Сагата с "Вера Су" приключи, корабът е изтеглен и потегли към Варна

Акцията продължи повече от седем часа
Обновена: 26 окт 2021 08:22 | 26 окт 2021 06:15, Анисия Иванова
89
Сагата с "Вера Су" приключи, корабът е изтеглен и потегли към Варна
Снимка: БГНЕС

Операцията по изтеглянето на заседналия край скалите на Камен бряг кораб „Вера Су“ започна вчера и приключи успешно в първите минути след полунощ днес.

На 36-ия ден от засядането на кораба „Вера Су“ край местността „Яйлата“ той беше успешно изтеглен. Акцията продължи повече от седем часа и в нея се включиха три влекача. Целта е корабът да бъде издърпан до пристанището във Варна, предаде БНР.

Още по темата

Целият товар от азотен тор беше предварително разтоварен, за да се избегне замърсяване на морската екосистема, в случай на изтичане във водата.

Акцията по изтеглянето на „Вера Су“ започна около 17.00 часа вчера, след като целият карбамид беше успешно претоварен на самоходен шалан.

След олекотяването плавателният съд промени положението си и позволи да се пристъпи и към неговото изтегляне. „Вера Су“ измина първите си метри точно 16 минути след полунощ днес.

Заслуга за това имаха три влекача – един основен и два осигуряващи. Целта е корабът да бъде довлачен до пристанището във Варна, което ще отнеме между 16 и 18 часа. На „Вера Су“ има и български екипаж. Акцията се оценява като изключително рискова. Каква ще бъде съдбата на плавателния съд все още не е ясно, очаква се неговият собственик да излезе с решение дали се отказва от кораба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тюх , язък , сега с какво ще пълнат сайтовете журналята ,т.е. с какво ще се захлебват ,тая сага с Вера су даста хора изхрани .А герберастките тролчета чак се олигавиха от плюене .
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мдааа ; То пък щото корабът България при боко се носеше на подводни криле ха-ха ...
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еко катастрофата е предодвратена, за което лочно се радвам!
76
1
 
0
 
! Отговори
От тук нататък преди 2 години
Морска администрация се сдобиха с нов кораб, който ще могат да си ползват, а пък селските стопанства ще имат евтин тор, който да разхвърлят за на пролет.
75
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С един заседнал кораб не можаха да се справят управляващите! Повече от месец сизифовски мъки!
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега Радо шишарката ще дофтаса да си направи селфи и малко ПР.
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана токчета,буци се тръшка от злоба.
72
10
 
10
 
! Отговори
Мдаааа! преди 2 години
Този кораб итеглиха , но кораба "България" си потъва ли, потъва !!! Вече само на лъва опашката леко се показва над блатото България ! Благодарим ти , Радев, кокошко с фуражка!
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев няма ли да дойде сега и да направи коремното, а?
70
2
 
5
 
! Отговори
Моряк преди 2 години
А защо след 36 дни !!!!! ??? Това можеше да стане в първите 2-3 дни !!! А днес иамаме похарчени милиони за всякакви "специалисти" ( мапоумни) и техника , които кой плаща ??? - суверена ! Да му пикам на суверена , че търпи такава умопомрачителна некадърност на управлението !
69
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До азЧе нали Радев е шеф на тия калинки, бе червен ***. Защо не си ги уволнил щом си видял, че не работят.Да ти кажа аз, защото в този момент правихте в президенството новата партия на Петков и Василев и не ви се занимаваше с някакви глупости като заседнали кораби. Истината, е че вас властта ви интересува повече от всичко.
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Службашите на Радев заразиха целият район в радиус от 10 км, избиха рибата, ликвидираха поминъка на хората за години напред. Оствака, съд и затвор!
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с оправданието на чорапа, че нямало техника. Корабът го изтеглиха с два български влекача, но един месец си бъркаха по ...Същата работа като с кутията на потопения МИГ , която е изпратиха в Москва след 3 месеца и потулиха всичко.
66
11
 
18
 
! Отговори
аз преди 2 години
Гърбавите *** леко пропускат факта че корабе бе разтоварен и изтелглен едва след като гербавите калинки в морка администрация които се мотаха един месец и поради некадърност или саботаж имитираха дейност..баха изритани от ведомството и начело застанаха кадърни хора сменяйки нашите хора....всичко е така в държавата некадърна до некадърна калинка ..изчегъртването трябва да продължи трябва да се изреже гербавата проказа до свежа кръв...инак ще си останем селянитте в църввули на Европа....
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Иван "И няма край, и няма край на шир и длъж."
64
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Дания заседна кораб и го изтеглиха за три дена, а тук службашите на Радев с триста зора и след като разсипаха половината му товар успяха да го изтикат по възможно най-примитивния начин.
63
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли сега да излезе Радев и да каже, че корабът е изтеглен защото са изчегъртали ГЕРБ и резултатите се виждат веднага?
62
5
 
15
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Това е прекрасен повод да кръстим държавата "Вера су" Защото сме супер идентични: Короба се клател -ние също. Ту потъвал ту не потъвал -ами като гледа от назе. За първата операция попречил североизточния вятър, а този вятър нас ни брули вече 200 години. Сега го били изтеглили с помощта на три мощни влекача- също кат Българската икономика, ако се замогнем.... пак ще зедуха северняко И НЕМА КРАЙ, И НЕМА КРАЙ.
61
4
 
2
 
! Отговори
Биби преди 2 години
До Мът Лабен, Защото на него му пука дали ще получи гласът ти от село. Там с козичките е по-спокойно.
60
11
 
13
 
! Отговори
за последно преди 2 години
Да благодорим на капитана Румен Радев спасител на рибките и наторил морето.