Момче, починало след катастрофа - записано като жертва на COVID-19

13-годишният е издъхнал от тежки наранявания
12 ное 2021 11:07, Ния Христова
74
Момче, починало след катастрофа - записано като жертва на COVID-19
Снимка: БГНЕС
13-годишният Васил Петков е сред жертвите на тежката катастрофа, която стана край Луковит. Името му обачесе оказа в системата, вписано като жертва на COVID-19, подчертава Нова телевизия.
 
Кой носи отговорност за това недоразумение?
 
Между Луковит и Златна Панега се намира село Петревене. В понеделник вечерта лек автомобил с четирима души се удря челно в тир на изхода на населеното място. Сред тежко ранените е и 13-годишният Васил.
 
Той е откаран в болницата в Плевен, където му е направен тест за COVID-19 преди да бъде опериран.
 
"На пациентите, които попадат за лечение, се вземат тестове.  И неговият тест е излязъл положителен", обясни говорителят на УМБАЛ „Г.Странски” Момчил Цветков.
Още по темата
 
13-годишният Васил Петков е качен в хирургия. По-късно обаче почива от тежките травми. Така е отбелязано и в смъртния акт.
 
"Причината за смъртта на момчето са травми несъвместими с живота получени при тежко ПТП", добавя Цветков.
 
Това е обяснено и на родителите на момчето. На следващият ден, обаче, в единният информационен портал излиза ето тази информация:
 
"13-годишно момче е сред жертвите на коронавируса, като нямало информация за придружаващи заболявания."
 
Справка в системата показа, че информацията е подадена от плевенската болница и става дума за същото момче, починало след катастрофата. Този факт учуди жителите на село Петревене и родителите на починалото дете.
 
От Спешното отделение на плевенската болница са отказали да дадат информация кой е вписал починалия Васил в системата, като жертва на COVID-19. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е Кунчев бе?
64
2
 
6
 
! Отговори
Слагат преди 2 години
минуси и обиждат на Алековия герой, като напишеш, ЧЕ ВСИЧКИ ПОЧИНАЛИ В БОЛНИЦА ГИ БРОЯТ КАТО КОВИД!? Обаче е така. в конкретния случай се вдигна шум заради възрастта на момчето. А останалите, а възрастните с многото си болести? А сбъркания "протокол за лечение"? Схема, никаква конспирация не е, а схема за мангизи.
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Преди време правиха проучване колко хора от починалите С Ковид-19 са починали ОТ Ковид-19 и се оказаха 95%." - хахаха ... И на теб ли ти плащат да лъжеш хората или го правиш безплатно? Виж ако беше написал, че 95% от хората, които ги водят, че са починали ОТ Ковид реално са починали просто С Ковид, тогава можеше и да ти повярва някой. Познавам една главна мед.сестра в Ковид отделение. На въпроса "вярно ли е, че е пълно отделението" отговори "да" и намигна усмихвайки се. Правете си сметка...
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди време правиха проучване колко хора от починалите С Ковид-19 са починали ОТ Ковид-19 и се оказаха 95%. Другите 5% са си починали от друго заболяване, но са били заразени.
61
3
 
5
 
! Отговори
tonyt преди 2 години
ВИЦ: Правят аутопсия на млад мъж. Накрая патологът се обръща към асистента си и му казва, Пиши го почина л от ковид 19,, Асистентът отвръща,, Докторе ами огнестрелните рани? Доктора,, Пиши ги съпътстващи заболявания,,
60
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АманАбе ***.Кой ти говори за теста на влизане в болница.Въпроса е че веднъж записан с положителен тест от каквото и да умреш все с ковид го пишат.И така бройката на починали скача в небесата.
59
4
 
10
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ами такива са инструкциите от централата на ФазерБалонтек. Броят само неваксинирани с Ковид. Другите минават метър. Все пак 30 милиарда са добра сума за корумпиране на всички правителства, МЗ, медици и журналисти взети заедно
58
3
 
13
 
! Отговори
K преди 2 години
Знам за още 3 такова случая от сравнително близкото ми обкръжение.
57
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам защо е новина това, при положение, че е така отначало. Такива са и препоръките на СЗО от самото начало - ако умреш в рамките на няколко месеца, имайки позитивен тест, най-официално влизаш в статиските с жертви на CoViD. Дори да си се удавил, обесил или да са те застреляли. И така е в цял свят.
56
2
 
16
 
! Отговори
Мухаха преди 2 години
То да беше само този. .... Докторите вече десето чекмедже пълнят покрай тая далавера с ковида от оплаквания колко им е тежко и вписвания на всички които минат покрай тях като болни от коронавирус. А скоро държавата ще ги захрани още като дойде новата изпросена субсидия от Евросъюза за " борба " с КОВИД 19 .
55
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички са така. Защо няма аутопсии ?! ***
54
3
 
19
 
! Отговори
Erick USB преди 2 години
Защо не го кажат по тв-то !!?? Защото са платени само да ни натискат за ваксини и манипулират
53
3
 
23
 
! Отговори
Аман преди 2 години
Всяка бройка от ковид е заплатена
52
2
 
22
 
! Отговори
Дъи пак преди 2 години
То нормално многото починали да ги смятат от ковид,все пак пари се взимат от това и Най-важното плашат се хората с това
51
1
 
36
 
! Отговори
Бай Вълчо преди 2 години
Момчето е прието в болницата с травми несъвместими с живота. За секунда си го представих, мъчещ се да поеме последна глътка въздух...И се намира там , някакъв/някаква с престилка да му навира PCR тест, вместо да му окаже адекватна медицинска помощ, за прибере парите по *овид пътеката.. Бас държа, че ако се поразровят, ще видят, че са предписали антибиотици.
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49 - "От началото на измислената евросубсидирана ковид пандемия няма починали от други болести а само от ковид." Има ,как да няма .Ваксинираните заболели от Ковид и починали ,ги пишат от придружаващи заболявания ,не от Ковид .Иначе ще е много лоша реклама за ваксините ,което е политнекоректно :)))))
49
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вписали са го с вируса за да вземат някой лев повече тия продажници. Така приемат и хора в болниците без да е необходимо за да се вдига бройката. Всичкото извънредно плащане за този вирус трябва да се прекрати и лекарите трябва да си вършат работата, а не да са стимулирани да записват повече заразени.
48
2
 
25
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Вчера един изяден от акула също почина от ковид и после акулата също умряла от ковид !
47
2
 
27
 
! Отговори
. преди 2 години
Хайде сега едно хубаво разследване, колко такива случай има в статистиката за последните два месеца.
46
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търгашите в бели престилки винаги пишат ковид, дори при отрицателен тест, за да точат касата. Публична тайна!