Евронюз: На българското Черноморие има за всекиго по нещо

Според медията България е сред топ дестинациите за сезон 2022
14 дек 2021 18:33, Нели Христова
39
Евронюз: На българското Черноморие има за всекиго по нещо
Снимка: БГНЕС

В България има за всекиго по нещо. Ако в момента усещате студа на зимата и си мечтаете за перфектното лято през 2022 г., България трябва да е на първо място в списъка ви с дестинации. Това твърди в своя публикация Евронюз, препоръчваща страната ни като един от най-добрите избори за предстоящото лято.

С Черноморието, което се простира по цялата 378-километрова източна граница на страната, има много възможности за идеална плажна почивка на всеки. Евронюз състави списък с най-добрите плажни дестинации, независимо дали искате да се забавлявате здраво, или да си почивате спокойно.

Здраво парти в Слънчев бряг

Слънчев бряг е подходящо място, ако искате лятната ви ваканция да се потопи във вкуса на коктейли, да зазвучи с хитови денс парчета и да се полюлее с прохладните вълни.

Един от най-популярните курорти в България, Слънчев бряг, е едно от най-достъпните места за партита в Европа. По протежение на главната ивица ще откриете пулсиращи в денс ритми клубове, в които се изявяват някои от най-добрите европейски техно и хаус диджеи. Заобиколен от зашеметяващи естествени дюни, това е и един от най-живописните плажове в страната.

8-те километра пясък и море в Слънчев бряг предлагат не само нощни клубове. През деня можете да бъдете активни с лодки и водни ски.

Ако някога се уморите от парти стила на живот, плажът е идеално разположен и за културна почивка. Само на няколко километра южно от плажа се намира Несебър, обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Древен град, Несебър изобилства от исторически забележителности. Като ключово търговско пристанище, той е бил свидетел на възход и падение на множество цивилизации - от Древна Гърция до Византийската империя - и може да видите останките от тези отдавна отминали култури в запазените градски стени и църкви.

Романтични гледки в Балчик

Ако искате нещо по-тихо, спокойните пясъци на Балчик ви зоват. Все още неоткрит достатъчно от масовите туристи, Балчик се намира само на 31 км северно от Варна, най-големия пристанищен град на източната граница.

Той е толкова красив, че през 20-те и 30-те години на миналия век румънската кралица Мария се влюбва в него и поръчва построяването на дворцов комплекс. В двореца се намират незабравими места като ботаническата градина: Терасовидните градини са разделени на зашеметяващи колекции от уникална зеленина и в тях могат да се открият над 2000 растителни вида.

След като се разходите из идиличния дворец и градините, романтичната вечер трябва да включва и посещение на някой от възхитителните плажни барове и ресторанти, разположени по протежение на плажната ивица в Балчик, която се простира на повече от 2 км.

Къмпинг убежища за любителите на природата

Партитата са твърде уморителни? Романтичните пътувания са твърде сантиментални? Тогава изберете къмпинг на плажа. Въпреки че дивото къмпингуване, където пожелаете, не е възможно, все още има много плажове, на които има обособени къмпинги, където ще бъдете добре дошли да се настаните.

Ако търсите по-усамотено място, потърсете плажа Силистар. Тук ще открият място за себе си тези, които искат да излязат малко извън известните маршрути за своето лятно бягство. Точно в южния край на крайбрежието, Силистар разполага с места за къмпингуване, а също така е недалеч от множество други плажове, до които можете да пътувате, ако основният е твърде зает.

За да се насладите на дивата природа на Черно море, плажът Иракли е идеалната дестинация и е задължителният плаж за природолюбителите, които търсят уникална флора и фауна. Да не говорим за златистите пясъци и гористите склонове, които правят пресечената крайбрежна ивица още по-завладяваща.

А благодарение на множеството различни възможности за къмпингуване около плажа, е възможно да се насладите на Иракли както майка ви е родила. Извинете, не споменахме ли, че има нудистки плаж?

Семейно забавление на Златни пясъци

Ако по време на почивката си сте взели със себе си децата, нудистките плажове и нощните диджеи може би няма да са по вкуса ви - така че защо вместо това не опитате някой от морските курорти в страната.

Златни пясъци е един от най-популярните плажни курорти в България и се намира само на няколко километра северно от черноморската столица Варна. За по-големите деца историческите забележителности на Варна ще обогатят почивката, като разгледат руините на Термите от II век преди Христа, където древните римляни са се къпали.

В курорта "Златни пясъци" плажовете предлагат широк набор от водни спортове, а също и семейни партита с яхти, които можете да резервирате.

Никое семейно пътуване до Златни пясъци не е пълно без посещение на аквапарка. Подобно на семейните плажове в България, аквапарковете са задължителни за децата с вълнуващи пързалки и атракции, подходящи за всеки - от най-малкото дете до по-големите търсачи на силни усещания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-красиво е на Слънчев бряг-Равда-Несебър. Всичко подредено по конец и е по-безопасно от скъпите курорти. За цените да не говорим.
31
3
 
0
 
! Отговори
бургазлия преди 2 години
Да, особено от октомври до май е голям "купон" на морето. Нищо не работи, няма хора и времето е кофти. Едно безвремие си цари...
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По нещо кафяво.. :-х
29
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Софиянец 5 - даааа и до плажа от 45 км нагоре само в едната посока! Мерси!
28
4
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
С 300 евро заплата нема нищо за тебе на Морето :)))
27
4
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Еврогнус :)))
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основно хломиди, лошо обслужване и гадна храна ... а и фалшив алкохол. Не ка не забравяме и него.
25
4
 
8
 
! Отговори
остана северно от Ба преди 2 години
Ние сме от Варна, но също не харесваме какво сътвориха хора без идеи и визия. Определено най-грозното образувание е Елените-Влас-Сл Бряг-Несебър(нов)-Равда и ново Поморие. Това не е нито град, нито курорт, нито пък може да се разглеждат като отделни населени места. Златните все още поне малко приличат на курорт. А тези безкрайни сергии навсякъде, все едно си на Капалъ чарши. Вече много трудно би станало нещо китно и типично българско.
24
5
 
9
 
! Отговори
Ванчо Панса преди 2 години
туй ляту на мурету плувах и ду мен идно гулямуЛайно плуваше и то!
23
3
 
3
 
! Отговори
До Софиянец преди 2 години
Ивелине, престани!
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърция
21
3
 
7
 
! Отговори
Гларус преди 2 години
А ако са с кола, могат да се пробват да паркират в района на златните паяци.
20
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даа, има чревни бактерии за всички от сърце, директно от производителя.
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-вече ковид има на българското черноморие
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига си мрънкал бе Живко. Живей!!!
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм бил охрана на Златните, нема да повервате какво съм виждал, анархия пълна :)) Камериерките ми се оплакват, че се с*али в чаршафите,тоест дрогирани и пияни :)))) Естествено аз нищо не мога да направя, щото собствениците изискват да се държим "културно" с чужденците :)
16
8
 
3
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Аз кога ше живея истниски добре ?
15
3
 
3
 
! Отговори
до МСП преди 2 години
Гледат ги аз съм слушал как се подиграват на туристи които вече са си заминали...
14
3
 
3
 
! Отговори
22 МСП преди 2 години
До В България// Полицията едва ли ,но перверзни воаьори ,може би
13
8
 
4
 
! Отговори
Тероризъм в България преди 2 години
В град Перник режат ръце и хвърлят хора от скалите като в Исламска Държава - цяла Европа разбра само от МВР Перник и ДАНС не разбраха!