Пожарът в Рояк е под специалния надзор на апелативната прокуратура във Варна

Огънят е тръгнал от подпокривното пространство на сградата
24 ное 2021 11:52, Петя Славова
6
Пожарът в Рояк е под специалния надзор на апелативната прокуратура във Варна
Снимка: БГНЕС

Апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор досъдебното производство, образувано във връзка с пожарa, възникнал в дом за възрастни хора в с. Рояк, общ. Дългопол, при който загинаха девет души, предава БГНЕС.

Още по темата

По реда на специалния надзор, поради фактическата и правна сложност на случая, както и поради значимостта му за обществеността, надзорен прокурор от Апелативна прокуратура – Варна поема методическата и организационна помощ при воденето на разследването. Целта е качествено изпълнение на действията по доказване и документиране на всички факти и обстоятелства по случая в определените от закона срокове.

Сигналът за инцидента постъпил на 22 ноември 2021 година, около 18:00 часа. Според първоначалната информация огънят тръгнал от подпокривното пространство на сградата.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Варна, с активното участие на служителите от ОД на МВР в града, работата по разследването на причините и обстоятелствата за възникване на тежкия инцидент и на причините, довели до смъртта на възрастните хора, продължава. Назначени са пожаро-техническа, електро-техническа и съдебно-медицинска експертизи.


6
Още от Страната
АМ "Струма" е съответствала на нормите пред 20 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каквато и да е причината за горенето "като факла" и за затворената врата на автобуса, бъдете сигурни че официалната версия ще бъде доста "по-приемлива" за обществото. Неофициално обаче ще уведомят разузнавателните служби в РСМ какво се е случило наистина.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Според заглавието, прокуратурата надзирава пожара. Сигурно да не изгасне...
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какви пожаро-техническа, електро-техническа и съдебно-медицинска експертизи са назначени, след като този дом не е лицензиран за право на извършване на социални услуги. Трябва да се установят лицата, виновни за физическото функциониране на конкретния обект без лиценз.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сигналът за инцидента постъпил на 22 ноември 2021 година, около 18:00 часа, а днес, след 40 часа, апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор досъдебното производство, образувано във връзка с пожарa.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво ни грее, че е под специалния надзор на апелативната прокуратура? Въпросът е защо нямаме вяра на институциите?