КЗД: "Зеленият сертификат" е дискриминационен

Заповедта може да се окаже източник на непряка дискриминация, заяви Орлин Колев
25 окт 2021 12:00, Ния Христова
90
 
Комисията за защита от дискриминацията (КЗД) издаде препоръка здравните власти да ревизират заповедта за въвеждането и изискването на "зелен сертификат". 
 
"Здравните власти трябва да конкретизират и да въведат различен подход при оценката на всички ограничителни мерки по отношение на различните групи. По един начин може да бъде проведена ограничителна мярка за лице, което е ваксинирано и с наличие на антитела, но не може да бъде приравнено към него онова лице, което да речем е алергично към ваксини", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR Орлин Колев от КЗД.
 
Колев е категоричен, че става дума за дискриминация.
 
"Когато различните социални групи биват третирани по еднакъв начин, то тогава се нарушава директно принципа за еднакво третиране. При бъдещето въвеждане на ограничителни мерки, те трябва да бъдат съобразени с нуждите на всяка прослойка – има граждани, които не могат да се ваксинират или са преболедували и нямат антитела", обясни членът на КЗД.
 
До момента в КЗД има постъпили 5 запитвания, които касаят въведените мерки. По думите на Колев може да се окаже, че заповедта е източник на непряка дискриминация.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
9
 
! Отговори
ТАКА Е В БГ преди 2 години
СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ СЕ ОКАЗА ПЪЛЕН МРАК. ТАКА СТАВА КАТО СЕ СЛЕДВАТ ЛЪЖЕ ПРОРОЦИ. ЕДИН КМЕТ В СВИЛЕНГРАД ОБЕЩАВАШЕ ЧЕ ЩЯЛ ДА ГО НАПРАВИ ЛАС ВЕГАС САМО И САМО ДА СИ ПРОДАВА БЕТОНА. ОКАЗА СЕ ЧЕ ТОВА БИЛО МАЙТАП.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма я махнат в такъв коловоз са , самоте политици трябва се сменят
11
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цяла Европа ги има тези сертификати, но само в България са дискриминационни. Но момент, ние сме бананова република.
10
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми, за мен е дискриминационно антиваксъри *** бедняци да вървят наравно с мен по улиците. Съжалявам, антиваксъри, сертификатът остава в сила.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бойкот!И трябва да заведем дела за дискриманиция срещу Кацаров ние не ваксинираните и не регистрираните в системата че сме карали ковид
8
6
 
20
 
! Отговори
Бойкот! преди 2 години
Сега е момента! До довечера да са я махнали тази идиотия!!!
7
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън,дрън ярина,който иска може да си търси правата в съдс,даже може да стигне и до ЕСЧП в Страсбург полза няма да има,лошото е друго а именно,че ваксините не дават така нужният и очакван резултат!
6
4
 
12
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
...ПОЧВАЙТЕ ДА горите маски и СЕРТИФИКАТИ....хахахааа...
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То се разбира лесно че има дискриманиця в заповедта.Заповедта ще се промени и ще гласи че ще има пълен локдаун в рамките на 2 седмици за всички за да няма дискриминация.
4
3
 
16
 
! Отговори
Абсолютна преди 2 години
дискриминация! За да искаш такъв сертификат - трябва да си отворил ваксинационен пункт и лаборатория за тестване във всеки град, махала и паланка! Щом не си осигурил достъп на хората - не можеш да ги задължаваш.
3
6
 
18
 
! Отговори
РАДЕВ Е ПРОДАЖНИК преди 2 години
ПРОДАДЕ СЕ НА САЩ И БРЮКСЕЛ ЗА 1/2-МИЛИОН ЗАЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ!ДОЛУ ПРОДАЖНИКА!
2
7
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
сложете ни отличителни знаци по ръкавите да се различаваме мислете на изборитезащото виждате какво става 12 години герб и сега тези които са неподготвени
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На изборите ще им дадем зелена светлина за излизане от политиката