Заведенията в Казанлък остават празни вече две седмици

Собствениците са застрашени от фалит
3 ное 2021 11:48, Ния Христова
66
Заведенията в Казанлък остават празни вече две седмици
Снимка: БГНЕС
Ресторанти и заведения в Казанлък вече втора седмица остават празни. Собственици казват, че вече са изправени на ръба на фалита. 
 
Преди седица собственик на ресторант в града беше принуден да събори част от заведението си, за да намали непосилния наем, припомни Нова тв. Седмица по-късно в заведението продължават да липсват клиенти.
 
"Освен вас, да виждате някой друг? Няма никой. И вече е така цяла седмица и не само при мен, а и при колегите. Ако нямаме компенсации, персоналът отива на борсата. Не може с празно заведение в центъра на Казанлък. Аз не мога да платя две надници- на сервитьорката и на готвачката. Това вече е нетърпимо", споделя собственикът Антон. 
 
През последните две години, Антон се е разделил с почти половината си персонал. Негови колеги в града вече затвориха заведенията си. Разходите, обаче, не намаляват и все повече представители на този бизнес обмислят затваряне.
Още по темата
 
"Аз съм на ръба. Поставил съм си за цел, може би още една седмица или две. И това е времето в което трябва да реша аз работя или затварям.  Къса ти се част от сърцето", споделя още собственикът. 
 
Персоналът и в други заведения в Казанлък е притеснен да не загуби работа си.
 
"Всички са много притеснени, около 10 дни идваме на работа  някакво огромно напрежение има много неясноти напоследък, дали ще продължим работа, дали няма да продължаваме работа. Ако нямаме пари, няма как да си плащаме сметките, няма как да плащаме абсолютно нищо", коментира друг собственик на заведение. 
 
Компенсации за работещите в бизнеса, няма да могат да го спасят изцяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора са засегнати, но тия със заведенията са най шумни, какво искат - намалиха им ДДС-то, има подкрепа от държавата, но като са тарикати и не плащат осигуровки на служителите си - сега вият на умряло
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Унищожиха препитанието на хората, няма такава ***. Нито ги компенсират по някакъв начин, нищичко" ---------------------------------- Има стотици хиляди със сертификат. Над 1 000 000 ваксинирани, над 600 000 регистрирани положителни, голяма част от по-малко от година, хиляди с тестове (безплатни или платени) за да са на работа. И ... НЯМАТ клиенти! Защо ли?
31
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само с и'зроди е пълна тази държава... Как може да злорадствате срещу проблемите на т хората , които работят в тези браншове?
30
13
 
3
 
! Отговори
Странно преди 2 години
Значи човека обвинява нуждата от зелен сертификат, че никой не му прави оборот. Явно в това Кърджали броя със зелен сертификат не е както в големите градове. Въпреки това никой не иска и да му поръчва храната за вкъщи. Тоест да разбирам, че просто на хората не им се яде храната му. В такъв случай, какво му е виновен сертификата? И не казвам да се издържа само от тях. Просто е показателно за желанието на хората без да фигурират мерките, че просто не искат да ядат там.
29
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Магазини, хотели, заведения, ресторанти...затварят... Всички са потърпевши от зелените сертификати, защото нямат клиенти. Съкращават хиляди хора от персонала и тези хора остават без доходи точно преди зимата. Това хуманно ли е?
28
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и да нямаше ограничения, пак нямаше да имат клиенти и пак щяха да се тръшкат, същите са като таксиметровите шофьори - все недоволни. Като не им изнася - да си търсят друга работа
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е целта от самото начало
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унищожиха препитанието на хората, няма такава ***. Нито ги компенсират по някакъв начин, нищичко
25
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заведенията са празни, защото болниците са пълни.Като няма работа там, да стават санитари, какво реват ?!
24
13
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Санаториум и ресторанти само в ЕС :) Там където се спазват правилата и професията готвач или сервитьор е престижна ! Хората си пазят клиентите. Така се прави бизнес ! Ваксинация, хигиена, обслужване и усмивка от персонала.
23
13
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Solar Power: Аз затова и не ходя на БГ моренце от над 10 години. Преди винаги ме хващаше стомашна буря ....и сега ако отида гаранция ще лепна и ковид и кой знае какви глупости от немарливи готвачи и сертвитьори. Тези професии са престижни !!! Не са да поработиш 2-3 месеца на морето или в някое кафенце да убиеш малко време ! Бъдете отговорни към клиентите си ! Ваксинирайте се.
22
8
 
21
 
! Отговори
Казанлъшка поничка преди 2 години
И да нямаше сертификати щеше да е същата работа. Продават ми салати от гумен домат по 10 лв. И кравешко варено за 15 кинта. Да си го ядат. Нема да им стъпим
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Соларе, няма ли някакъв санаториум до вас, па там да се настаниш и да разфъргаш "креативни" идеи по персонала? Ако няма, може и на по-далеч, аз ще ти осигуря пътните разходи.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам пари за заведения, а още по малко - нерви и желание да ме лъжат
19
0
 
4
 
! Отговори
чс преди 2 години
E и ??
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапа всичко съсипва. Глад , мизерия и хиперинфлация за успелите да оцелеят.
17
13
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Е как да седна в това заведение на снимката. Виж проснатата останка от храна непочистено... гаранция персонала НЕ е ваксиниран и готвача се поти, кашля киха .. пръска слюнки на гозбите и салатите ... еми.... няма как да стане. Докато всички в ресторанта не се ваксинират и клиентите които посещават заведението нямат ваксини ... то моите пари за забавление отиват в крипто :)
16
2
 
4
 
! Отговори
Колов. преди 2 години
Гледайте какво правят богатите ,здравите и образованите? Вървим след Русия а тя е в локдаун.Аз печеля от това да не се ваксинирате, паметниците и погребенията не са евтини и носят добра печалба но това вече е прекалено от човешка гледна точка.
15
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е навсякъде благодарение на "умния" Кацаров... А заразените и жертвите се увеличават...
14
1
 
20
 
! Отговори
123456 преди 2 години
Стига ревахте ! Компенсация ! Компенсацията е на база платени данъци . Не може да се укрива половината оборот, да водите служителите фиктивно на по 4 часа и сега да искате РЕАЛНИ компенсации ! Когато всичко е законно , кристално ясно и видимо - тога ще получавате и реални компенсации.