Чака ни слънчев и топъл уикенд, времето идеално за планина

В събота по Черноморието ще вали, в София ще е 15 градуса
12
Чака ни слънчев и топъл уикенд, времето идеално за планина
Снимка: Pixabay

В събота ще е подходящо за високопланински туризъм. Котките и топлите връхни дрехи са необходими за температурите под 10 градуса и заледените участъци от високопланинските пътеки. Това казва шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков, който дава прогноза какво ще е времето през уикенда и ще има ли възможност за разходки, пред "24 часа".

Над планините ще има разкъсана облачност, над Рила и Родопите ще се увеличава следобед. Валежи не се очакват. Над 2500 м в Пирин и в Рила ще има тънка снежна покривка в рамките на преспи от 1-2 см, но ще се стопи.

Вятърът по високите части (над 2200 метра) ще е слаб от изток. Скоростта му ще е около 20 километра в час. Максималните температури на 2500 метра ще са 7-9 градуса, а на 1500 метра - до 12-13.

В неделя над планините от западните райони на Рила, Пирин и Витоша ще бъде предимно слънчево. Разкъсани облаци ще има над Източна Стара планина и над Родопите, но без валежи. Късно следобед облаците над планините ще намаляват.

Вятърът по високите части (над 2200 метра) ще бъде свеж от север със скорост около 40 километра в час. Максималните температури на 2500 метра ще са 6-8 градуса, а на 1500 метра - до 11 - 13.

В събота ще вали по островите на юг от Балканския полуостров. В Черноморския регион по нашето крайбрежие ще преръмява. По Беломорието ще има повече слънце. Значителни по количество се очаква да бъдат дъждовете в Южна Гърция – Пелопонес и остров Крит - над 10 литра на квадратен метър. Дневните температури в София ще достигат 15 градуса, в Скопие - 16, в Солун - 20, в Атина - 22 градуса.

Облаците по нашето Черноморско крайбрежие в неделя следобед ще намаляват. Дневните температури в София ще достигат 14 градуса, в Скопие- 15, в Солун - 19, в Атина - 21 градуса.

В София през уикенда ще е около 15 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: планинаесенвремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
успех преди 2 години
Ако сте по потник със зеленичорапи носетеси висилка може да Ви снимат по телевизийте на прокопчов.
8
1
 
2
 
! Отговори
SIXT преди 2 години
Ще се възползвам от хубавото време и точно на планина ще отида. Напук на настинки, грипове, лоши очи, уши и усти. В случай, че ще има затваряне на всичко-пак ще бъда сред природата. Бъдете здрави и живи!
7
2
 
7
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Може да мина към Черни връх, само дано Румбата Радев да не е там.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се кача на Черни връх да ударя 50 лицеви щом ще е слънчево
5
4
 
3
 
! Отговори
ЩЕ ПЛАМНЕ ВИРУСА преди 2 години
АКО не затворят ПЛАНИНАТА и ХИЖИТЕ хората ЩЕ ГО ЗАСЕЯТ И ТАМ ВИРУСА !!!
4
4
 
3
 
! Отговори
Има хора има Вирус преди 2 години
Хората, които ще ходят там ще ЗАНЕСАТ И ВИРУСА и ще го предадат на други ХОРА така става като се подлъгват хората.
3
7
 
3
 
! Отговори
Сезона на Инфекциите преди 2 години
Чудесно ВРЕМЕ е за ЗАРАЗА не случайно този сезон всяка година ПЛАМВАТ вирусни инфекции от обикновен грип до Ковид. ДА ХОДЯТ, да се заразяват да вдигнат бройката на заразени и умрели.
2
7
 
3
 
! Отговори
ИДЕАЛНО ЗА ВИРУСА преди 2 години
Да щъкат като *** навън лабилните хора дето не могат да спазват мерки и елементарна хигиена да се накашлят и преплюят навън покрай планината я да се отбият в някое заведение и ДА СЕ ЗАРАЗЯТ с ВИРУСА и след ТОЯ УИКЕНД да се тръшнат БОЛНИ и умиращи от Ковид.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не са ги затворили.