Задават се облаци, вятър и дъжд в петък

Максималните температури ще са между 6° и 11°
2
Задават се облаци, вятър и дъжд в петък
Снимка: Pixabay

През нощта ще преобладава ясно време с разкъсана, предимно висока облачност. Ще е почти тихо, в източните райони със слаб южен вятър. Минималните температури в повечето места  ще са между минус 1° и 4°.

Утре още преди обяд от запад-югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд отначало на места в западните райони, а до вечерта и на изток ще превали. По-значителни по количество ще са валежите в крайните южни райони на страната. През деня вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в Източна България и северно от планините и там дневните температури ще са по-високи, до около 13°-14°. В останалата част от страната максималните температури ще са предимно между 6° и 11°, прогнозира дежурният синоптик от НИМХ пред БТА.
 
Над Черноморието около обяд облачността ще се увеличи. След обяд отначало в южните райони,  а до вечерта и на север ще превали, в крайните южни райони има повишена вероятност за по-значителни количества. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са: 12°-15°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето след обяд бързо ще се усили и ще е 3 бала, в крайните северни райони - 4  бала.
 
Над планините облачността от запад-югозапад бързо ще се увеличи. От запад на изток ще превали дъжд, над около 1600-1700 метра - сняг. На места в масивите в Южна България ще има и по-значителни количества валежи. В ранните сутрешни часове в западните райони е възможно и на височина около 800-900 метра да прехвърчи сняг. Ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: слънцеесенвремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв дъжд. По това време през 60-те и 70-те години газехме 25 см сняг. Едва стигах до училище. Имаше преспи по 1.50 м. В тези преспи след училище си правехме тунели. До късно вечер се пързаляхме с шейните. Прибирахме се когато по телевизията започваше сънчо. Значи е било 19.50 часа. Гледахме сънчо вечеряхме и си лягахме. Ех спомени.
1
2
 
3
 
! Отговори
Алеее оп преди 2 години
През банан ми е за ваксината. Ама веганките надуват ли кавала? Оти нали на барат месо. Е те тата се чудим да го