася, защото само ние доброволно си унищожаваме природата. Разходете се и вижте - магистрали в горите, тир след тир се редят... жалки бклуци сме всички ние, че търпим
9
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нас това, какво ни интересува?Като не можеш да правиш бизнес си намираш друга работа.
8
6
 
40
 
! Отговори
е да преди 2 години
Натиснаха хейлекторато на гроп да не сече незаконно горите,взеха да ги арестуват и няма вече дървесина...Ами внасяйте си .То не може да се нагушвате и да вземате дървата без пари,то не са бентлита и мерцИдеЗи,а да не плащате на работниците.
7
1
 
34
 
! Отговори
Jkl преди 2 години
От неграмотно написаната статия не се разбира къде се намира завода и между другото разбираш,че заглавието не е вярно ...
6
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"където се използва предимно ръчен труд" Аз ли съм ви виновен че не сте инвестирали в машини, ами разчитате на евтин ръчен труд? А дървесината, която се изсича в България се изнася към Турция от фирмите на ДПС.
5
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нали оня нахиленият-чорбаджия Красимир Дачев говореше че направил чудеса с тоя завод,а сега какво се оказва че само ПАПАЛ!