405 души са загинали при катастрофи от началото на 2021-а

ИПБ: Заплащането на глобите за нарушения е спаднало с 40%
11
405 души са загинали при катастрофи от началото на 2021-а
Снимка: БГНЕС

405 души са загинали при катастрофи от началото на годината до днес, по данни на МВР. Това е с 32 души повече спрямо същия период на 2020 година, съобщиха от Института за пътна безопасност, който е извършил анализ на ефективността на пътния контрол върху пътнотранспортния травматизъм.

На 18.06.2021 година министъра на вътрешните работи издава разпореждане, с което камери да се разполагат на места с концентрация на пътни произшествия, като бъдат видими за останалите участници в движението.

За този период МВР са издали 349 251 броя електронни фиша за установени нарушения за превишена скорост. Платените електронни фишове са  51 760 бр., което представлява 14% от всички издадени ел. фишове. Констатира се увеличение на жертвите с над 35% от ПТП през летните месеци, периодът, в който действа разпореждането на министъра на вътрешните работи.

Според Института за пътна безопасност изводът, който може да се направи, е, че след разпореждането е налице увеличен пътнотранспортен травматизъм, като заплащането на глобите от констатираните нарушения за скорост е спаднало с повече от 40% спрямо същия период на миналата година.

Това е довело до извършване на повече нарушения от страна на водачите на МПС, без те да бъдат санкционирани/превентирани.

Според института е необходимо е отмяна на разпореждането и създаване на нова методология за контрол на пътното движение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: пътищакатастрофи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
До 9 Непомнещ преди 2 години
Колите едно време бяха по-малко, не не и пет пъти по-малко. Сега са 2,7 милиона автомобили, което включва леки, товарни, специални, автобуси и влекачи. През 1987 година имахме 2,2 милиона автомобили. През 80-те всяка година се внасяха между 50000 и 150000 леки автомобила.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По примерът с Ковид мерките, да се забранят колите.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
250 са загинали от КОВИД ДНЕС !!!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ти акъл си ми приятел.........:)))))))))))
6
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ВЕРОЯТНО В СИСТЕМАТА СА ВКАРАНИ КАТО КОВИД
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То не остана млад народ....
4
1
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Не се притеснявай, всеки който е пътувал знае че на запад ти си само една ,,piggy bank " там , демек просто част от системата за събиране на такси, данъци и глоби. За съжаление обаче войната по пътищата у нас продължава и наистина с всички мерки трабва да спре. Безумно е
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ е на 1-во място по смърт на пътя, справка ЕС. Факт, за който никой не пише. Още повече че БГ е една глупава държава щом даже и не може да си събере глобите. Да ви кажа ли как е на запад, няма за да не се отчайвате. Булга ирстан.
2
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия починали в линейката или в болницата не се броят, те са от Ковит , знаеме ги статистиките на КАТ, само и само да не сме пак два три пъти повече от втория след нас в ЕС.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мани туй. важното е колко пенсионери облекчават пенсионната система всеки ден.