Комитова за трагедията на АМ "Струма": Пожарът е възникнал много бързо

Тежко преживях трагедията, обяснява министърът на регионалното развитие
27 ное 2021 10:05, Петя Славова
81
Комитова за трагедията на АМ "Струма": Пожарът е възникнал много бързо
Снимка: БГНЕС

Продължава разследването за причините на катастрофата на АМ "Струма". Служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова обясни, че в деня на трагичния инцидент е тръгнала към местопроизшествието, но след разговора с премиера Янев, била посъветвана да не отива.

Там вече бяха всички разследващи органи. След това се включих по телефона пред някои медии, обясни тя пред БНТ.

 Така че, аз не съм се крила, просто много тежко преживях тази трагедия, защото никой от нас не е застрахован от такова нещо. След това бях учудена как всякакви специалисти сутрин, обед, вечер се произнасяха по темата пътна безопасност. Чух повече от 40 експерти по всички телевизии, дори се изненадах, че в България има толкова много експерти по пътна безопасност, обясни Комитова.

Още по темата

Никой не говори, че се е случило през нощта, че е валял дъжд, че пътят е бил хлъзгав, че е имало отблясъци, отбеляза Комитова.

Това е катастрофа, съчетана с пожар, аз съм работила много по тази област - пожарна защита на сгради. От пожара, по-тежкото е взрив, просто няма време за реакция, допълни Комитова.

 Тук има нещо много странно - този пожар е възникнал много бързо и се е разгорял, това става в много особени случаи. Например - ще ви кажа нещо много важно - че брашното например, е взривоопасно. Когато брашното се смеси с въздуха, прави взривоопасна смес. Боя - много взривоопасно нещо... Тоест, около нас е пълно с взривоопасни предмети, ние дори не подозираме за това, обясни Комитова.

По думите й, пожарът в автобуса е обхванал предмети, които много бързо изгарят и не е имало никакви време за реакция.

За съжаление, докладът от проверката на пътя не е приключен, обясни регионалният министър.

Този път не е нито магистрала, нито скоростен път по документи, допълни Комитова.

Тази злощастна мантинела е направена по проект от 2002 година, тя не е извън нормите. Тогава тя си е била по правилата, заяви министърът.

    И аз не съм предполага, че "Струма" е в такова състояние, просто тази катастрофа отвори темата. Ще се опитаме да променим скоростта, маркировката, да форсираме тази фирма да си завърши проекта, отбеляза още министър Комитова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
18
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Оставка, Комитова!
17
5
 
13
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Странно. Цяла година Института по пътна безопасност предупреждаваше за проблеми,които ще възникнат тъй като всичко беше замразено. Комитова се беше заела с разследване и изчегрътване вмсто да си гледа работата и фактите са налице. Вола рие на гърба му пада!
16
3
 
14
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Преживяла била тежко катастрофата Комитова!?..Някой да я е питал? Там са умрели толкова хора, тя е отговорна за пътищата, но най-важното нещо е колко тежко го е била преживяла!Популистка!Ще ми обяснява какво представлявал пожара като на първобитни хора..Фактически,няма официално становище за причината за катастрофата!Може и шофьорът да е бил "сръбски фашага", решил да се разправи с пътниците си..Как така ще се разрази бързо пожарът защото в буса имало много лесно запалими предмети?!Огъня е отвън
15
4
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Пак същото, тази тема вече я разнищихме достатъчно, кажете нещо за среднощните срещи на Кирчо и кокорчо с Импексова на "Позитано 20", явно Молът не им беше достатъчен та трябваше да се срещнат и на четири очи ... под покрова на Катастрофата и Ковида се случват неща които ще засегнат всички нас ... кажете нещо повече и за милиардите - вече 3,8 които бяха изтеглени като заем от правителството на служебната Хунта от началото на годината, в кой трап подобен на Белене и Цанков камък ги закопаха......
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начи...в момента меся хляб...много трябва да внимавам щото според акънлийката Комитова това е взривоопасна смес щото видиш ли брашното като го разпакетирах и то вече има досег с въздуха...ай стия уа,отде ги намират тия бе.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърницата докога ще ни заблуздажа оставка
12
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Я па ти.. к.3 Тази Комитова е доцент в УАСГ, бившият ИСИ, чието образование се признава в почти всички държави. Това мога да го удостоверя с факта, че моят син завърши ИСИ и вече 21 г. работи като инженер в Бостън. Жената се опита да обясни , че от много смеси може да се получи експлозия, дори от смес на брашно с въздух, но получи обидите на прУфесорите-коментиращи от Днес. Остава коментиращите да обяснят от какво може да се получи толкова бързо такъв интензивен пожар в автобуса.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже тоалетните затвориха, нямат пари за подръжка, представяте ли си?
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабичката-фигурантка, пренасочи парите за Хемус към червените каси.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само че умнико, тази отсечка е строена от Станишев.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази лъжлива и крадлива баба защо не е в затвора ?Гешев защо спиш?
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОМИТОВА, ТИ СПРЯ ОТ МАЙ 2021 РЕМОНТИТЕ - НЕ СЕ ПРАВИ НА ТЕЖКО ПРЕЖИВЯЛА! КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ МАГИСТРАЛИТЕ? КЪДЕ СА И ЗАПЛАТИТЕ НА ХОРАТА?
6
4
 
18
 
! Отговори
НДЗ преди 2 години
Вярно ли е, че от юни има закупена боя за маркировката на този участък госпожо? Ако е вярно ,сама си задайте въпроса- виновна ли съм?
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кьорав карти не играе,за професионална книжка трябва периодично да караш пак курсовете и обстойни медицински прегледи най вече на зрението..
4
2
 
14
 
! Отговори
КОМИТЕТОВ преди 2 години
доста брашно ще да е трябвало да има в автобуса, а никакви бензини и запалими течности и най вече липсата на осветление е запаило ОТВЪТРЕ
3
5
 
22
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Тая пародия на министър я питат за подръжката на пътищата,строежа на Хемус и инцидента с македонците а тя обяснява как брашното се взривявало като се смесило с въздух и за блажната боя колко опасна била.Сега гледам жената извадила некъв пакет брашно да меси мекици, дано да не се взривим, че мазето е пълно с блажна боя.А сме гръмнали, а съм боядисал целата улица безплатно.
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка, мЪ!!!
1
1
 
4
 
! Отговори
поп Вечерко преди 2 години
Кунчев в понеделник се завръщал на "работа"!Ще следя с интерес.......