КЗД: "Зеленият сертификат" е дискриминационен

Заповедта може да се окаже източник на непряка дискриминация, заяви Орлин Колев
25 окт 2021 12:00, Ния Христова
90
 
Комисията за защита от дискриминацията (КЗД) издаде препоръка здравните власти да ревизират заповедта за въвеждането и изискването на "зелен сертификат". 
 
"Здравните власти трябва да конкретизират и да въведат различен подход при оценката на всички ограничителни мерки по отношение на различните групи. По един начин може да бъде проведена ограничителна мярка за лице, което е ваксинирано и с наличие на антитела, но не може да бъде приравнено към него онова лице, което да речем е алергично към ваксини", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR Орлин Колев от КЗД.
 
Колев е категоричен, че става дума за дискриминация.
 
"Когато различните социални групи биват третирани по еднакъв начин, то тогава се нарушава директно принципа за еднакво третиране. При бъдещето въвеждане на ограничителни мерки, те трябва да бъдат съобразени с нуждите на всяка прослойка – има граждани, които не могат да се ваксинират или са преболедували и нямат антитела", обясни членът на КЗД.
 
До момента в КЗД има постъпили 5 запитвания, които касаят въведените мерки. По думите на Колев може да се окаже, че заповедта е източник на непряка дискриминация.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7 милиарда дози ваксини сложени, а тука още ги е страх да не би да ги чипирали. *** народ!
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 Всъщност това е правилното решение, защото ваксинираните не са защитени от даразяване и разнасят болестта. Какво помага хартийката, ако ще заразиш 10 чоовека? Или помощта е,, че и те ще са сертифицирани и уж ще изкарат по-леко? Да, ама нали ще общуват и те с хора и ще заразяват? Епидемия не се спира с пускане на заразители да щъкат свободно в опит да се наложат бъркочи уж "доброволно". Ако ще е за защита, то да предприемат истински мерки.
31
19
 
5
 
! Отговори
Бay преди 2 години
***-антиваксъра все е дискриминиран. Той иска да работи в цех и да вади пари за почивки на Малдивите, иначе е дискриминиран и лошо платен, заради политиците!
30
1
 
19
 
! Отговори
РАДЕВ Е ПРОДАЖНИК преди 2 години
ПРОДАДЕ СЕ НА ЕС И САЩ , ЗА ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ЗА 1/2-млрд/?....УТРЕ ЩЕ ВИ ПРОДАДЕ И ЗА ЗАДЪРЖИТЕЛНА И ТОТАЛНА ВАКСИНАЦИЯ ДОГОДИНА!
29
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял свят функционира в момента със ваксинозижтен сертификат. Никой не се оплаква освен шепа антиваксъри. В България разбираш ли, някой си се чувствал дискриминиран. Какво искате бе! Малко ли ви са умрелите? По улиците ли да падат и ***! ***!
28
3
 
1
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До До 9 - 21 - а приказката за лакомия трибуквеник, дали си я слушал? Тогава не си се регистрирал за "да не губиш". Сега обаче, рев. Защо?
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вотче за вьзраждане - бацо и радев бая ще ме зачакат да гласувам за тях
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Локдауна не решава радикално абсолютно нищо, но ограничава доколкото е възможно заразяването, защото намалява контактите между хората. Просто няма и никакъв друг начин... който да спре ефективно разпространението на вируса... Вече е прекалено късно и за локдаун.
25
8
 
