Бой и душене с кабели, тормоз - животът на 27-годишната Деница

Тя е избягала от насилника си, но се страхува да излезе от вкъщи
Обновена: 5 дек 2021 22:01 | 5 дек 2021 22:00, Ния Христова
268
Бой и душене с кабели, тормоз - животът на 27-годишната Деница
Снимка: Pixabay
Жертва на насилие разказва за преживения ужас и търси помощ. 27-годишната Деница месеци наред живее като затворник, защото се страхува от насилника си, разказва тя в ефира на Нова тв. Успяла да избяга, но се страхува, че ще бъде убита, защото мъжът продължава да я заплашва.
 
Насилникът на Деница скачал върху главата й, душил я, биел я с кабели с метални шипове. Жената успява да избяга преди 7 месеца.
 
През цялото време на побои и изтезания Деница само два пъти е получавала помощ - веднъж съседи са се обадили на полицията, а вторият път на спирка момче прави същото. Тя благодари на тези хора, твърдейки, че те са спасили живота й.
 
Деница дори сега не излиза от вкъщи, освен когато знае от познати, че той със сигурност не е в града - Варна. Детето й излиза само с баба си.
 
Насилникът на младата жена вече има присъда от година и половина пробационна подписка, но това не го спира да продължава да тормози нея и близките й всеки ден.
 
Деница се чуди дали трябва да е поредната жертва, намерена в куфар, за да може един престъпник да влезе в затвора.
 
Министърът на правосъдието в служебното правителство Иван Демерджиев направи коментар относно този случай и обеща, че ще посредничи за това МВР да предприемат необходимите мерки. 
 
"Категорично като общество не можем да си позволим това да продължава. Министерството на правосъдието беше сезирано във връзка с това, че може да инициира законодателни изменения и да разработи такива. Работи се по темата. По този конкретен случай трябва да се търси помощта на МВР, за което се ангажирам да посреднича, както и на прокуратурата", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
30
 
6
 
! Отговори
Роки преди 2 години
По някое време дори третият пол ще ми стане по-симпатичен от съвременните жени.
135
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя че е патица, патица е. Ама законът следва да защитава и патиците. Нищо, че сигурно ще налети на следващия орангутан
134
2
 
6
 
! Отговори
До 216 преди 2 години
Защото Стокхолмски синдром.
133
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
207,Защото при първия шамар (още в началото на връзката им) не си е тръгнала, а е спала с него (родила му дете)?! Как ще лягаш с някой, които ти посяга, държи се неуважително или те тормози?! Това не ми го побира ума. Той ще те бие, а ти ще стоиш, ще спиш с него, ще му раждаш деца! С какъв акъл ще правиш такова нещо? С какъв акъл ще обричаш детето на нещастието да живее в подобна обстановка. Това за мен е много гламава жена, без грам себеуважение и мисъл в главата.
132
23
 
6
 
! Отговори
Крокодила Гена преди 2 години
Жена ли е - виновна е!
131
2
 
22
 
! Отговори
Е не! преди 2 години
Каква Истанбулска конвенция ви гони? Ако някой тръгне след жена по улицата и я нападне да я рита това си е завършен състав на престъпление по нашето законодателство. Просто МВР му пишат предупредителни протоколи от мързел да го дадат на прокурор и да си полежи както е по закон
130
8
 
5
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Да ама ако не беше Балканджи Йово, Хубава Яна щеше да се даде на турска вяра.
129
1
 
27
 
! Отговори
Е не! преди 2 години
Това не е домашно насилие, а опит за убийство / нападение/ нанасяне на еди каква си по тежест телесна повреда на жена, която няма нищо общо с някакво лудо лице. Тя не живее с него, просто един луд я преследва по улиците. Защо не е прибран и осъден да лежи на топло? Или натикан в психиатрия за принудително лечение? И защо трябва министър лично да се заема с нещо, което ясно е разписано в НК?
128
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали не искате истанбулката конвенция яжте бой тогава.
127
3
 
1
 
! Отговори
До 217 преди 2 години
Хахахахаахаха
126
7
 
9
 
! Отговори
Шамара преди 2 години
Харесвам лошитееее момчетаааааа и тооооояяяяя стииииил!
125
17
 
4
 
! Отговори
до 213 преди 2 години
Какви дъщери бре? Един колега долу го написа - мъжко или не е твое.
124
5
 
25
 
! Отговори
Нъц преди 2 години
Озлобените мухльовци, каращи на Мими и Деси, наскачаха, но да ви светна другари, че нормалният мъж, нито е смотльо, нито е мутра, а е отговорен, уравновесен и целенасочен.Бездетни палячовци, като ви се родят дъщери, друга песен ще запеете.
123
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то си зависи от умственият багаж и на двамата. Явно и тя и той не пращят от интелект.
122
6
 
8
 
! Отговори
Ембата преди 2 години
Как са лошите момчета, мухлли!А?!
121
6
 
17
 
! Отговори
До 206 преди 2 години
Съгласен съм . Раждат деца от т нар лоши момчета и после като ги изоставят с дете на ръка си търсят *** да им ги гледат и издържат . Иначе при други обстоятелства не биха обърнали внимание на такива мъже
120
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Д о и защо е стаяла ....много сте строга с жените, но откъде знаете, че е стояла при него? Може пък и да не стояла, може и да си е тръгвала, и този да я е завръщал? Наистина сте задръстени жените и пет пари не давате за по-слабите и за тези, дето пък не могат винаги да се защитят. Нямате ли малко милост? Утешението ми е, че са ви нащракали минуси.
119
5
 
7
 
! Отговори
до 205 преди 2 години
А-а-а, ако някой Ви каже нещо накриво? Значи не стане ли на Вашето, не контролирате ли Вие връзката, мъжът (слугата) да се маща, тъй ли? Е, много цивилизовано и 21-вековско!
118
4
 
31
 
! Отговори
redordead преди 2 години
чета коментарите и вече не се учудвам, че територията се е првеърнала в кло-а-ка...Единият смятал, че ако жена спи с повече от 2-***, нямало да може да създаде семейство, другият смятал, че си го заслужавала, защото не била избягала...Абе хора, тук има тормоз - тя не живее с него, той е осъден - но явно не му пука и системата не е в състояние да се справи с това - дано не се налага да разберете от първо лице какво е това чрез близките си...
117
2
 
18
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Масово пълно с мъже, изоставили децата си и неплащащи и лев издръжка, а животът им се състои от к.... на к.... и от бар на бар. Но е прав коментарът, че жените са си виновни. Робска психика, задръстеност, доживотен слугинаж и проооооостотия до шия.