Жена дължи 9000 лева на "Топлофикация София" без да е живяла в столицата

Този случай не е и първият за потърпевшата
27 окт 2021 07:24, Нели Христова
32

9000 лева дължи жена от Русе на "Топлофикация София". Проблемът обаче е, че тя никога не е живяла в столицата, нито пък е притежавала имот на територията й. Този случай не е и първият за потърпевшата.

Преди две седмици Цанка Димитрова от Русе открила, че сметките ѝ са запорирани. Направила проверка и установила, че причината е дълг към "Топлофикация София".

"Разбрах, когато една вечер реших да си правя онлайн банкиране и тогава разбрах, че имам запор. Но не знаех от кого. Светкавично на другия ден отидох по банките да разбера и от там научих, че съм осъдена на всички инстанции и дължа 9000", разказа тя пред Bulgaria ON AIR.

Всъщност се оказва, че жената не е потърпевша за първи път.

"Някак си успях да разбера, че освен тия 9000 лв. от 2012 г. , аз съм имала и още едно дело от 2016 г. Едното е за 3000 и нещо, другото за 9000 и нещо и така те си теглят пари", обясни Цанка Димитрова.

След като случаят доби популярност, следва и развръзката.

"Вчера разговарях с ЧСИ, беше ми поискана сметка, на която да ми върнат тези 2000 лв. После пак говорих с тях, пак ми обещаха и ще видим до кога ще продължат обещанията", каза потърпевшата.

 От "Топлофикация" съобщиха, че са направили проверка по случая и са установили, че грешката произлиза от документи в период, в който потребителите и собствениците на имоти са били посочени само с имена, без други идентификационни данни. Впоследствие грешката се предава автоматично в следващи документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
0
 
! Отговори
питанката преди 2 години
Измислените "журналисти" раздухват тая тъпотия вече половин година. Скучно ли им е, няма за какво да пишат?? На мен не ми звучи никак правдоподобно тая измислица. Как за толкова години тая "потърпевша" не е забелязала, че се теглят пари от сметката й? Толкова ли е богата или толкова загубена? Става дума за много стар период, а тя спала ли е през това време? А има онлайн банкиране хахаха
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 28 ДДРОнег - Не, това не е случва само в България, стига стая омраза към родината и това, че тук е най-черно. Разтърси се, има примери от много страни, където и лежат в затвора заради такива грешки.
23
3
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Това може да се случи само в България, само в "най-независимия" Български съд ...Абе по-кенерски - ако мине, мине, ако не ...мхм ...
22
1
 
17
 
! Отговори
С други думи преди 2 години
Могат ей така да си харесат някой и да му вземат парите?!?!?!? Е**баси държавата! Е**баси законите!
21
0
 
31
 
! Отговори
Втрещен преди 2 години
Как точно се осъжда човек на всички инстанции без да е потърсен и без да му дадена възможност да се защити?! Как точно се осъжда човек на базата на три имена и нищо повече ?! Сега възниква въпроса - съда кого точно е осъдил? Защото осъден има ама не е тази жена. Кого осъдихте бе господа съдии?
20
0
 
14
 
! Отговори
Да преди 2 години
До Евроатлантик Така е, случват се грешки. Но докато не се търси отговорност за тях от сгрешилите, те продължават да грешат и създават дертове на хората! Ако сега съгрешилите заплатят за неудобствата и изхабените нерви на жената, вече ще внимават повече. Иначе отговор "Ама случва се." не грее потърпевшите!
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Топлофикация ясно има да си прибира стари задължения,по интересното е тоя наглец ЧСИ каква каша е забъркал така че основната вина е негова!
18
1
 
23
 
! Отговори
Мария Димитрова преди 2 години
С един добър адвокат спокойно може да осъди Топлофикация за нанесени нематериални щети.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕвроатлантикСтават грешки си каза таралежът и слезе от телената четка.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо сега е нужно да има Частни СИ след като по-рано имаше Държавни СИ??? Кой печели на чужд гръб скъпи българи???
15
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Осъдена на всички инстанции на база три имена,след тая случка тоя *** ЧСИ трябва ли въобще да му бъде разрешавано да се занимава с подобен род дейност?
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е доказателство че колкото по бързо фалира топлофикация, толкова по добре за цяла България.
13
0
 
29
 
! Отговори
Тервел преди 2 години
Какво значи да и възстановят парите да и платят и за не комфорта и лихви да сложат както ЧСИ-тата правят. Също така и да се извинят пред обществото.
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега при един психолог, да даде становище колко се е разклатила психиката ѝ и после с един адвокат срещу топлофикация, да вземат едни 5000-6000 хил. лв. И така трябва да правят всички със сбъркани сметки.
11
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам чувството, че живея в африканска държава. Африкански институции и народ с африкански манталитет!
10
4
 
0
 
! Отговори
Време е преди 2 години
Бай Сталин има последователи!
9
4
 
10
 
! Отговори
Клюки преди 2 години
Гешев си забравил каскета в кръчмата и наздраве.
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Документи само с имена!? Добре дошли в България!
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво става, ако лицето е починало през този период?Да съди ЧСИ то
6
29
 
0
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Е няма как случват се грешки!