21
 
! Отговори
Д Б преди 2 години
Така или иначе няма да се ваксинирам, въпреки че съм учител! По-добре е пълен локдаун, отколкото ваксини и измислени сертификати! Готов съм и да вляза в затовра, ако трябва, но пак повтарям: н я м а д а с е в а к с и н и р а м!!!
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗА ДА СЕ ДОКОПА ДО ВТОРИЯ МАНДАТ И ГАДЕВ ,КАТО БОКО ТИКВАТА СЕ ПРОДАДЕ НА *** В БРЮКСЕЛ И ВАШИНГТОН. ЗА ДА ГО ДЪРЖАТ НА ВЛАСТ ЦИОНИСТКИТЕ МУ ГОСПОДАРИ ТУЛУПА БОКО СПРЯ ПРОЕКТИТЕ АЕЦ БЕЛЕНЕ И ЮЖЕН ПОТОК И ДАДЕ БЛИЗО 5 МИЛИАРДА НА САЩ ЗА САМОЛЕТИ НА ХАРТИЯ,А РАДЕВ ЗА ДА ГО ОСТАВЯТ ВТОРИ МАНДАТ ПАК СЪЩИТЕ ЦИОНИСТИ ВЪВЕДЕ ДИКТАТУРА ЧРЕЗ ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО КАСТРИРАНЕ-ВАКСИНИРАНЕ С ОТРОВИТЕ НА ГЕЙТС И РОДШИЛД .
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да е навсякъде по едно и също време..
22
7
 
16
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
ЗЕЛЕН ЧОРАП = ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименестествено, че само локдаун-ът би имал положителен ефект, дет се казва - всички в един автобус пъ**м, пък иначе не мое в една кръчма да одим
20
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започна ВЪЛНА от протести. Истинска! В цяла Европа. Пикът наближава! Витанов да изчисли кога точно ще удави фашизма!
19
4
 
17
 
! Отговори
До 9 преди 2 години
Започваме с жалби до КЗД. Всеки има право да пише. Аз имам документ, в който лекар дава становище, че на снимката ми на бял дроб има изменения причинени от К19. С подпис и печат! Не се регистрирах, защото изпозлването на болнични за. мен значи хиляди левове загуба(работя за много над максималния осигурителен доход).Седях си вкъщи не пръсках зараза!!!! Но защото не съм им в системата не се водя преболедувал...а антитела имам повече от тези с по три дози! И това, мили хора, е дискриминация!
18
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11Сертификата е дискримационен.Това е все едно да кажеш абе онкоболните няма да имат право да ходят в мола за да не стресират другите клиенти понеже в мола трябва всичко да е лъскаво.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименайде да не бъркате антиваксърите с хората дето не желаят да си тестват химията на тях. и е хубаво да не се правиш на много "богат" да не се окаже че заплатката (и заработеното от писане на глупости) е доста по ниска от на доста хора.... :)
16
1
 
3
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
МОЖЕ ДА СИ ЛЕГНИШ СЪС МАЯ НО НЕ СЛУШАЙТЕ МАНОЛОВА
15
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
Колкото и да се пънете, този който може да ви спаси не иска да се занимава, тъй че дерзайте. Докато можете...
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ,БОКО ТИКВАТА,ГЕРБДЖИКОВ,ЛОЗАНКА ПАНОВА КИРЧОИ АСЕНЧО ХАРВАРДЧЕТАТА ,,КАРАДАЙЪ -ВСИЧКИ ТИЯ СА АНТИ БЪЛГАРСКИ И ГЛОБАЛИСТКИ МЕКЕРЕНЦА .КОИТО ПРОКАРВАТ САТАНИСТКИЯ ПЛАН НА ЖИДО-РЕПТИЛСКИЯ(ЕЛИТ) ЗА РЕДУЦИРАНЕ НА ПОПУЛАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС ЧРЕЗ КАСТРАЦИЯ С ВАКСИНИТЕ ЗА КОВИД И ЗА СЪСИПВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА ЧРЕЗ УБИЙСТВЕНАТА ЗА НЕЯ ЗЕЛЕНА СДЕЛКА..ЗА ДА СПРЕМ ТОВА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КАНДИДАТИ КОИТО ОТКРИТО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ТОЯ ГЛОБАЛИСТКИ КОВИД И ЗЕЛЕН ФАШИЗЪМ