КЗД: "Зеленият сертификат" е дискриминационен

Заповедта може да се окаже източник на непряка дискриминация, заяви Орлин Колев
25 окт 2021 12:00, Ния Христова
90
 
Комисията за защита от дискриминацията (КЗД) издаде препоръка здравните власти да ревизират заповедта за въвеждането и изискването на "зелен сертификат". 
 
"Здравните власти трябва да конкретизират и да въведат различен подход при оценката на всички ограничителни мерки по отношение на различните групи. По един начин може да бъде проведена ограничителна мярка за лице, което е ваксинирано и с наличие на антитела, но не може да бъде приравнено към него онова лице, което да речем е алергично към ваксини", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR Орлин Колев от КЗД.
 
Колев е категоричен, че става дума за дискриминация.
 
"Когато различните социални групи биват третирани по еднакъв начин, то тогава се нарушава директно принципа за еднакво третиране. При бъдещето въвеждане на ограничителни мерки, те трябва да бъдат съобразени с нуждите на всяка прослойка – има граждани, които не могат да се ваксинират или са преболедували и нямат антитела", обясни членът на КЗД.
 
До момента в КЗД има постъпили 5 запитвания, които касаят въведените мерки. По думите на Колев може да се окаже, че заповедта е източник на непряка дискриминация.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше едно пророчество на св. Антоний, в което се казваше, че светът ще полудее и 9 болни ще казват на един здрав "Тиси болен, защото не си като нас."
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти, който сравняваш неваксинираните с престъпници... Нямаш и 5 грама акъл. Престъпникът е доказано виновен. Затова е в затвора. Докато сега неваксинираният се приема по презумпция, че е виновен, без никакви доказателства. Обратното, ти трябва да доказваш, че не си болен, т.е., че си невинен. А ваксинираният по презумпция се приема, че е невинен, т.е. че не може да заразява другите, което не отговаря на истината. Върни се за още няколко години в училище, та дано придобиеш поне малко акъл.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ваксиниран има право да се разхожда и заразява, а неваксинираният няма.
70
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо в Зап. Европа не е дискриминационен. Даже и съдебни дела имаше...
69
13
 
4
 
! Отговори
Me преди 2 години
Aко болните и неваксинираните са дискриминирани, по същия начин и престъпниците в затворите са дискриминирани. Те, също не могат да се разхождат свободно сред нас, защото ще ни навредят. По същия начин и болните и тези които отказват да се предпазят ни заплашват като ощество. Така че, тук аз никаква дискриминация не виждам.
68
2
 
9
 
! Отговори
-- преди 2 години
Правят ни на луди!!!Защо в лошата Русия на лошия Путин никой не задължава да се ваксинираш?Хем Спутника е доста по-добър от тия недоказани ваксини?Значи там е по-демократично?А тука всички се наведохана западните фармацефтично компании>>
67
2
 
4
 
! Отговори
иван преди 2 години
редно е хората да имат еднакъв шанс да умрат. ваксинирането директно нарушава това поставяйки хората в неравностойно положение... да се забрани. заедно с медицината разбира се...
66
5
 
12
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА--УМРЯ преди 2 години
Радев доказа, че със "зеления сертификат"--ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА БРЮКСЕЛ И САЩ , А НЕ НА БЪЛГАРИЯ.
65
3
 
8
 
! Отговори
"заповедта изт преди 2 години
на непряка дискриминация". ОТМЕНЯЙ!
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Експертин - Ето с вашта теза съм съгласен! Написвам си една декларация, че съм здрав (поне откъм Ковид!), защото наистина съм здрав! Не съм боледувал, не съм преболедувал и нямам и намерение, нямам антитела, ама.... съм здрав! Пък някой ако докаже някъде, че това НЕ Е така - да ме спре да влизам в ресторант и да ме прати да се лекувам! А не обратваното! Да доказвам, че съм бил болен! Защото НЕ СЪМ бил!!!
63
26
 
6
 
! Отговори
Експертин преди 2 години
Уважаеми колеги, експерти,Вие не разбрахте ли, че тези сертификати всъщност са доказателство за здравен статус. И къде пък някой ви накара задължително да си слагате тази така омразна за вас ваксина. Дадени са ви алтернативи. Какво повече мрънкате. Държавата осигурява безплатни ваксини. Другото си е за ваша сметка. Защо пък данъкоплатците да плащат за вашите тестове? Големи поборници за права се оказахте. Не че пък знаете какво са правата ви.
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече има изявления на европейски депутати и то от различни групи по въпроса за зелените сертификати. Хората казват, че този сертификат е замислен само за улеснение на международните пътувания. Така че ще има раздвижване.
61
10
 
4
 
! Отговори
селтак с тумбак преди 2 години
Докажи че си здрав и няма проблеми, на приказки много трудно се вярва ;)
60
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковида бил страшно смъртоносен ли? Хм, я да видим данните на СЗО на които се позовава 65-и кометар. Смъртност от грип - 4,5/1000, смъртност от ковид - 300/100000Аз съм учил математика, даже си давам сметка защо за пръв път в историята на медицината данните се дават на 10000, а не на 1000, а вие?
59
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо в книжарницата не мога да вляза? Тя е под 300 кв м! Ако ми трябва сертификат, защо пред важни места, каквито са книжарниците, няма пунктове за бърз тест? Защо дискотеката е по-важна от книжарницата? По същите причини поради, които алкохола е по-важен от учебниците ли?
58
5
 
25
 
! Отговори
Хахах преди 2 години
2016 г. срещу 2017 г. при последната по-сериозна грипна вълна умираха по 120 човека на ден, ама бухали като теб не са и чули даже тогава, ама сега ви облъчват ежечасно.
57
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе няма ли юристи в тая държава? Да ги съдим до дупка. Това е абсурд. Всеки ден някакви тетки ни обясняват, че ваксата правила по-добър имунитет. И как бе? Нали ваксината имитира естествения имунитет. Целта на ваксината е да създаде колкото се може по-близък до естествения имунитет за да бъде обявена за действаща. Абе тоя ковид създаде нова наука вирусология. Лошото е че е платена, а не базирана на научни факти. Хубавото е, че и глу*поватичките го разбраха.
56
16
 
2
 
! Отговори
Хахха преди 2 години
Ковид е в пъти по-смъртоносен в момента, защото е нов вирус. Я , виж при появата на всеки един от по-опасните щамове на грип А колко смъртоносен е бил всеки път, бухал!
55
1
 
1
 
! Отговори
месечинко преди 2 години
мамин, кажи нещо де не го знаем ;)
54
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид е 16 пъти по-смъртоносен от грипа. Виж СЗО. Заради гнусните ви пропаганди и лъжи сега сме на тоя хал.