Голямо задръстване и на АМ "Хемус"

Колите се движат с 10 км/ч
28 ное 2021 18:14, Нели Христова
60
Голямо задръстване и на АМ "Хемус"
Снимка: БГНЕС

Огромно задръстване в трите платна след Правец посока София, се е образувало и на магистрала “Хемус”, съобщават от "24 часа".

Автомобилите преминават с 10 километра в час през този участък и през 5 минути спират.

Както е известно едната тръба на предпоследния тунел преди София не работи и това от месеци е причина през уикенда да се образуват огромни тапи.

Високите температури преди обещания сняг в началото на седмицата, очевидно са извадили хиляди столичани извън града. Връщането им обратно в неделя в столицата обаче е доста изнервящо.

Очакваното задръстване вероятно може да бъде предвидено и организацията на движение пренастроена, коментираха шофьори, отбили се на бензиностанция след Правец, в очакване да се възстанови нормалният трафик.

Един от вариантите според тях е, КАТ да пренасочва автомобилите от “Хемус” преди Правец и те да преминат по стария път Ботевград - София. Вместо това иначе единствената полицейска кола с двама полицаи, подпрели се на капака й, е в началото на задръстването, където шофьорите няма как да тръгнат по алтернативно трасе, за да излязат от тапата.
 


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
До коментар 52 преди 1 месец
Дрън-дрън... Айде и ние да сме пътували по Европа и да знаем как е "организирано" там движението. Тия дето се набиват в тапата, преди това да си бяха отворили гугъл мапса.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нито един от коментиралите досега, не посочи истинския проблем за т.нар. тапи. Лоша организация на движението.. Карал съм по магистрали в Европа с много по-интезивен трафик и от 3-4 ленти се събира в една без проблем само с адекватна маркировка и знаци.. и естествено по-добра култура на шофьорите..
51
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като са големи граждани, ще чакат, да е на и тъпите ви "софиянци" не се находиха, все друг им е крив, все те са най... Видя се какви граждани са
50
2
 
5
 
! Отговори
Диоген преди 1 месец
Няма страшно! Строителната министърка Комитова ще ги превежда по "комитските" пътеки..
49
2
 
1
 
! Отговори
До долу преди 1 месец
А бе ти на колко си години? Знаеш ли че тази "магистрала" беше само до Правец и ремонтите по тунелите тръгнаха още от социализЪма.Каквито ги правиха, такива ги ремонтират...
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз не съм от България и винаги съм се чудил къде е тази магистрала Хемус.Има от София към Варна постоянен ремонт на едни 80 км. път с дупки и неравности и ремонти на тунели за над 10 години.Този така наречен път почти винаги е с активни две ленти.Винаги в Петък има километрични задърстванкя на излизне от София и същтото е в неделя в обратна посока.Участака от Правец към София 50 км ,в неделя се минава за 1 час и 30 минути и по-някога 2 часа.Това може да се нарече само проект за магистрала.
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма магистрала Хемус.Това е всичко друго ,но не и магистрала.Всички нормални държави строят магистрали за една до две години,а ние ремонтираме тунел за повече от две години.
46
3
 
4
 
! Отговори
Няма страшно преди 1 месец
Потърпете още малко. Новото правителство няма да строи Хемус но ще направи нова магистрала директно по билото на Стара планина. Задръстванията ще са в тъмното герберско минало.
45
3
 
7
 
! Отговори
не мож да бъди преди 1 месец
как бе , нали само при лошия Бойко имаше задръствания ?
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е само част от видимото....Кой се справи по-добре зелен чорап или пожарникар,а софиянци....
43
6
 
11
 
! Отговори
МИРО: преди 1 месец
БРАТЯ БЪЛГАРИ И ЕДНА НОВА НОВИНА ОТ МЕН!!!ЗЕЛЕНИЯТ ЧОРАП Е ВЕЧЕ СКЪСАН И НА КОЙ КРАК ЩЕ СЕ ОБУЕ НА ЛЕВИЯ ИЛИ ДЕСНИЯ?!!! КОЙ ЩЕ ХОДИ СЪС СКЪСАНИ ЧОРАПИ?ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!
42
8
 
8
 
! Отговори
МИРО: преди 1 месец
КОЙ ТЕ,РАДЕВ,ТЕБ,ОБИЧА?ВСЕКИ ТЕ ПРЕДАТЕЛ,ТЕБ,НАРИЧА!!!ТРЯБВАШ ЛИ НИ,ТИ,КАЖИ!!ПОВЕЧЕ НЕ НИ ЛЪЖИ!!!
41
3
 
3
 
! Отговори
Хемур преди 1 месец
Във Варна искаме да изгоним толбухинските колибари и горските от областите Ямбол,Сливен,Шумен и Силистра
40
7
 
14
 
! Отговори
Д0 31 преди 1 месец
Ако всички селяни от провинцията се махнем, "вие" голямото добро утро - СВ, С, СА граждани, гладни ще останете и ще се чудите тия вашите нови на лизинг коли, как ще ги зареждате до горе и какво ще си правите наследствените имоти от вашите себеподобни търтеи!
39
5
 
13
 
! Отговори
Селянин преди 1 месец
Софиянци, не сте желани в провинцията. Стойте си в София.
38
9
 
12
 
! Отговори
До 31 преди 1 месец
А вие-софиянците не идвайте в Бургас и изобшо по черноморието.Омръзна ни да ви слушаме превзетите диалекти,докато се надвиквате помежду си.....,за да ви чуем,че сте от София.
37
9
 
8
 
! Отговори
МИРО преди 1 месец
ЗЕЛЕНИЯТ ЧОРАП НЕ СТАВА ЗА НИЩО!!! ТОЙ НИ ПРАВИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ!!! И ПО-ЛОШО ЩЕ ДОЙДЕ!!! ЧОРАПЪТ Е ЕДИН ПРОДАЖНИК!!!
36
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Б.Б. за 12 години направи 100 км.магистрален път.
35
2
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 1 месец
В кой век живееш още, човече?
34
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Автомагистрала Хемус не е имало и няма да има скоро.На Т.Живков не му стигна време,а На Б.Б. за 12 години прибра парите за магистралата ,като направи необходимите промени на закона и сега се кефи,че не е направил магистрала.Не знам медиите как може това да наричат магистрала.Това е всичко,но не е магистрала.