Газовата асоциация: Няма такова поевтиняване, за което говорят

Щеше да бъде добре, ако беше истина, коментира Пламен Павлов
2 ное 2021 11:24, Ния Христова
47
 
През ноември ще има понижения на цената на природния газ в срявнение с месец октомври. КЕВР се ангажира да не допусне шоково поскъпване на парното и тока от догодина.   
 
"Щеше да бъде добре, ако беше истина. Поевтиняването, за което говорят, не е вярно. Ако не беше изречено на червения килим - в Министерския съвет, и ако зад него не бяха застанали вицепремиерът Донев, председателят на КЕВР, нямаше да му обърнем внимание. Казва се една малка част от фактологията, а тя се украсява с една лъжа. Обявява се, че цената на природния газ се намалява с 1,35 лв. на мегават час", каза председателят на Българската газова асоциация Пламен Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
По думите му това е вярно, но се отнася за крайните снабдители и "Топлофикация".
 
"Същевременно се премълчава, че цената за индустриалния сектор се увеличава с 25,33 лв. на мегаватчас. Това не е проблем в решението на обществения доставчик да направи такава структура, тоест да предложи на битовите потребители по-ниска цена. Проблемът е, че не се изговаря за сметка на какво е. В официалното изявление, което беше направено в МС, обявиха, че това е било постигнато след продължителни преговори през март месец т.г. с "Газпром експорт". Ако не е тъжно, щеше да бъде смешно. Такива разговори да променят цена, без да има анекси, това не само, че не е вярно, но и подвежда обществото", допълни Павлов.
 
Председателят на Българската газова асоциация обясни, че когато съберем двете цени, имаме средно увеличение с 12 лв. на мегаватчас за страната.
 
"Това означава, че тези разговори, които водихме преди, от тях не само, че няма промяна, но и продължава да се увеличава цената на газа. Нищо не се прави, за да се коригира тази ценова формула. Настояваме да се проведат разговори със "Сокар" и с "Газпром експорт", настоя той.
 
"Ние имаме договор с азерската страна. Миналата седмица излезе съобщение от "Булгартрансгаз", че има осигурен капацитет на входна точка от Гърция на 1, 2 млрд. От тях сме ползвали към 250 млн. Няма пречки газът да бъде приет в България. Има други причини. Азерският газ е 5 пъти по-евтин от това, което получаваме", обясни Павлов.
 
И добави, че за "Топлофикация" ще има поевтиняване с 1,35 лв. Според него проблемът е, че не се говори да приемането на по-нормална цена.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газовата асоциация недоумяват защо Булгартрансгаз не внасят евтин азерски газ, а скъп от русия! Правим пак пари на русия на наш гръб!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Христо, "Няма пречки газът да бъде приет в България. Има други причини. Азерският газ е 5 пъти по-евтин от това, което получаваме", ..." ___________________________ Третото изречение дава причина! Пазим нечии скъпи интереси и печалба. Ясно, че затова не щем от азерите! Булгартрансгаз да вземат и да купуват (а не да отказват!!!) по-евтиния азерския газ.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "Наиграхме се на диверсификация, либерализация, европейска борса за скъп руски газ, свързаност с гръцката и румънската електроенергийна мрежа.....Европа ни продава на борсата скъп руски газ, който идва през нашите тръби....Европа ни продава скъп наш ток от нашите си електроцентрали......Играта свърши......Нашият ток да се снабдява на предприятията без търговия и борса, газът от нашите тръби да се купува без посредници от Газпром" ____________________НЕ! От Баку. Имаме договор. По-евтин е!
32
0
 
2
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА С ТАКОВА ПРАВИТЕЛСТВО,В КОЯТО НАМАЛЯВАТ ЦЕНАТА НА ГАЗА,ОТ КОЕТО НАМАЛЕНИЕ СЕ ОКАЗВА ЧЕ ГАЗА СТАВА ПО СКЪП С 12,25ЛЕВА.ЛЕЛЕ ,КАКВИ ИКОНОМИСТИ----КОМУНИСТИ НИ УПРАВЛЯВАТ.ОПРОПАСТИХА ДЪРЖАВАТА
31
0
 
5
 
! Отговори
Ами, да... преди 2 години
БАЛАМИ, КАТО ВАС.. ЛЕСНО СЕ ЛЪЖАТ ОТ ПАРТИЙНИТЕ БАНДЮГИ. ХАХАХААА....!
30
0
 
4
 
! Отговори
няма страшно преди 2 години
Въглищата гонят 1000 лв. тон
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко Хелоуина ще ви свети като Тиква.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко, ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ СЪСИПВАТ ДЪРЖАВАТА!
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другата ПРИЧИНА Е РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ! НЕ СЕ ВНИСА АЗАРСКИ ГАЗ, ВНИСАМЕ СИ РУСКИ И ПУТИН ДОВОЛЕН И ДАНЪЦИТЕ ПОВЕЧЕ ,БЮДЖЕТА СЕ ПЪЛНИ! РАДЕВИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ
26
0
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
АЙДЕ ЧЕСТИТО ПРЕДИЗБОРНО , НАДЛЪГВАНЕ .....ХА,ХА,ХААААА....ФИГУРАНТА , ПАК ГЛЪТНА ВОДА.....
25
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Снощи спах спокойно и днес като се събудих, разбрах че е било сън! Пак затворих радиаторите!
24
7
 
6
 
! Отговори
мноо гейбери преди 2 години
много нещо...и да драскате,гроб се самозагроби.Край на сужжжуко-жжжипкината партия.Точка.
23
2
 
10
 
! Отговори
Киро и Асен преди 2 години
По евтината газ е като безплатните тестове за 10лв. и ваксината със изтекъл срок която е годна за употреба !? Продължаваме разрухата.грешка промяната .
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поевтиняване няма такава дума в речника на нашите олиарси в енергетиката.
21
0
 
7
 
! Отговори
управа преди 2 години
Планирахме да го увеличим на 3 лв но накрая се съгласихме на 2.50 за благоденствието на народа.
20
7
 
8
 
! Отговори
какво намаляване преди 2 години
как ще се пълнят ччекмеджетата!
19
6
 
20
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Подготвяйте стълба на позора. Скоро ще трябва на Румен Радев, и там ще остане 50 години. Ще бъде нарицателно за некадърност.
18
2
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
То беше на всички ясно, че шумкарите пак лъжат и манипулират хората. Дори за всеси третокласник е ясно, че когато цената намалява от 94,50 лв с 1.35 лв - това е накъде около 1,5%.От къде им се привидяха тези 32 % снижение на цената за месец ноември.Или пак предизборни кьорфишеци да се радва електората.Фигуранта явно яко е напълнил гащите, щом всеки ден кара марионетките си да вадят по някоя лъжа като фокусник зайци от ръкавите си! Лъжци, мошенници и манипулатори - нищо друго не са тези болшевики
17
7
 
17
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Румен Радев = Разделение, Разруха, Реваншизъм, Репресии, Русия.
16
8
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Радев патологичен лъжец.ПУЧ НИЩО НЯМА ДА ТИ ПОМОГНЕ ДА СПЕЧЕЛИШ