Дъжд и сняг в цялата страна, температурите ще са 4 - 9 градуса

Движението по пътищата ще е при зимни условия
Обновена: 7 дек 2021 07:25 | 7 дек 2021 07:25, Елка Василева
1

Шофьорите трябва да бъдат подготвени за движение при зимни условия в днешния ден, предупредиха от АПИ. Причината за това е очакваното влошаване на времето. "Оранжев код" за обилни валежи от дъжд е обявен за днес в областите Кърджали, Смолян и Благоевград.

На местата с височина над 1200 метра валежите ще са от сняг. Предупредителен "жълт код" за валежи от сняг е в сила и за 17 области на Централна и Западна България, където ще се образува снежна покривка.

Преди обед ще валят дъжд и сняг в Западна България. Следобед валежите ще обхващат южните и източните райони, като ще са предимно от дъжд. През нощта дъждът ще преминава в мокър сняг, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По-интензивни ще бъдат валежите в южните и североизточните части на страната. В планинските райони ще вали мокър сняг. Максималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса, а в южните райони и по Черноморието - до 12 - 14. Показанията на термометрите, над 2200 м, ще бъдат до -2, -1 градуса.

В сряда сняг ще има главно в североизточните райони. В четвъртък и петък ще има мъгли и ниски облаци, а по Черноморието ще преръмява. В планините ще има повече слънце. В петък ще вали дъжд, основно в Западна България.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Хубаво,стройно маце...Некое бивщо "политическо светило" не се ли е засукало около нея?..Може би заради неподходящата черна рокля?..