Започва разтоварването на заседналия "Вера Су"

Прогнозата за следващите 2-3 дни времето ще позволи провеждането на операцията
19 окт 2021 09:21, Ния Христова
27
Започва разтоварването на заседналия "Вера Су"
Снимка: БГНЕС
Започва разтоварването на азотни торове от заседналия кораб "Вера Су" край Камен бряг. Целта е да се избегне екокатастрофа, предаде БГНЕС.
 
Прогнозата за следващите 2-3 дни времето ще позволи операцията да се проведе. Вече са отстранени всички паднали предмети и опасни материали. 
 
Поставени са допълнителни котви, тъй като машинното отделение е наводнено, вратата на хамбара ще бъде отворена с външна хидравлика.
 
Сухият карбамид ще бъде прехвърлен на надуваемите баржи, осигурени от Европейската агенция по морска безопасност, а на Пристанище Варна Изток ще бъде претоварен в контейнери на БДЖ. 
 
Втечненият азотен тор ще бъде изпомпан в специализиран танкер. От екоминистерството уверяват, че към момента няма сериозно замърсяване на морската вода. Турският корабособственик на "Вера Су" не се отказва от плавателния съд, но предвид състоянието му няма да изпрати екипаж, съобщиха от Министерството на транспорта. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работи се ефективно без много шум без ПР обиколки и хвърляне на пари от прозореца на джип. Бойко Кюлчета ако иска да хвърля пари от прозореца да си направи частна фирма и да хвърля пари по служителите си
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това верче стана исторически проблем. Разтоварват го от един век.
4
6
 
8
 
! Отговори
до 1 и 2 преди 2 години
пуутккави лелинааа
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хайде пишман разбирачите да гракнат отново в хор.
2
5
 
19
 
! Отговори
Сетила се Мара преди 2 години
О, божке. То мина един месец. Сега остава и някой да се удави. Служебното и фуражката съвсем ще я втасат предизборно. Да направят там малко снимки как уж разтоварват нещо, да падне той за малко лицеви и да се прибират на топло.
1
4
 
13
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Уаууу, каква новина... След месец нехайство на служебното правителство тепърва започваме разтоварване и то след като вече се установи пробив и изтичане на гориво.Поредното невероятно представяне на текущите власти, с което после гордо ще обявят " Справихме се ! ", ще обвинят ББ за всичко и за капак Рундьо ще им пише 6.Страхотия..