Фирма от РМС построила фаталния участък от "Струма"

Поради лошо качество пътят не е сертифициран като магистрала
105
Фирма от РМС построила фаталния участък от  "Струма"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Македонската фирма "Маврово " е изградила участъка от „Струма“, на който се подпали автобуса с регистрация в Северна Македония и загинаха 45 човека, твърди „24 часа“.

Още по темата


Още от преди 15 години стана ясно, че този участък е с много лошо качество. Лоша настилка и меки мантинели.

Светлоотражателите по тях, така наречените котешки очи, не рефлектират на светлината на фаровете и е трудна ориентацията, особено на завоите. Виражите са с обратен наклон и събират вода.

Винаги при дъжд стават локви и им опасност от аквапланинг. Затова и тази "магистрала" не е сертифицирана като такава. На нея ограничението е 120 км.

Още преди 15 г. шофьори предупредили тогавашния транспортен министър Петър Мутафчиев, че пътят е опасен и въпрос на време е да стане голям инцидент.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
ДО .......Фастер преди 2 години
От днес ще можем да пътуваме много по-бързо, безопасно и сигурно, заяви Терзиева. Тя обясни, че пускането на новия участък съкращава пътуването с 30 минути. Вече е разрешена скорост от 120 км в час по цялото трасе от пернишкия квартал "Даскалово" до Дупница, а през август ще бъде подписан акт 16 и ще отпадне ограничението от 120 км, съобщи Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".
78
2
 
0
 
! Отговори
Четох статия - преди 2 години
отсечката е строена 2007 - 2013 та. Приета е без АКТ 16! Има италианста фирма, но не и македонска -иначе тя щеше да е спомената!
77
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се знае точно коя фирма е построила тази част от пътя.Фирмите строили 39км.от участъка на уж АМ ,,Струма" са 4 .Проектантът е италианска фирма ,контролът е на белгийска .Така,че стига сме се обвинявали за качеството на бг строителство.
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доказа ли се причината? В пътя ли е, в автобуса или в шофьора? Защо бързате?
75
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доколкото разбрах, строено преди него, след него, все Бойко е виновен!
74
0
 
11
 
! Отговори
Фастер преди 2 години
Отсечката от Перник до Диканите се строи много преди правителствата на Бойко!Той няма нищо общо!Това беше при правителството на триглавата ламя дпс ,ндсв,бсп!Главните изпълнители са гръцка фирма с под изпълнители македонски фирми.За времето си беше перфектна и помня че точно при спусканията в посока Благоевград и другото в посока София имаше знаци 80 ,почти винаги имаше кат патрули в ниското и дебнеха за нарушители!Ограничение 80!Сега всичко живо лети по ккапаните ни пътища със 130 и нагоре !
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е затова, а защото администрацията на Станишев направи големи гафове с кадастралната карта. Има имоти, които не са отчуждени и магистралата минава през тях. Това е причината днес този участък да е на практика нелегален и да е сложено фиктивно ограничение от 120км/ч. Тотално комунистическо безхаберие! За да бъде всичко наред, трябва да се разруши трасето там, да се проектира по-добре и да се построи наново. Като дойдоха на власт от ГЕРБ, бяха пред свършен факт и така си остана този лот.
72
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50======Добре, може и да е така, но ето идва Бойко Методиев Борисов, генерал, специалист по всичко, най-паче по пътно строителство и икономии от строителни материали и от качество и пренасочване на пари към шкафчета и чужди банки. Той защо не оправи калпавия път, който е заварил? Защо? Защо паленцата му сега джафкате? Защо? От любов към Вожда ли? Перверзна любов!
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно в този участък няма никакви проблеми настилката. Но отклоненията за почивка (ушите) са направени лошо и не са обозначени добре. Просто сива мантинела няма как да се види в тъмното.
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е РМС? Работнически младежки съюз ли? Ремсисти ли са строили магистралата?
69
6
 
9
 
! Отговори
Superman преди 2 години
Скапана дъжава пълна с идиотии. Разочерование ден след ден, мандат след мандат, десетилетие след десетилетие. На това му се вика некадърен, неспособен, негоден народ робуващ век след век.
68
9
 
23
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Минавал съм с нова кола в този участък, но това не е магистрала, имаше аквапланинг и с труд удържах колата. Ако е строена по времето на Станишев и от македонска фирма, бойковите магистрали са в пъти по качествени. Но червените кхмери след като взеха "вся власть" да започнат да строят и ремонтират. За седем месеца опапаха парите на уж "крадецът" Бойко. Нищо и само заеми. Народе,сляп ли си или машинно манипулиран?
67
1
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Георги Не ни липсваш.Не се напъвай залудо.
66
0
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Това,че пътят не е магистрала,не означава че е с лошо качество.Напротив,от Даскалово до Долна Диканя пътят е добър,но трябва да се спазва ограничението на скоростта.
65
11
 
11
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
България отдавна трябваше да е Обявена за страна от третия свят!! И да бъдат предупреждавани туристите и превинаващите за опасностите създадени от коренното население аборигени!!!Затваряй Меркел и марш от Европа!!Продажно племе !!!
64
2
 
11
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Не може да бъде сертифицирана като магистрала основно заради пътното трасе. Не отговаря на Надлъжните наклони и проектната скорост на виражите. Надлъжните наклони са мах 6% и то по изключение!!! В участъка са има надлъжни наклони доста повече. радиуса на завоите също. При ремонт на настилка, мантинели- трасето не се променя, затова този участък никога няма да отговаря на изискванията за магистрала!
63
1
 
6
 
! Отговори
Редактора спи преди 2 години
Корегирайте си заглавието РСМ а не РМС
62
0
 
9
 
! Отговори
И СТАНИША И ЦАРЯ преди 2 години
И ДОГАН СА УПРАВЛЯВАЛИ ТОГАВА. ТОВА ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ. И ДА СЕ ЗАВЕДЕ ДЕЛО ПРОТИВ ТЯХ. И ТЕ ЯКО СА КРАЛИ. НЕ САМО СТАНИША ДА ПЛЮЕ ПО НИНОВА А ДА СЕ ЗАМИСЛИ ЩО Е СТОРИЛ.
61
6
 
13
 
! Отговори
ГРОБАРЯ Е ПРЕЦЕДЕНТА преди 2 години
РУШИ, РАДЕВ, РУШИ...... ГОСПОД ГЛЕДА.... И НАКАЗВА........
60
14
 
8
 
! Отговори
Sdja преди 2 години
Асфалтът в този участък е в пъти по-добре от новите участъци на Бойко, които вече са с пукнатини