Как да окажем първа помощ на пострадал?

Вижте демонстрацията в Деня на доброволеца
5 дек 2021 15:52, Ния Христова
7
Демонстрация за това как да окажем първа помощ на пострадал при падане в Международния ден на доброволеца. В демонстрацията се е включил и доброволният отряд към Съюза на българските спасители в Благоевград.
 
"Лесно се поставя, може да се постави и на седнал човек, защото тези, които са за катерене, се нахлузват по определен начин и са доста по-сложни", каза пред Bulgaria ON AIR председателят на Съюза на българските спасители Благоевград Владимир Филков.
 
Доброволците са участвали в десетки акции.
 
"Последните три месеца имаме четири полски пожара, един горски, едно издирване на безследно изчезнал в Кюстендил и селата край Невестино. Най – запомнящата акция е тази, която свърши добре. Всички са преминали обучение – в моя случаи аз съм парамедик, четвърта степен – това е най- високата степен при парамедиците", допълни Филков.
 
За Явор Хаджиев, регионален координатор на Съюза на българските спасители - Благоевград, приема това да бъдеш доброволен спасител за кауза.
 
"Много отдавна съм доброволец, имам желание да помагам на хората, затова съм се включил в този отряд. Просто трябва повече тренировки, за да може да бъде овладяна работата с всяка една техника", коментира той.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Пловдив-какъвто кметът,такива и гражданите!!!Рядко съввстен човек да срещнеш!!! Кметът с 9 заместници и за какво става?
4
1
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
У линейката само фелшери нема доктори :)))
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България нямаме нито Бърза Помощ, нито Полиция!!!Къде ние Полицията по градовете???Пълно е с тротинетки и велосипеди и плашат хората поулиците!!Карат се с тях при направена забележка за неправилно каране или удряне!!КАРТИНАТА ВАЖИ ЗА ГРАД ПЛОВДИВ, КЪДЕТО КМЕТА НИ ЕУНИКУМ!!!НЕКА НЯКОЙ В БЛИЗКО БЪДЕЩЕ ДА ВЗЕМЕ ДАСЕ СПРАВИ С ТЕЗИ НЕДЪЗИ В ГРАДА НИ,ВЕРОЯТНО И В ДЪРЖАВАТА НИ!!!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С една вария в главата от тупор няма мръдне само ще измяка.
1
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Звъним на 160