Температурите утре: От -2° до 14°

Времето ще е предимно слънчево
24 окт 2021 22:12, Нели Христова
6
Температурите утре: От -2° до 14°
Снимка: Pixabay

През нощта над страната ще бъде ясно, а вятърът в повечето райони временно ще стихне. Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Христо Христов. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, малко по-високи по морския бряг, а в отделни високи полета и котловини, предимно на Западна България, до минус 2°, в София около 1°. Утре ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгла. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен и по-късно през деня на крайните източни райони ще се образува ниска облачност. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София - около 10°. Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за октомври. През деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но по-късно през деня ще се образува ниска облачност. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен. Максималните температури ще са 12°-13°. Температурата на морската вода е 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

И във вторник сутринта ще е студено, с минимални температури между минус 2° и 3°, по Черноморието и в югоизточните райони, където ще има значителна ниска облачност - до 6°-8°. Дневните температури ще са между 10° и 15°, през следващите два дни ще се повишат с още 1-2 градуса. Над планинските райони в Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, но в нощните часове и сутрин на места в низините и котловините там ще бъде мъгливо. Над Източна България ще има значителна ниска облачност, по Черноморието ще преръмява. Вятърът ще е с източна компонента, слаб до умерен, в сряда в по-голямата част от страната временно ще стихне. В котловините сутрешните температури ще са все още до около 0°, а дневните в районите с по-дълго задържащи се мъгли и ниска облачност ще остават под 10°.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
Тези *** американци, пак ли ни развалиха времето! Няма ли кой да ги изгони заедно с Радев-предателя!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чудесно
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като имаш жена, гаджетата какво ги правиш?
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На -2 става ли ти или се налага да е поне 14?
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко стана с глобалното затопляне ***, шведска аутиcтко платена?
1
3
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
На 40 съм,а ми се лепят хубави гаджета на 20.Имам жена.