Пожар остави пенсионери на улицата без пари и документи

Съседите им в с. Плаково са организирали акция в тяхна помощ
8 ное 2021 15:00, Ния Христова
3
Пожар изпепели до основи къщата и остави на улицата възрастно семейство във великотърновското село Плаково. Огънят е унищожил личните им документи и всичките им спестявания. 
 
Съседи на семейство Тодорови в Плаково в събота вечерта забелязали, че от къщата излизат пламъци и гъст дим. Подаден е сигнал на телефон 112 и три пожарни екипа пристигнали.
 
"Обадихме се и дойдоха след десетина минути. С помощта на комшии на момчета, имаме десет овце, те ни помогнаха да се изкарат, както и кучето. Това е", разказа пред Bulgaria ON AIR пострадалата Пенка Тодорова.
 
Жената е отскоро пенсионерка, а съпругът ѝйе инвалид и е на легло. Хора от селото са помогнали и двамата имат временен подслон.
 
"Предоставиха ни дом за 2-3 месеца, иначе сме на улицата. Къщата е от селото. Ще се основе банкова сметка и ако имат желание за парична помощ за изчистването и построяването на едно скромно жилище", допълни Пенка.
 
"Веднага се притекохме на помощ, помогнахме им, настанихме ги вкъщи временно при майка ми. Сега добри хора им предоставиха временно жилище. И се надяваме на добри хора, призоваваме за помощ, за да могат да си изградят техен дом", призова сестрата на Пенка Тодорова - Денка Цонева.
 
Вижте повече във видеото.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Да се разчисти изгорялото и да се постави фургон.Друго решение не виждам.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постройте им две големи стаи на хората , няма да коства много или някоя строителна фирма да им помогне, а хората да им помогнат с техника, мебели, дрехи,одеала, възглавници, храна и т.н.! Може и доброволци да им помогнат с труда си.
1
2
 
14
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Напишете сметката