Син отиде на прибере тялото на починала му майка, дадоха му мъж

Случката е от болница в Благоевград
28 окт 2021 09:20, Ния Христова
43
Син отиде на прибере тялото на починала му майка, дадоха му мъж
Снимка: Pixabay
Мъж от село Долно Осеново разказва, че е бил извикан да прибере тялото на починалата си майка от сградата на болница в Благоевград, но вместо нея, получил тялото на непознат мъж. От болницата отричат да е станала грешка и твърдят, че това е рутинна процедура по разпознаване на починал човек, съобщи Нова тв.
 
В сряда вечерта Емил Каменов получаваобаждане по телефона, че неговата майка е починала в болницата. На другата сутрин Емил отива с траурна агенция да прибере тялото й.
 
"Идваме да я вземем, ходим да правим актове, каквото е нужно… И в последния момент, отивам в моргата да я вземем и какво се оказва – те ни дават мъж. Жената я няма. Отивам, гледам – мъж! Попитах служителите какво става? Защо това не е майка ми? И първо на първо – това не е жена, това е мъж. И почват да я търсят, да я издирват", споделя Емил Каменов.
 
Той разказва, че тялото на майка му е намерено – покрито с чаршаф в Отделението по реанимация. 
 
"Тя въобще не е сваляна в морга. Все пак ми е майка, не е куче, не е животно. Как може такива работи? Значи цяла нощ е била в стаята, къде е лежала… как може починал човек да го оставят да лежи в стая, в реанимация, където е починала? Защо не са вземали мерки да я откарат в моргата, в хладилни камери, както ги държат нормално… За мен това не е нормално".
 
Емил заяви, че е опитал да потърси отговор от служителите в болницата, но не е успял.
 
"Няма на кого да кажа. Всички се изпокриха вътре и на кого да го кажа. Имаше някакви служители, какво правим сега, идвам да взема майка си, а вие ми изкарвате мъж", каза той.
 
От ръководството уточниха, че в моргата е имало две тела. Близките на жената първо повдигнали грешния чаршаф. От лечебното заведение са категорични, че грешка няма. Но за Емил Каменов остава горчивината и обидата. 
 
"Как да не ми е обидно, все пак ми е майка", категоричен е той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
1
 
! Отговори
на преди 2 години
езика след 500г алкохол е заглажието емил иска за него само да прилапа
31
2
 
0
 
! Отговори
д=р преди 2 години
канибал иска му се да сме умрели но кьсно е 4адо за китка
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой се е издънил
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието на какъв език е?
28
1
 
9
 
! Отговори
Пича преди 2 години
"Защо няма една статия как една сестра се грижи за цял етаж и над 30-40 болни, тя да не е супермен" - Скучен отговор, но - заради СЕМ. Според техните (нарочно двусмислени) правила, всяко позитивно споменаване на медикамент, лечебно заведение, дори отделен медик-професионалист, може да се тълкува като скрита реклама, и съответно да се налага глоба. Не, че българите са големи оптимисти по природа, но когато добрите новини са едва ли не забранени, трудно е да си оправиш настроението с четене.
27
4
 
5
 
! Отговори
запознат преди 2 години
При такова натоварване в болниците какво очаквате?Там работят хора свръх силите си,а не роботи
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами болниците пълни с некадърници чакащи рушвет и след това що народа мре!
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те били вдигнали грешния чаршаф. Чаршава се вдига от служител в моргата а не от близките за разпознаване. Второ - вярвам му на човека, когато майка почина в Шуменската болница и отидох след като се обадиха - не беше в морга а в една стая на носилка и отворили прозорците за да е студено. Баба ми пък в Русенска болница почина, намерихме я в моргата, но захвърлена като куче на пода, направо на цимента, по пампер само и не беше покрита дори с чаршаф. Вярвам му на човека че е било така.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не сестра,а следящ умъртвяването и завеждащ бройката
23
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма драма? Какво толкова? Българина както винаги е свикнал САМО да се оплаква. Нация от мрънкачи и това е. Защо няма една статия как една сестра се грижи за цял етаж и над 30-40 болни, тя да не е супермен. Да ама не, само драма и негативи и позитивното никога не се забелязва. Това е Българина, мрънкачи и точно за това никога няма да се оправим. Блатото на Европа.
22
5
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗАКЪСНЯЛ Е, ЖЕНСКИТЕ ТЕЛА СА БИЛИ ВЕЧЕ РАЗДАДЕНИ И ОСТАНАЛИ САМО МЪЖКИ!
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не смърта е страшна,страшно е отношението ни към живота и начина по който го употребява върхушката.От това дали си ваксиниран не произтичат права и задължения!
20
16
 
12
 
! Отговори
АноНимеН преди 2 години
Лекарите в момента изнемогват заради цялата простотия, която се случва в момента в страната ни. Има хиляди тежко заболели заради това, че сме глупави като овце и се подвеждаме на няколко неграмотно написани думи в социалните мрежи. Седнете и прочетете малко истинска информация за ваксините, начина им на действие и тогава си правете извод дали ваксините са вредни или не. Ако повече хора се ваксинират и наистина спазват правилата за носена на маски и лична хигиена няма да е толкова напрегнато.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като отидох на разпознаване в моргата на баща ми починал от ковид и поради бюрюкрации се забавих 3-4 дена, го изкараха от хладилника още с ковид маска закрито цялото лице почти и отказаха да я махнат. Той замразен от дни. Кой ще зарази? И освен това да стгнеш до него минаваш между десетки трупове полузакрити. Висяха ръце крака ужас направо като филм на ужасите в терапия Варна
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ни се казва,че скоро ще се мре навсякъде,да свикваме.
17
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбирам допуснатата грешка, дори лекарите грешат, това за всичко е видно и повече от ясно. Обаче нещо от статията ме потресе - как в защита казват, че близките са повдигбали грешен чаршаф. Начи близките все едно на разходка са отишли в моргата и да искали да си правят куку с кадаврите и тръгнали серийно да надигат чаршафите. Някак си линията на защита е безумна..
16
3
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Мога да си представя как е протекъл инцидентът: "Къде е майка ми, защо не ми я предавате?" "Е, чакай малко де - още е топла, пък колегите след поредната извънредна смяна са малко на зор..."
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да уплаши ,не намали
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със статията се омаловажават човешките смърт и живот,тя цели да намали и пречупи хората.Казват ни че сме ТОР.Не губете човешкото в себе си.
13
0
 
4
 
! Отговори
Пича преди 2 години
И тук си проличават хората, дето като се е преподавала сатирата в часа по литература, явно са цокали биричка в задния двор. Или са поемали други неща в задния си двор, но да не задълбаваме там.