Започна разтоварването на азотния тор от кораба Вера Су

Ще се работи без прекъсване 40 часа на три смени
Обновена: 22 окт 2021 19:55 | 22 окт 2021 19:54, Анисия Иванова
32
Започна разтоварването на азотния тор от кораба Вера Су
Снимка: БГНЕС

Започва акцията по разтоварването на азотния тор на заседналия край Камен бряг кораб Вера Су. Подготовката за акцията стартира още в понеделник, като от машинното отделение беше източена навлязлата вода, беше инсталирана и платформа до плавателния съд, снабдена с външна хидравлика за отварянето на капаците на хамбара, съобщи БНР. Вчера заради силен вятър и вълнение на морето акцията беше временно спряна.

Люковете на хамбара са отворени чрез външната хидравлика, инсталирана на платформа. Баржите, изпратени от EMSA, вече за до борда на кораба.

На около 600-700 метра навътре в морето ще бъде позициониран и ферибот, идващ от пристанището във Варна, който е оборудван с 12 цистерни и 18 вагона за претоварване. Намеренията са всяка баржа с капацитет от 100 тона да направи по един курс до ферибота и след олекотяването на кораба да се прецени дали в акцията да бъде включена и по-голямата.

Задаващото се влошаване на метеорологичните условия с усилване на вятъра и вълнението предполагат бързи действия, затова и е разпоредено от министъра на транспорта Христо Алексиев да се работи без прекъсване 40 часа на три смени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: разтоварваневера су
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЕГАТИ ТОВАРА! 3000 ТОНА ДО КОЛКОТО ПОМНЯ! ИЛИ 3 МИЛИОНА КИЛОГРАМА АМОНИЕВА СЕЛИТРА! ТОЯ СОБСТВЕНИК АКО НЕ Е ПРИБРАЛ ЗАСТРАХОВКАТА НАПРАВО Е УМРЯЛ ОТ МЪКА! ДА ГО БЯХА ЗАСЕДНАЛИ ПРАЗЕН КОРАБА, А ТЕ ПЪЛЕН ПРЕПЪЛНЕН!
6
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се да започне и разтоварване на България от радев и хунтата му
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не нахвърлят тора в морето за по-лесно, че то кел файда от разтоварването тогава!
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време беше да се напише азотен тор и така да се произнесе от телевизионния екран.Трябва да се прави справка за всеки термин. Преди време Спас Кьосев каза в новините по повод преброяването, че българите са около "шест хиляди и осемстотин милиона"...Безобразие!В статия в Днес. бг пишеше - сиЦлиев окис...Гледам понякога Орлин Горанов. Има нелепо неверни отговори.Млади участници не могат да знаят разни безцветни факти за безцветни филми, които и съвременниците им не помнят.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хабни мотики :)))
2
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли медии да проверят разтоварва ли се нещо или ще ги оставят да пунтират дейност,за да прикрият,че товара вече е ратзтворен в морето?
1
4
 
19
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Кокаина е разтоварен, като "инцидентно" е заседнал