Рановски: Важно е да се установи кога е станал пожара

Камери могат да установят движението на автобуса, допълни той
24 ное 2021 09:52, Петя Славова
13
Рановски: Важно е да се установи кога е станал пожара
Снимка: БГНЕС

Днес е ден на национален траур в памет на жертвите от катастрофата на АМ "Струма".

"Разследващите органи ще направят всичко необходимо, за да установят цялото движение на автобуса, местата, където той е спирал, където са почивали водачите, скоростта, с която се е движел. Всичко това ще бъде установено", заяви пред БНТ Бойко Рановски, изпълнителен директор на "Автомобилна администрация".

Още по темата

Ще бъдат назначени съответните експертизи, има компетентни органи в страната. Надявам се, че истината ще излезе. Много важно е да се установи дали автобусът се е запалил преди или след удара в мантинелата, така че цялата информация ще бъде събрана.

Такъв инцидент досега не е имало, допълни Рановски.

Той увери, че камери на АПИ има навсякъде в страната и може да се установи движението на автобуса.

По информация на свидетели, автобусът е почивал в началото на АМ "Струма", на бензиностанция и инцидентът е възникнал на 30 км след почивката, обясни Рановски и допълни, че разследващите ще проверят дали това е вярно.

Със сигурност, шофьорите са били двама, увери той. "Надявам се да са се сменили на мястото на почивка преди инцидента", каза Рановски.

Рановски подчерта още веднъж, че жертвите са загинали в следствие на пожара, затова е изключително важно да се установи дали той е настъпил преди или след удара в мантинелата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До автора"превописна" e с правописна грешка. А що се отнася до членуването - това е граматическа грешка.
10
0
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 2 години
Точно така, тука на Балканите вечно нещо се мъкне насам-натам, все далавери.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя цялата история мътна и кървава. Тръгнали шиптарите от мааааааааааааайната си, посред нощ и кой ги знае кво са помъкнали с тях, накрая ко стана? Да минават през Гърция, тях да занимават с проблеми, аман от ислямци...
8
0
 
4
 
! Отговори
До (3) Кръсновски преди 2 години
В Македония горивата са по евтини отколкото при нас , но по скъпи отколко в Турция...Тези " екскурзии" имат търговски характер. Някои не купуват нищо особено , но други използват за параван другите и товарят каквото им падне. Стигат 5 кашона запалки, флакони, пиратки..На границата се минава с " айде". Никой не гледа транзита.Балканците тарикатеем да избием пътуването. Нека се провери дали едни и същи хора,колко често са пътували. При 4 автобуса..багажа е общ. Може да се окаже че тук е имало "
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всичкото Мара втасала ами и големи разбирачи по граматика бе. Пожарът е станал, или станал е пожар.
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом останалите три автобуса са преминали и не са се запалили, значи запалването до голяма степен може да се дължи на удара и да се е случило след него и в резултат на него. Имаш пожар, но имаш и сблъсък, значи има някаква връзка между двете събития. Ако нямаше сблъсък, може би нямаше да има пожар, както е било с другите три автобуса.
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще се види дали работят камерите, които са 5 километра преди катастрофата. Според мен автобуса се е движел в пламъци и шофьора е спрял плавно без следи от гуми по асфалта.
4
0
 
3
 
! Отговори
До До автора преди 2 години
Де да беше само членуването....
3
0
 
5
 
! Отговори
До автора преди 2 години
Има превописна грешка в заглавието. Много ни е трудно това членуване :)
2
2
 
9
 
! Отговори
Късновски преди 2 години
Ами какво ли може да е причината ? Нападение от НЛО ? Спонтанно запалване ? Горели са в автобуса български паспорти ? .... А може би шофьорина за да е на далавера от курса си е налял 2-3 туби с ефтин български бензин на бензиностанцията за личния автомобил , някоя от тях не е била добре закрепена и е паднала , отворила се е и бензина се разлял в багажното,стигнал е до горещите тръби на аспуха или до двигателя, всичко е избухнало в пламъци, шофера се е паникьосал ...и всички са изгорели . Амин .
1
0
 
8
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЯ преди 2 години
СЛЕДВАЩАТА ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ ЩЕ БЪДЕ В СЛЕДСТВИЕ НА БРУТАЛНОТО БЕЗХАБЕРИЕ ,БЕЗОЧИЕ И БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ОБИЩАН БУРГАС!!!НА ВХОДА ЗА К-С М.РУДНИК,ТОЧНО СЛЕД ПЕРАЛНЯ "БЕЛИНА ЕКО" ОТ ЦЕЛИ 2 ГОДИНИ ИМА ОГРОООМНО СВЛАЧИЩЕ, КОЕТО ВЕЧЕ Е ПОГЪЛНАЛО ЦЕЛИЯ ТРОТОАР И Е НА КОСЪМ ДА ПОГЪЛНЕ ЦЯЛОТОТО НАТОВАРЕНО ПЪТНО ПЛАТНО!!!НА КОСЪМ!!!ОБЩИНА БУРГАС СИ РОВЯТ В НОСА ЦЕЛИ 2 ГОДИНИ И НЕ ПРАВЯТ АБСОЛЮТНО НИЩОО!!!ПРИЗОВАВАМ ЖУРНАЛИСТИТЕ ДА ОТИДЕТЕ И ДА ВИДИТЕ С ОЧИТЕ СИ ЦЪКАЩАТА "БОМБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ"!!!!!!!!