Отменено е бедственото положение в местността "Яйлата"

Имало е опасност "Вера Су" да се пречупи при изтеглянето
27 окт 2021 14:32, Анисия Иванова
16

Отменено е бедственото положение в местността "Яйлата", след като корабът "Vera Su" беше успешно изтеглен. Достъпът за туристи в района отново е разрешен, съобщи Bulgaria ON AIR.

Посещенията в защитената територия бяха забранени със заповед на кмета на Каварна заради заседналия 36 дни плавателен съд. Корабът вече се намира на пристанището във Варна.

Още по темата

Капитанът на един от влекачите, които изтеглиха кораба, заяви, че операцията е била изключителна трудна – имало е опасност плавателният съд да се пречупи на две.

Акцията продължи повече от седем часа до късно в полунощ в понеделник, в нея се включиха три влекача. Днес премиерът Стефан Янев заяви, че трябва да се направи анализ какви са уроците от случилото се и да се търсят възможности как тези способности на държавата по търсене и спасяване да бъдат надграждани и развивани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление работа за три дена я мъдриха повече от месец, нищо добро не очаквам от новите мераклий за власт. На приказки са силни, ама за работа не ги търсете. Ще вземат властта и после народа ще ги изгони с камъни, бая сме го играли това. Ама съдба!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво замърсяване с азотни торове бре?? Като ги хвърлят по полета и градини данеби да са отровни? Лапаме домати и краставици обилно торени с азотен тор. А като паднат във водата стават силно отровни?? Най много мидите догодина да станат като на Златка Райкова оная работа
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама Вера не се пречупи!
7
0
 
5
 
! Отговори
КОЧО- простия чизмар преди 2 години
Някакси се привързах към тойзи кораб. Сутрин гледахме подробно по телевизията и псувахме индивидуално. Вечер коментирахме в кръчмата и псувахме колективно. Сега, скука за журналята докато пдхванат и заръфат някоя друга тема, че само с ковида не става
6
3
 
1
 
! Отговори
До №1 преди 2 години
До АнонименРашков и Радев какво правят в Перник та ви е страх нямате ли винкели и идвайте в София.
5
7
 
3
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Браво на служебното правителство!! Справи се блестящо с кризата. Ако бяха ГЕРБ 100% щеше да има и човешки жертви!
4
1
 
3
 
! Отговори
смях преди 2 години
Българина ходи в дискотеки при ковид епидемия. Лили Иванов издънва залите от фраш. Половината море няма канализация, че някой да се трогне юли и август 2022 за малко азот във водата дето се е излял преди 6-7 месеца. Все едно падате от Марс.
3
3
 
3
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Докато един месец държавния глава мъдрува бригадата от Столипиново за 10 часа ометоха и прибраха целия кораб.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко в радиус от 10 км е заразено безвъзвратно.
1
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Ти имаш 1000 "живота" ХАХАХАХААА ненормално!!!!!!