Откриха кожи от змии и крокодили в карго пратка от Аржентина

Те се оказали на кайман, жълта парагвайска анаконда и боа удушвач
11

Снимка: Агенция "Митници"

Виж други галерии »
Крокодилски и змийски кожи са открити в карго пратка от Аржентина. Изделията са били в личните вещи на гражданин, който се прибира от чужбина и изпратил домашни потреби с въздушен транспорт, съобщиха от Агенция "Митници". Според документите превозваните стоки са употребявани вещи на стойност 500 долара, като сред тях има и риболовни аксесоари.

На 30.10. инспектори от Митническо бюро Летище София извършват проверка на пратката, в която освен обявените стоки, намират и една крокодилска кожа с размер 204/60 см, две змийски с размери съответно 260/20 см и 235/25 см. При извършена проверка и оглед на място от експерт херпетолог е установено, че крокодилската кожа е от широкомуцунест кайман, докато змийските са от жълта парагвайска анаконда и аржентинска боа удушвач.

Те са защитени по Конвенцията CITES и попадат в Приложенията на Регламент (ЕО) №338/97 на Съвета относно защитата на видовете от дивата флора и фауна чрез регулиране на търговията с тях.

Освен трите кожи са намерени и още 13 пакета с общо тегло 7,7 кг с по-малки парчета обработени и оцветени кожи от змии и крокодили.

През целия месец октомври България участва и в международна операция с кодово име „Thunder 2021“, насочена към престъпленията срещу дивата природа и незаконното добиване на дървен материал. Акцията беше координирана от Световната митническа организация (СМО) и Интерпол, като обхвана 118 държави.

В резултат на операцията са задържани в световен мащаб 478 кг слонова кост и 487 кг продукти от слонова кост, 29 животни от семейство котки, 856 кг люспи от панголин, 531 костенурки, 171 птици, 336 влечуги, 4843 кг морски продукти, включително корали, 75 320 кг дървен материал, 313 кубика палисандрово дърво, както и 1.4 млн. артикула от растителен произход.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
АЯТОЛАХ ХУМАНЕН преди 2 години
Веселина , знам ,че ще прозвучи странно ,ала аз ви обичам и бих желал да ви поканя на танц по време на Софийска забава със стари градски песни....после може да редим пасианси вкъщи? Кво ши кайш?
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, и? Пратете "статийката" на Грета Тублерона!
6
0
 
5
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
По кабела даваха ловци на гърмящи змии в пустините на Калифорния. 100% използваемост на месо, кожи и отрова. Бизнеса въртеше едно бабе, наследила огромен периметър камънак, пясък и адска жега. Прадядо и го купил на пияна глава от индианците. Ловът се извършва в определен период на годината, когато е свършил размножителния период и смяната на кожите. Следи се стриктно за тегло и размери на гадинките. Които са нестандартни, се пускат на свобода да пораснат.
5
2
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Престанете да се вмешателствувате в коректно изписаните от нас коментари,превръщайки ги в шедьовър на граматическата неграмотност! Няма ли ченгета,които да следят тия от "Днес БГ" ??? Защото безобразията им са вече супер нагли!
4
3
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7113136860 преди 2 години
Т'ва е такава глупост,че ми се разголиха ноктите на краката. Е,нема що,заветна акция на митничарите,които докато използувах самолети ми ограбваха всичко,за което можете да се сетите. Ще бъда кратък. Във Франция,поради управляваните от евреи социални служби,можете да си купите за стойност от 30 евро гардероб от епохата на Н.В.Крал Луи 16-ти. Ако никой не го купи,същият се разглабя и изхвърля. Този човек,за който статията ни информира просто си е купил неща от магазини за втора употреба .
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време държавата плащане на ловците да изтребват вредните диви животни които пречат на посевите и на домашните животни. Имало е национални акции за изтребване на вредителите. Врани, плъхове, бездомни кучета, лисици и др. Рабирате ли? Държавата е ПЛАЩАЛА на ловците да избият тия вредители. А сега държавата иска да ги глобява. Пълен абсурд.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората от хиляди години ловуват и продават продават месо и кожи. Това е било нормално законно и честно препитание през последните 20 000 години. Но сега понеже сме много развити всичко в реалния свят е незаконно вече. Сега ако спрат да изтребват тия рептилии какво му е хубавото? Зелените талибани не ни стигат с техните глупости ами сега искат навсякъде да се разхождат крокодили и змии.
1
5
 
8
 
! Отговори
Хора убиват преди 2 години
Знаете ли че Наказателтелният Съд в Хага проявява голям интерес към Румен-Пашата, Киро Японеца, Борисов, ген. майор Васил Василев, Юлиян Георгиев от Перник и други за съмнения в Геноцид!Изтезания, гаври, убийства и постоянен СРС терор!............................................. Днес БГ в България хора убиват а не животни!