Семейството на починалия мъж в София отказало хоспитализация няколко пъти

Става въпрос за един много тежък инцидент, призна Катя Сунгарска
Обновена: 30 ное 2021 13:06 | 30 ное 2021 13:05,
141
Семейството на починалия мъж в София отказало хоспитализация няколко пъти
Снимка: БГНЕС

Семейството на починалия от пневмония мъж в София е отказало хоспитализацията му няколко пъти. Това стана ясно по време на брифинг на Спешна помощ.

"Става въпрос за един много тежък инцидент, завършил със смърт. Колежката е поела пациента около "Горубляне" във фаталната нощ на 19-и срещу 20-и ноември. Тя работи във филиала в Елин Пелин в самостоятелен екип с шофьор", обясни говорителят на ЦСМП Катя Сунгарска.

Тя допълни, че при мъжа няколко пъти е изпращана линейка.

"На 7.11 сме викани два пъти. Първият път се установява, че има гастритен проблем, който не изисква хоспитализация. Същият ден, няколко часа по-късно, се вика екип със същите оплаквания. Тогава колегите са предложили хоспитализация, която е отказана", каза още Сунгарска.

Няколко дни линейката отново е посещавала дома на починалия пациент.

"Разполагаме с документ, с който съпругата на починалия - Илона Александрова, отказва хоспитализация за втори път. Следващото повикване е на 18-и срещу 19-и. Екипът от филиала в Елин Пелин се отзовава. Пациентът отново отказва да бъде хоспитализиран, но въпреки това лекарят го убеждава да постъпи в болница. Така пациентът е приведен в "Александровска болница", обясни Сунгарска.

Малко по-късно от лечебното заведение се свързват със Спешна помощ като обясняват, че състоянието на пациента изисква приемането му в отделение "Гръдна хирургия" с каквото болницата не разполага. Мъжът е взет с линейка и е направен опит да бъде хоспитализиран в „Софиямед”. Но докато пътуват натам се оказва, че има позитивирал пациент с COVID-19 и приемът се спира.

Още по темата
"Така се оказахме с пациент, който няма къде да бъде приет. От репортажа, който излъчиха по телевизията – съпругата на пациента ясно заявява, че лекарят й е казал, че ще бъде направено всичко възможно той да бъде хоспитализиран и колегата й е казал – ако не успеем никъде да се справим, ще обикаляме болниците и ще го върнем. Тя е била предупредена", допълни Сунгарска.

Пациентът е върнат в дома му като е прехвърлен от софийска линейка към екипа във филиала в Елин Пелин.

"Когато установихме, че пациентът е стабилен, поехме към дома му. Отне ни около 10 минути да го транспортираме. Лично пациентът ми даде номера на съпругата си, която да уведомим за пристигането ми. Пред дома му бяхме посрещнати от съпругата му, която с видимо агресивно поведение ни попита защо го връщаме. Обясних, че няма места в болниците в София", разказа Диди Кацарова, медикът, откарал пациента в дома му в Елин Пелин

"Събраха се още хора. Тълпата се държеше агресивно. Не съм била заключена в линейката.  Бях в непрекъснат вербален контакт с пациента докато беше в линейката. Помолихме за помощ да бъде преместен в дома му като хората наоколо го взеха и ни отрязаха достъпа", разказа д-р Кацарова, цитирана от Нова тв.

Така се стигнало до намесата на полицията и втори екип на Спешна помощ, тъй като пациентът видимо се влошил.

"Направихме всичко възможно да спасим този човек въпреки цялата агресия срещу нас. Наложи се МВР да влезе, за да ни изкара от дома на пациента, защото беше опасно за нас. Бяхме заснемани по Facebook, обиждани", заяви Кацарова.

Лекарят и шофьорът на линейката в момента са в болнични след преживения стрес.

"Сега филиалът ни в Елин Пелин е с два екипа по-малко. Колежката от втория екип, която също се е отзовала на повикването, също е в болнични заради този случай", посочи Сунгарска.

Тя призова да се изчака заключението от аутопсията.

"Спешна помощ по никакъв начин не приема обвинението за неоказана медицинска помощ, обвиненията в немарливо отношение и всички други обвинения, изказани към нас", заключи говорителят на Спешна помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
15
 
9
 
! Отговори
Руский фигурант преди 2 години
Поредната жертва на успешното управление на рундьо и премиера кирил петкофф лъжлиото
55
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига ревахте. Който го е страх, да се ваксинира. Останалите са си поели риска и да не реват като има затруднения.
54
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, ако те возят насам натам с линейната и не те настанят в болница, медиците са си свършили работата. Пази Боже.
53
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аде гробаво-ковидският тролаж от трите писача пак заработвал - пак се опитвате левашки да настройвате хората против тези, които не желаят да експериментират върху себе си с инжекцийки. И няма как да ви се получи. Издънихте се изначално, нищо логично няма в писанията ви. Що набодените се плашат от ненабодени? Що набодените са заразни, боледуват и умират? И защо при това положение им се позволи с месеци да носят зарази? Цялата пландемия издиша. Пландемиците говорят ивършат само алогични неща.
52
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази катя от спешната понощ е единствения човек на земята, който е по-нагъл от бабишкера янка такева на учителския синдикат. Да ореброим ли в колко случаи спешната помощ са направили всичко изискуемо, но хората са умрели? Това са 99.9 процента от нейните изявления. Тази жена трябва не просто да е уволнена, а да върне заплатата си за всички години като говорител! Срам за родителите си!
51
8
 
