Забавяне заради COVID пациент ли е довело до смъртта на родилка в Ямбол?

Аутопсия е установила, че причина за смъртта е еклампсия
Обновена: 3 ное 2021 18:03 | 3 ное 2021 08:03, Ния Христова
99
Забавяне заради COVID пациент ли е довело до смъртта на родилка в Ямбол?
Снимка: БГНЕС
Млада родилка от град Стралджа е починала в болницата в Ямбол, съобщи bTV. Роднините на момичето твърдят, че спешните медици се отзовали и й сложили инжекция, но я оставили да чака, за да се погрижат за COVID пациент.
 
Янка Атанасова е била в безсъзнание, когато е доведена в болницата. Момичето било в напреднала бременност и трябвало да роди на 20 ноември.
 
"Веднага е обслужена, качена в родилна зала, но след 10 минути въпреки всички реанимацонни мероприятия, които дежурният екип е направил, тя умира. Случаят се развива само за около 10-15 минути", коментира д-р Панайот Диманов, директор на МБАЛ "Св. Пантелеймон" Ямбол.
 
Аутопсия установила, че причина за смъртта е еклампсия, тежко заболяване с поява на гърчове по време на бременност.
 
"Ако не се вземат адекватни, бързи мерки, процентът на смъртност е много висок. В нашата болница от 15-20 години такъв случай, който завършва със смърт ние сме нямали", допълни д-р Диманов.
 
Близки на родилката обвиняват спешните медици.
 
"И момичето я пусна тука и тръгна някъде другаде по спешност за някакъв COVID, той така ли не можа да прецени този доктор, че това момиче умира, дава душа!", каза съсед на Янка.
 
Роднините на момичето се молили на спешните медици.
 
"Вдигни я, закарайте я в болница, той отказа да я закара. Каза, че има един пациент с коронавирус и щял след това да я вземе, като се връща. Той като тръгна минаха два часа, а да дойде, а да дойде, момичето просто се предаде", обясни Милчо Василев, чичо на родилката.
 
Линейката по-късно се връща обратно за родилката.
 
"Когато я закара, лекарят вика много късно я докарахте, лекарят в Ямбол се учуди, няма шанс да живее, три инсулта. Той като удари инжекцията, след нея три инсулта получава момичето", каза още чичото.
 
От Спешния център са отказали коментар по случая.
 
Не е отказан нито адрес, нито сигнал, така шефът на ямболската спешна помощ д-р Веселина Коева коментира случая. 
 
Извършва се проверка и има образувано досъдебно производство.
 
Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да питам ваксърите, понеже ние сме пр ости, щото не искаме да се боцкаме с недоказана ваксина, виждали ли са болен от ковид, просто от любопитство питам :)))
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравно осигурена ли е била?Чаавето извадили ли са го живо?Претенции бол,ама всичко е пари в днешно време.ковид пътеката се плаща по-добре от размножаването на бедни нещастници.
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аутопсия на ковидясъл, кога?
27
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се бяхте ваксинирали, нямаше сега да пълните болниците и другите пациенти да страдат.
26
8
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Това, че са от ромски произход, не значи, че трябва да ***. Необходимо е да се накарат да работят, но как, това е основния въпрос. После едно по едно нещата ще се подобрят, но явно никой от управляващите не ще или не може да оправи това. За всяко нещо има начини, но при ромите е ужасно трудно основно поради традициите им, а не поради други някакви си измислени причини.
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега съществува само грипче, други заболявания не съществуват :)) Продухаха ни главата с тази пандемия, не се обръща внимание на други болести, така ще е.....идиокрация в действие :)
24
5
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 2 години
Баси ужаса на територията!!!
23
1
 
3
 
! Отговори
Звездите ти говорят преди 2 години
До 21 - БУАХАХАХА АААААА: Д
22
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До лейтенант - ще разберат, но някой друг път, като гледам колко минуси са ви сложили. Радой Ралин е казал причината само с едно изречение. Поне вече не се учудвам ни най-малко защо сме първи отзад - напред.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак заглавие с въпросителна. Мен ли питате? Не сте ли вие тези които имате за цел да разберете какво е станало и да ни информирате. Драскачи.Аз на моята работа да не казвам на шефа - престъпник ли е обрал апартамента? Научете се как се пишат статии, 2021г сме
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да мре ако е от ромски произход. Такива човекопитеци с лопата да ги ринеш.
19
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ако бяха отишли първо при родилката, щеше да ги съдят роднините на другия, предполалагам. Но нали все някой ни е виновен, а ние сме безгрешните. То най-лесно е така, постоянно да се търси вината някъде, а в по-лошия случай - да се търсят и пари при съдене на тоз - оня.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече с твърдения на роднини от маа'лата ли ще опираме за целите на пропагандата?
17
2
 
6
 
! Отговори
Hahahha преди 2 години
Ами дано това да е довело до смърта ѝ... Да се сети ***, че така няма как да продължи - иска кръчми и купони и поведение на амеба, някой плаща цената.
16
2
 
7
 
! Отговори
Чобанин с осцити преди 2 години
Не знам не съм бил там, мен ли питате?
15
14
 
5
 
! Отговори
Просто Внимание преди 2 години
Не минавайте близо до сгради на ДАНС и МВР, полицаите сканират хората с инфрачервени лъчи като с баркод, може да ви направят роби до живот, сканират ви честотата на мозъчните вълни! Живейте възможно по далече от полицаи и служители на ДАНС и ДАР!
14
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е! Антиваксърите задръстиха болниците и останалите пациенти не могат да получат навременна помощ. Последствия от глупостта на антиваксърите. Мангъров да им обясни на близките за натуралното боледуване.
13
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаш избор - да се ваксинираш или да си в тежест на здравната система и заради теб да не се лекуват хора, които имат нужда от друго лечение. Антиваксърите са егоисти!
12
7
 
4
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 2 години
Бойчето щеше да я спаси !!! Венсеремос ГЕРБ!!!
11
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нормален свят Ковид цирка щеше да е само първоаприлска шега..