Започна разтоварването на азотния тор от кораба Вера Су

Ще се работи без прекъсване 40 часа на три смени
Обновена: 22 окт 2021 19:55 | 22 окт 2021 19:54, Анисия Иванова
32
Започна разтоварването на азотния тор от кораба Вера Су
Снимка: БГНЕС

Започва акцията по разтоварването на азотния тор на заседналия край Камен бряг кораб Вера Су. Подготовката за акцията стартира още в понеделник, като от машинното отделение беше източена навлязлата вода, беше инсталирана и платформа до плавателния съд, снабдена с външна хидравлика за отварянето на капаците на хамбара, съобщи БНР. Вчера заради силен вятър и вълнение на морето акцията беше временно спряна.

Люковете на хамбара са отворени чрез външната хидравлика, инсталирана на платформа. Баржите, изпратени от EMSA, вече за до борда на кораба.

На около 600-700 метра навътре в морето ще бъде позициониран и ферибот, идващ от пристанището във Варна, който е оборудван с 12 цистерни и 18 вагона за претоварване. Намеренията са всяка баржа с капацитет от 100 тона да направи по един курс до ферибота и след олекотяването на кораба да се прецени дали в акцията да бъде включена и по-голямата.

Задаващото се влошаване на метеорологичните условия с усилване на вятъра и вълнението предполагат бързи действия, затова и е разпоредено от министъра на транспорта Христо Алексиев да се работи без прекъсване 40 часа на три смени.

 


32
Още по темата: разтоварванеВера Су
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Грипен Гаменов ВетовМалка подробност Ж.Петров - Енчев и компания бяха назначени от Борисов на длъжност от 8/ осем/ години
29
1
 
0
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 1 месец
Гласувайти ти ми на 14 ти втори мандат, да имам времи да спася България,щот дусега я оставих да тъне кат Вера Су!Аз винаги първу чегъртам,посли мажа с бъданаркатъ!Кой ша ти мини да види плуват ли оклейки в мурету и аку не плуват,кой ша са осмели да кажи,чи аз и мойту правителству сми причинили на си раниту!Затваряй учити,натискай копчиту,Мадурката си знай за куго ша бъди гласчету!И продължавай напред тука има си ред,какту пеят щурцити,какво тук узначава некакъв си умрел от КОВИД,спуред Вапцарув!
28
0
 
3
 
! Отговори
ганЮ е проста путка преди 1 месец
от колко време това корито е край брега.......имало вълнение......noShit.....море е.
27
0
 
5
 
! Отговори
и те така преди 1 месец
ама то останало ли е още тор в кораба ?! според мен повечето е във морето отдавна .
26
0
 
3
 
! Отговори
До Винету преди 1 месец
Полегнал45652 си ми на сърцето, като Вера Су в морето!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев съшо е капитан на един кораб. Образно казано.
24
0
 
3
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До Анонимен18 Махни една нула от числото. Товарът е "само 2800 тона, а и не се знае колко е останал. Трите баржи по 100 тона да направят по 3 курса и 1/3 от товара е готов. Не се споменава нищо обаче дали са запушили пробойните. Ако не са, целия труд е напразно.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вера Су стана голяма драма и Титаник.
22
0
 
1
 
! Отговори
до 18 преди 1 месец
Мисля,че беше 3500 тона,това което споменаваш е малък танкер за нефт
21
0
 
0
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Анонимен 18/ 3217 тона тежи целия кораб!
20
0
 
2
 
! Отговори
опетков преди 1 месец
До АнонимеН 8 Спокойно, всичко на море е застраховано и кораба и товара. Но вероятно ще има доста дълги дела дали корабът не е блъснат умишлено. Тогава няма застраховка. Трябва и България да съди собственика и капитана за замърсяването и щетите. Между другото подобен случай е имало скоро в турската част на Черно море. Кораб, пълен с тор се цепи на две и потъва на 200 м от брега. За съжаление загиват моряци и целия товар се изсипва в морето.https://youtube/watch?v=VgRLxEDkqc0
19
9
 
1
 
! Отговори
гробаря преди 1 месец
Толупа от Банкя,Супермена Винету,Всемогъщия Суджук ако беше начело на държаватасам да го е разтварил.
18
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Два пъти по 100 тона е ню-ню олекотяване на пълния с 28000 тона кораб! Какви капитани сте там,бре?!
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо лъжете,кораба вече потъна.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За кой ли път започва, и все не е започвано, а да свърши се не знае кога! Българска работа! Обещания, обещания....1000 обещания!
15
0
 
4
 
! Отговори
До Активист на БСП преди 1 месец
Въпросът е тая коледа или следващата
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А. Ми до Коледа направо си го оставиха да потъне и да натори морското дъно сега цацата ще заприлича на шаран да не говорим за по големите риби.Такава смехотворно държава няма никаде другаде по светът.
13
0
 
7
 
! Отговори
Активист на БСП преди 1 месец
До Коледа може и да го разтоварят!!!
12
0
 
15
 
! Отговори
Фен преди 1 месец
Започва, още не е започнало... започва, още не е започнало... започва, вълните били големи, абе бърза работа няма.. все пак може да имаме най-големите папури в Европа :)
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега гледайте шоу. Натоварили на кораба 3 хиляди тона, а на фуражката хората ще разтоварят хиляда, останалите ще се загубили в морето.