Забавяне заради COVID пациент ли е довело до смъртта на родилка в Ямбол?

Аутопсия е установила, че причина за смъртта е еклампсия
Обновена: 3 ное 2021 18:03 | 3 ное 2021 08:03, Ния Христова
99
Забавяне заради COVID пациент ли е довело до смъртта на родилка в Ямбол?
Снимка: БГНЕС
Млада родилка от град Стралджа е починала в болницата в Ямбол, съобщи bTV. Роднините на момичето твърдят, че спешните медици се отзовали и й сложили инжекция, но я оставили да чака, за да се погрижат за COVID пациент.
 
Янка Атанасова е била в безсъзнание, когато е доведена в болницата. Момичето било в напреднала бременност и трябвало да роди на 20 ноември.
 
"Веднага е обслужена, качена в родилна зала, но след 10 минути въпреки всички реанимацонни мероприятия, които дежурният екип е направил, тя умира. Случаят се развива само за около 10-15 минути", коментира д-р Панайот Диманов, директор на МБАЛ "Св. Пантелеймон" Ямбол.
 
Аутопсия установила, че причина за смъртта е еклампсия, тежко заболяване с поява на гърчове по време на бременност.
 
"Ако не се вземат адекватни, бързи мерки, процентът на смъртност е много висок. В нашата болница от 15-20 години такъв случай, който завършва със смърт ние сме нямали", допълни д-р Диманов.
 
Близки на родилката обвиняват спешните медици.
 
"И момичето я пусна тука и тръгна някъде другаде по спешност за някакъв COVID, той така ли не можа да прецени този доктор, че това момиче умира, дава душа!", каза съсед на Янка.
 
Роднините на момичето се молили на спешните медици.
 
"Вдигни я, закарайте я в болница, той отказа да я закара. Каза, че има един пациент с коронавирус и щял след това да я вземе, като се връща. Той като тръгна минаха два часа, а да дойде, а да дойде, момичето просто се предаде", обясни Милчо Василев, чичо на родилката.
 
Линейката по-късно се връща обратно за родилката.
 
"Когато я закара, лекарят вика много късно я докарахте, лекарят в Ямбол се учуди, няма шанс да живее, три инсулта. Той като удари инжекцията, след нея три инсулта получава момичето", каза още чичото.
 
От Спешния център са отказали коментар по случая.
 
Не е отказан нито адрес, нито сигнал, така шефът на ямболската спешна помощ д-р Веселина Коева коментира случая. 
 
Извършва се проверка и има образувано досъдебно производство.
 
Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
11
 
! Отговори
доди преди 2 години
Не се изненадвам, че е починала родилка. Ямбол е един от най-западналите градове за живеене. Това да е за урок на всички млади защо да не живеят по малкит градове. Спасявайте се дечица!
49
0
 
2
 
! Отговори
От 61 преди 2 години
"линейка"
48
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те са се побъркали с този ковид и другите са оставени на произвола на съдбата. Лично чаках линийка 8 часа, което не е нормално.
47
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема не са ваксърите/антиваксърите. Тук иде реч за етнос, свикнал да ползва бърза помощ като такси. Дали защото спешен прием минават без здравни осигуровки, дали защото така им харесва Колко българки с проблемна бременност ги карат с линейка знаете ли? Нищожно число е. Защото една бременност се следи и ако има проблем е известно.
46
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъкмо си представих как лекари ще изоставят родилка докато не прочетох кой го твърди. Не ви ли е срам да публикувате такива глупости бе?
45
4
 
4
 
! Отговори
Котка преди 2 години
До Анонимен 43"Защо не се я закара ли те в болницата, а защо не е проследяване бременността? И защо с такива заболявания забременява?"Дрън-дрън ярина. Явно не знаеш какво е еклампсия. Проследявана или не - състоянието е много спешно и никой не е застрахован. Жената е изтеглили късата клечка, уви.
44
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еклампсия - много високо кръвно налягане по време на бременост, раждане и след това. За съжаление състоянието е било съвсем тежко. Бог да помилва жената и бебето.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То морги няма, те аутопсия провели. Да се чуди как насмогват патологоанатомите да извършват аутопсии при толкова много "доказано починали ОТ ковид".
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само една група хора ги водят с линейка до болницата при усложнена бременност или раждане.
41
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятай колко ниско са паднали властта и медиите за да се опитват да настройват хора срещу пациенти с голи твърдения на представители на малцинствата. Дори да беше истина, в което силно се съмнявам, въпросният пациент може и да е бил ваксиниран, вътре не влизат само неваксинирани, усещайте се малко, писарушки. Личи си че е поръчкова статия.
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо са чакали линейка за родилка?Такси/кола и в спешното или родилно.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забавяне заради 30 години крадене , липса на лекари и болници е довело до нейната смърт!
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера играха театър и се хващаха за ръце, днес пускат фалшива новина в опит да набодат повече хора.
37
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам народа злобее, че родилката е била от малцинствата. В конкретния случай е така, но утре ще се повтори с друга родилка. Хаосът и дезорганизацията не подбират жертвите си, всички такива са на съвестта на стою, която той не притежава така или иначе
36
2
 
10
 
! Отговори
АЛИ HACPA преди 2 години
Каква поредна турска драма Дами и Господа...
35
2
 
4
 
! Отговори
онбашията преди 2 години
Коронованите да си седят в къщи, проглушиха ни ушите "няма места" , все едно местата ще ги излекуват. Тия тръби дето ги бучат на тежките случаи са само за да не *** близките "направете нещо, човека умира", тръбите не помагат, който ще прескочи трапа, и в къщи ще го прескочи, ако не - поне ще е сред внуците си и домашните стени
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новина тип една cиraнка ми каза. Буквално.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой не плаща мре бе!Всичко е пари вече какво си мислят ромите?!Няма цял живот да ги издържаме с данъците си,а те да се плодят и да създават още бедни нещастници!
32
6
 
6
 
! Отговори
ВСИЧКИ ПОЧИНАЛИ .. преди 2 години
..ИМАТ ПРАВО НА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РАДЕВ И КАЦАРОВ---КАТО ГЛАВНИ ПРИЧИНИТЕЛИ ЗА РАЗПРОСТРАНЯВАНЕ НА ПАНДЕМИЯТА И ЛИПСАТА НА АКТИВНА И СПЕШНА ИМУНИЗАЦИЯПРОТИВ К-19!СПРЕТЕ ГЕНОЦИДА НА БЪЛГАРИТЕ И ПРАТЕТЕ НА СЪД И МЕЖДУНАРОДЕН ТРИБУНАЛ , ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ТРАГЕДИЯТА В ДНЕШНА БЪЛГАРИЯ!/ВМРО-В.МИХАЙЛОВ/
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не се я закара ли те в болницата, а защо не е проследяване бременността? И защо с такива заболявания забременява?