Таксиметрови шофьори в Русе искат вдигане на тарифите

Основната причина е поскъпването на горивото
13 окт 2021 17:51, Анисия Иванова
11

Таксиметровите превозвачи в Русе настояват за вдигане на минималните и максималните цени на тарифите. Причината са по-високите цени на горивата.

Даниел Донев управлява таксиметрова компания над 20 години. Днес защити позицията на бранша, както и на над 250 шофьори за повишаване на тарифите. Основната причина е поскъпването на горивото.

"Да се вземе на първо място цената на труда. Най-големият разход за едно такси, това е неговият шофьор, който 12 часа е зад волана. Трябва да работи, да си осигури семейството, да си поддържа колата, да реализира достатъчно доходи", заяви Донев пред Bulgaria ON AIR.

През последното лято се усеща изключително сериозно недостигът на таксита в града, като през нощта почти е невъзможно да се направи поръчка.

Искането на компаниите беше за увеличение на минималните и максималните цени на тарифите: за дневна 1,00 – 1,50 лв./км и нощна 1,20 – 1,80 лв./км.

"Възможността, която ние търсим е един вид застраховка. При още по-голям скок на цените на горивата, ние да имаме възможност да си коригираме цените, а не веднага да си вдигаме цените", подчерта Донев.

Затварянето на нощните заведения и ограничаването на социалния живот заради Ковид пандемията допълнително усложни ситуацията при такситата.

Председателят на Общински съвет - Русе, Иво Пазарджиев, коментира, че задачата е да вземат максимално разумното решение -  от една страна цените да бъдат достъпни за гражданите, а от друга, таксиметровите шофьори да не фалират.

Чрез гласуване се взе решение предложението на таксиметровия бранш за увеличаване на цените да бъде внесено като извънредна точка на предстоящата сесия на Общинския съвет.
 


11
Още от Страната
Първи сняг в София утре, оранжев код за 11 области от Западна България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
тъй де преди 1 седмица
А искат ли да имат клиенти?
10
0
 
3
 
! Отговори
Gorskio преди 1 седмица
Те искат да се вдигнат минималните цени, понеже някои ще вдигнат, други не... Картелче един вид...
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че вдигайте кой ви спира ,има да чакате да,се качи някой
8
3
 
6
 
! Отговори
ужасена преди 1 седмица
Вече не се качвам на такси. Не стига че им плащаш но и най различни претенции проявяват. Пък откакто вдигнаха цените си има рейсове.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе бакшиши,миналата година като беше евтино случайно да намалихте тарифите?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ане не мога да разбера защо е тази практика общината да им определя тарифите на бакшите? Защо не ги пуснат да со слагат каквито цени преценят и пазара да ги регулира. Ако искат и 10 лева тарива да си сложат. Въпроса е кой ще ги ползва. Така ще се отървем от постоянното ом меънкане по телевизията и протести. Или направо да пуснат Юбер и подобните, да ги вържат доректно към НАП и така няма да има мърдане. Но пък бизнеса им ще стане истински, а не регулиран.
5
1
 
10
 
! Отговори
Николай преди 1 седмица
Не знам , кой какво мрънка за цените! 2008г цените бяха по високи, тогава пак имаше увеличения, после като паднаха намалиха ли цената на услугата? Не се наядохте!
4
0
 
6
 
! Отговори
vlady преди 1 седмица
Да представят исканията си пред протойерей Дирайр Хадавян.
3
3
 
12
 
! Отговори
Win bet преди 1 седмица
Мазните русенски бакшиши искат вдигане на тарифите, за да могат да ги удвояват по казината!!! Трябва да се научат и на елементарна хигиена, каруците им са 95%под всякаква критика!!! Съвет:по възможност ги избягвайте русенските бакшиши!!!
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А миналото лято, като бяха най ниските цени на горивата - тогава намалиха ли цените ?? като не им отърва, да си търсят истинска работа !
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е важно кой какво иска, а кой какво дава