След гонка с полицията кметът на Ахелой остана без книжка

Наложена му е и санкция от 2000 лв.
17
След гонка с полицията кметът на Ахелой остана без книжка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След гонка с полицията отнеха книжката на кмета на Ахелой - Иван Георгиев. Наложена му е и санкция от 2000 лв. заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Той бе задържан за срок от 24 часа след съмнение за шофиране в нетрезво състояние. Мъжът отказал да предостави на униформените документи за самоличност, както и да бъде тестван за алкохол, припомня Нова телевизия.  

В събота около 16.00 ч. патрулен екип в Поморие забелязал криволичещ по пътя автомобил. Полицаите опитват да го спрат, но шофьорът отказал да отбие. Последвало преследване и арест. Причината - кметът не предоставил поисканите му документи, отказал и тест за алкохол с дрегер.

За ареста потвърждава и съпругата на Георгиев. Тя разказва, че предишния ден били на погребение. „Не знам дали имат право да го задържат така, без никаква проба, без нищо”, обясни Божана Георгиева.

При задържането градоначалникът отказал да даде и кръвна проба, въпреки че бил откаран за медицински преглед в болницата. Това оказва се не е първи такъв случай за кмета „Може би един - два пъти да се е случвало в живота му”, допълни съпругата му.

Жителите на Ахелой не желаят да разговарят пред камера по темата, но споделят, че не са учудени. Без резултат остана и настояването на екипа на NOVA кметът, който е четвърти мандат начело на градчето, да излезе и да разкаже своята версия за инцидента. На последните избори Иван Георгиев беше избран за кмет от листата на ГЕРБ.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Ахелойкмет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
4 мандата да избират този прош-ляк такава прос-то-тия само в българияможе да вирее
13
1
 
0
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ПРАШКОВ НАЛАГА МЕТЕЖ НА КМЕТОВЕТЕ ОТ ГЕРБ !!!!!!!!!!!
12
1
 
4
 
! Отговори
ZK преди 2 години
Кметя забравил че Геройко не е вече Вожд. ХАХА
11
1
 
2
 
! Отговори
BG Citizen преди 2 години
Welcome in TIKVA.LAND
10
0
 
1
 
! Отговори
Кръчмонавт преди 2 години
Кмет за пример!
9
0
 
9
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Ако няма от какво да се притесняваш, то не би отказал проба. Ве че нещо, ама не ядем домати с колците, нищо че сме от село...
8
2
 
8
 
! Отговори
Тиква преди 2 години
Нормално, гербист да бъде Нагъл и Арогантен ***-тиквун, може и да кара Крадена кола, няма да му направят Нищо, мутри са навсякъде.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ooiii-ooii-oi-oi..oii Vodka AHELOOOOI..
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4 мандата... и този се мисли за цар, също като Баце.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хванат някой гербераст в издънка и той започва да дрънка едно и също, все едно писано от Пи Ар Севи - че всичко това е постановка. Да бе, някой му сипвал в чашката и после го заставил да качи на колата, а същевременно се обадил и на полицията, че да го хваната.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че нещо, ама форумните нинджи сте много зле. Задържан за 24 часа е точно защото не е спрял. А при отказ за тест, автоматично се налага глобата като за пиян + отнемане на свидетелството за 1година. Просто ако те хванат пиян е по-добре да откажеш всичко и да си платиш глобата и стоиш без книжка, отколкото да търпиш същото с отметка, че си хванат пиян зад волана. Просто глобата при отказ трябва да е много по сериозна.
3
0
 
18
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Конфискация на джипа и у кауша веднага :)))
2
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам всеки Акт подписан от полицай да си пише собствения Адрес на който е регистриран по лична карта .
1
0
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
колело, да си купи колело!