7
 
! Отговори
Видинлия преди 2 години
Аз пък си имам европейска здравна застраховка в тогедър и като ме хвана короната имах придружител от Тогедър, който веднага ме уреди в токуда, лекуваха ме с моноклонални антитела и платих 0лв за всичко, защото съм ЗАСТРАХОВАН. На мои познати в същата болница им казаха няма легла, познайте защо ;) Ама байган ю има пари за цигари и рикия, но няма пари да си застрахова собственото ЗДРАВЕ.
50
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, този и много други случаи трябва да видят на съвестта на антиваксърите, които заради глупостта си са препълнили болниците и тежат на бюджета. Щото лечението с ремдесивир е 3-5 к на безмозъчен антиваксър.
49
5
 
1
 
! Отговори
България е малка и преди 2 години
зловид дебне отвсякъде!
48
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо, това че е с отрицателн тест не значи, че не е ковид2. за две години имаме 50 000 такива случаи (нарича се излишна смъртност) - не знам какво се шуми специално за тоя 3. в страните с 80 процента ваксинирани бройките се делят на десет - у нас щеше да има 10 случая на ден, вместо 100 и 700 човека в болниците, вместо 7000Нямаше да има такива случаи на хора, които могат да бъдат спасени, ако имаше място в болницитеМа май пак не схващате?
47
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми това е, заради безмозучните антиваксъри няма места в болниците и хората умират. Ама как да набиеш акъл на нещо с две мозъчни клетки.
46
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДо до 14На една колежка, дъщеря й работи в ковид отлението на александровка. Просто им е забранено да говорят, иначе си губят работата на момента. Отделението е пълно с 90% ваксинирани, драги ми смехуpко. И точно те умират а не НЕваксинираните. Но медиите друго казват, белите престилки също. И пак казвам защо - ще си загубят работата. ------------- тия съм ги чувал, на една колежка дъщеря й, на един познат на приятеля му първи братовчед. Забранено им било да говорят??? Къде живеете
45
7
 
14
 
! Отговори
Ех тея пациенти, бее преди 2 години
Все агресивни срещу милити и добри лекари! Лелелелеле, да се неначудиш на този земен рай в тази страна! Всички врещят когато някой разкаже истината за отношението на лекарите...но после само попада в същата ситуация! Трябва да има задължение лекарят да се държи овешки с хората! Малко човещинка, една добра дума, успокоение! И никой няма да ги бие! Бият ги, защото се държат като видиотени нищоставащи!
44
7
 
12
 
! Отговори
Мислещ преди 2 години
До автора на статията Хубаво ще бъде да се научите първо да пишете статии и да разбирате какво пишетеи за кого пишете ,ако знаете на кого служите ще се срамувате от себе си.Като заключение на статията до това положение се стигна в резултат от 30 годишна реформа в здравеопазването и превръщането на медицината в бизнес ?това си същински геноцид но кой го е планирал да ли не са същите който държат медиите включително и този сайт, мисля че знаете отговора
43
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Звъниш на РЗИ час два, вдигат телефона и ти казват, защо? Обадете се в районното за излизане на ковид под карантина. Ок. ВОдя пациента пред дкц-то-стои отпред с 38 градуса темп и чадър да чака за една снимка два часа. Ако това са мерките и всичко под контрол. жална на майка, които нямат връзки.
42
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ромите се държат по този начин с медицинските специалисти , да! От друга страна, ако не бяха всички отделения направени за ковид, заради неваксинираните ***, щеше да има места за пациентите с други болести. Сега всичко е ковид , и всичко е за ковид пациентите.
41
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 14На една колежка, дъщеря й работи в ковид отлението на александровка. Просто им е забранено да говорят, иначе си губят работата на момента. Отделението е пълно с 90% ваксинирани, драги ми смехуpко. И точно те умират а не НЕваксинираните. Но медиите друго казват, белите престилки също. И пак казвам защо - ще си загубят работата.
40
2
 
6
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
НЕ са роми!
39
6
 
14
 
! Отговори
Брр преди 2 години
ГРЕШНА ДИАГНОЗА! ИНФАРКТ! Той дава понякога странни оплаквания към стомаха или към гърба!
38
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25 "То щото ваксинирани в болницата няма, нали! Датеба в плоския!.Има но са прекалено малко на брой, премъдри ми ганюго!:)))))))" - ами това е целта на ваксинирането.. да са прекалено малко на брой хората в болниците.
37
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров миналата седмица раздаваше едни медали, че са се справили с пандемията, а днес 224 починали!!! Продължаваме подмяната