След трагедията на "Струма": Къде са опасните участъци?

Десетки километри от главен път с месеци стоят без маркировка
27 ное 2021 15:10, Петя Славова
25
След трагедията на "Струма": Къде са опасните участъци?
Снимка: БГНЕС

Трагедията на АМ "Струма" породи отново въпроси с опасните пътища в страната. След случилото се хората не спират да подават сигнали за опасни участъци по магистралите у нас.

Десетки километри от главен път с месеци стоят без маркировка, въпреки че вече са ремонтирани. Участъкът е на главен път София- Варна преди Търговище.

25-те километра нямат и мантинели, а районът е с много завои и там постоянно падат мъгли.

"Участъкът е много коварен по всяко време на годината", каза пред Нова тв Панчо Панчев. По думите му там стават често катастрофи.

Тази сутрин полагането на маркировка в участъка започна.
 На магистрала "Струма" шофьорите виждат проблеми с паркингите за почивка.

"Отбивката не е обозначена по никакъв начин", коментира Александър Стамболийски, шофьор на камион. Според него трябва да има знаци поне 2 километра преди нея. Освен това няма маркировка, а отбивката е след сериозно спускане.

След дългоочаквания ремонт в старозагорския участък на магистрала "Тракия" проблемите по трасето остават. Един от основните проблеми са мантинелите и маркировката. Некачествено били направени и светлоотразителите, смятат експерти

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
1
 
! Отговори
съсъсстанишев преди 2 години
Станишев и царя да ги изгорят на кладата трябва! Те са виновни за този участък!
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От ферибота Оряхово-Враца.Толква е стеснен,че два тира за да се разминат ,единият трябва да навлезе в канавката Там най често стават челни удари.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всякъде!!!
15
6
 
1
 
! Отговори
с чували преди 2 години
Комитова обра парите и се готви да си ходи
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка агенция с администрацията си е ОПГ . Парите не стигат до които трябва. Коня е зад каруцата. По крадливо от агенция е холдинга.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е правилният въпрос. Правилният въпрос къде е онази агенция за пътна безопасност или както и беше името? Къде е калинката-шефка, която цяла седмица не каза нито дума. Гербаджиите я направиха тази агенция 2018г. след трагедията в Своге. какво е свършила тази агенция за тези години или само едни наши калинки са вземали заплати.
12
2
 
9
 
! Отговори
защо преди 2 години
Комитова защо спря договорите за поддръжка? Защо все още Комитова се спотайва и не подписва заповед за проверка, констатиране и обезопасяване на опасните участъци? Защо още не е наредила АПИ да спазят закона и да сложат нови, светещи котешки очи, светеща маркировка, указателни табели на 2 км и на 200 преди всяка отбивка и т.н.?
11
3
 
12
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Имаме най скъпите и най лоши пътища в Европа факт питайте кратуната защо.
10
0
 
15
 
! Отговори
Същото е и с преди 2 години
наскоро ремонтираният участък от пътя между Кнежа и Искър!Макар и не главен път или магистрала,по-тъмно,с този нов, черен асфалт е страшно и опасно!Снощи минах от там,независимо,че пътят с сравнително прав и добре познат,без маркировка е ужасно,както и на много други места от републиканската пътна мрежа!Толкова ли АПИ нямат пари за боя,нали за това плащаме тол-такси или чакаме поредната трагедия на пътя за да започнем да търсим виновни и искаме оставки?!?
9
1
 
10
 
! Отговори
факт преди 2 години
за тия дето се мислят за безсмъртни няма безопасни участъци . лошото е че и невинни стават жертви .
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За безразсъдни драйвъри навсякъде е опасно, даже и по селските пътища. Този участък ,дето се удари автобуса си стои там над 15г. като е толкова опасен как пък никой досега не се удари там? Очевидно той е карал твърде бързо, освен това и валеше... Така че стига под вола теле. А и никой не е обяснил как така тоя автобус се самозапалва и изгаря за броени минути. Уж бил нов, уж имал противопожарни системи... Хората не загинаха от удара, а от пожара
7
1
 
11
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Опсни участъци по този широк,асфалтиран път НЯ-***!Има некадърни и самонадеяни шофьори.Албанецът или е заспал,или си е отклонил вниманието !
6
8
 
8
 
! Отговори
АПИ преди 2 години
А къде са безопастните? Дори и децата знаят, че на Тиквата, комисионната беше 50%. Е как да има качествени пътища, като половината пари са откраднати?... Е няма как!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опасния участък е само един и дори е обозначен с табели. На влизане в опасния участък се вижда табелата "Добре дошли в България", а на края на участъка надписа "България" на табелата е задраскан...
4
7
 
5
 
! Отговори
Захо преди 2 години
Само да попитам,има ли безопасни,места по магистрали,пътища с предплатени винетки, многото прехвалени строежи,магистрали,пътища и какво ли още не от славната чета на крадците предани на Бойко Методиев Борисов?Така ще бъде поне още за времето от две петилетки!Който много крал,е другите ще теглят дълго!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като за начало, отдел КАТеричоци, царете на рушветчилъка и мурафетчийството трябва да се разтури незабавно. Никъде е галактиката няма такива безполезни за обществото,търкалящи се по храсталаци и канавки, потомствени шуробадженакорушветчийски лапачи първа категория труд.
2
8
 
10
 
! Отговори
Зевзек преди 2 години
Българина по подразбиране кара като безсмъртен така че за него всички пътища са опасни.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комитова и фигуранта, питайте, отклони парите за пътища в червените каси.