Властта: Няма сериозно замърсяване край "Вера Су"

Експерти правят сериозен мониторинг
18 окт 2021 11:19, Петя Славова
68
Властта: Няма сериозно замърсяване край "Вера Су"
Снимка: БГНЕС

Въпреки завишените нива на амониев азот не може да се говори за сериозно замързяване на водите на Черно море.

Още по темата

На този етап не можем да говорим за замърсяване на водите на Черно море, въпреки завишените нива на амониев азот, заяви в "Денят започва", заместник-министърът на околната среда и водите инж. Петър Димитров.

"Експертите направиха доста сериозен мониторинг, дори от пунктове, от които не очакваме да бъдат повлияни при евентуално разсипване на товара на кораба "Вера Су". 3 пъти в момента е надвишен трендът - резултатите от пробите на амониев азот По-късно е надхвърлил 7 пъти тренда. Трябва да се отчете и вятъра, който влияе пряко на резултатите", обясни пред БНТ заместник-министърът на околната среда и водите инж. Петър Димитров.

Той поясни, че вятърът влияе на резултатите и уточни, че се очаква операцията по спасяването на товара и на кораба да започне.

"Видно е с просто око, че има замърсяване от нефтопродукти. Логично е да се направи заключение, че товарът изтича от кораба, но нямаме отговор от "Морска администрация" за техническото състояние на кораба", каза още инж. Петър Димитров.

Причината за това е, че от "Морска администрация" нямат достъп до кораба заради лошите условия.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: инж Петър Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Властта е глуха и сляпа, не може да чете или откровено лъже! Комунистически режим!
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво разтоварване ги гони тия книжни плъхове незнам в първия момент като отворят товарните отсеци и всичко ще се залее с вода вътре и кораба е ЧАО. Можеше да се направи нещо през първите 10 дена, ама нали трябваше поне един да е бил моряк от парашутистите на Фигуранта...е да ама не! Всичко връзкарска плява, начело с нея.ндерталците министри.
61
0
 
1
 
! Отговори
анонимен 7 преди 2 години
Идват избори,затова морето е ,,чисто като планински извор,,. Типично за наследниците на старите комунисти,които криеха за всяка авария станала в страна от социализма. Ярък пример бе Чернобил,За която авария си замълчаха по навик и научих след дни от радио,,Свободна Европа,, ,което бе силно заглушавано в България и забранено да се слуша.
60
0
 
2
 
! Отговори
Властта: преди 2 години
Нямаме никаква идея какво да правим с тоя проклет кораб...
59
0
 
7
 
! Отговори
?!? преди 2 години
От няма пробойни и всичко е под контрол, до няма сериозно замърсяване от държавата изговориха маса лъжи.
58
0
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
До 101Като се натори морето Киро язовиро, ще посади в морето био моркови и ще прави нов вид проВиотици.
57
1
 
10
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
РАДЕВ, затова се качва на Черни връх...ЗА ДА НЕ ПОНТЪНЕ С БЪЛГАРИЯ, КАТО ВЕРА СУ....ТАМ ВИЖДА СПАСЕНИЕТО....!
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Верваме ве
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само абсолютен *** може да си помисли, че кораб пълен с торове, който морето облива постоянно, "не изпуска", а тези, които твърдят подобно нещо, лъжат напълно умишлено.
54
5
 
16
 
! Отговори
Рибар преди 2 години
Лъжат Радевите ,,спецове". Лъжат и мажат, като БКП-БСП.То какво ли друго да се очаква от бивши сътрудници на ДС?Лъжат, заради изборите.Това е истината.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Експерти правят сериозен мониторинг". Чение имаме ли експерти?
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То на тази власт остана ли някой да им вярва,толкова неориентирани безхаберници , не е имало?
51
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 43/47 "не е етказал Радев, власите искаха тепърва да си планират те изтеглянето. Никой не е луд да хукне ей така , ами ако се закучи от недоглеждане или има жертва." Ти можеш ли да четеш? Служебното правителство на Радев не само, че не "измисли" нищо, но и отказа "чужди" решения. Това е престъпна безотговорност, която ще струва МНОГО МНОГО пари и природа на България.
50
1
 
12
 
! Отговори
Дреме ми преди 2 години
Важното е че президентът прави 50 лицеви опори на една ръка.
49
4
 
2
 
! Отговори
Аз! преди 2 години
Вярвам в Бог, вярвам в жена си, но най-много вярвам във властта!
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не го пипайте да потъва ,кораба е застрахован ,собственика башибозук не се и интересува и пък само като видим панамски флаг и на децата им ясно кво означава ,да си потъва иначе може да ни обвинят да ни съдят че ние сме го потопили
47
2
 
14
 
! Отговори
cfgj преди 2 години
Ако Бойко беше сега на власт, този кораб отдавна щеше да е забравена тема!!!! А медиите са едни платени ***-щото ао това се беше случило преди година-ГЕРБ щяха да бъдат разкъсани на парчета по медиите, а сега към виновните няма нито един правилно зададен въпрос!!! На Плеши му излъчвате клиповете с половинки лицеви опори и похода му към Черни връх-ама нещо питанки да му задавате...не, няма нужда щото всичко е наред.... Нещо протести за 30% по-високи цени-няма нужда кинти си има нардодеца....
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КЛакво трябваше да направят, според мен: Предупреждават екипажа, че влизат още първия ден, с един кугар се качват баретите и извеждат екипажа, взимат документите. После влиза наш капитан и моряци и през тва време идват влекачи, колкото има, почват да дърпат и с тягата от двигателя тва нещо щеше да тръгне, ако не тръгне, то идват крановете и почват разтоварване, вземат една ноива кофа, ако няма със старата, 1/3 във водата, но 2/3 разтоварени, кораба сма щеше да тръгне, като е лек.
45
1
 
2
 
! Отговори
КАПИТАН преди 2 години
аз не знам, не съм чел, не съм чул дали не е обявен Абандон, а и не се обявява КОЙ Е застрахователят
44
8
 
1
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
не е етказал Радев, власите искаха тепърва да си планират те изтеглянето. Никой не е луд да хукне ей така , ами ако се закучи от недоглеждане или има жертва.