През януари не ни очакват добри новини на бензиностанциите

Поевтиняване може да има при пропан-бутана
10 яну 2022 10:58, Ния Христова
26
През януари не ни очакват добри новини на бензиностанциите
Снимка: Pixabay
Ще има ли поевтиняване на горивото или ни чака поредно поскъпване на бензиностанциите?
 
"За съжаление, прогнозата не може да бъде особено розова. Прогнозата е трудна и неясна", каза пред БНР председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев.
 
По думите му към днешна дата не се очертава явна тенденция на понижение.
 
"През януари цените ще растат или поне на бензиностанциите няма да видим особено понижение", заяви Живодар Терзиев.
 
"Очаквам пропан-бутанът да поевтинее. Успоредно с това следващите няколко дни метанът за автомобили, компресираният природен газ, ще продължи да се покачва. Масово цените ще минат 3 лева. Когато единият алтернативен продукт поевтинее, в същото време другият ще стане почти нетърпимо скъп. Ще има отлив от този продукт."
Още по темата
 
"При бензина и дизела няма да има добра новина, посочи Терзиев". 
 
Относно това дали може да се стигне до недостиг на горива в България, Живодар Терзиев обясни, че от средата на декември ситуацията на Балканите е спокойна:
 
"Горива има. Още повече януари не е толкова силен, с толкова голямо потребление. Резерви има – говорим за оперативни резерви, които да покрият временни затруднения. Кой колко заделя от операторите – това са данни леко конфиденциални и са в Държавната агенция „Военновременни запаси“, но ние си поддържаме нашите запаси и в случай на крайна нужда сме в готовност да освободим такива."
 
Терзиев съобщи, че предстои тренировъчно тестово освобождаване на горива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна пародия! Кирчо ни се заклеваше преди изборите, че ако го изберем ще премахне картелите, корупцията и всичко ще поевтинее. После го избрахме и каза, че картели няма, корупцията е само в ГЕРБ и някои неща може и да поевтинеят след Нова Година. Мина Нова Година и каза, че корупцията си остава само в ГЕРБ и нищо няма да поевтинее. След 6 месеца вече няма да има и корупция и всичко ще поскъпне още помнете ми думите. Осъден политик все още НЯМА и мисля че няма да се появи!
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали обещаха че след Нова година цените ще паднат??!!Да ама не!! Който им вярва е ***!!
17
1
 
5
 
! Отговори
До бачкатор преди 2 години
Тук не става дума дали ще си караме колите а че всички цени са вързани към горивата . Инфлацията ще е огромна
16
2
 
12
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Аз намалих драстично ползването на колата. До село пътувам с влак ( забравено удоволствие). За напролет - колелото. Сега оглеждам в сайтовете и е-тротинетките. Ако караме колите наистина само когато е необходимо, горивата ще бъдат евтини, а въздухът много по - чист.
15
2
 
8
 
! Отговори
CNG преди 2 години
Цената на метан по бензиностанциите в Германия не са променяни от години и са в рамките от 0,98 до 1,15 евро. В Австрия 1,08 евро , в Сърбия 0,80 евро.И сега познайте кои са държавите с най-скъп метан - Унгария(750 форинта- около 2 евро) и България 2,85лв(около 1,45 евро). Защо така бре другари Орбан и Радев?
14
7
 
5
 
! Отговори
Към протестърите преди 2 години
Преди година и нещо когато цената на бензина се вдигна с 10 стотинки опищяхте всички медии, оплюхте Бойко и .....тя падна ! Сега е близо 3 (три) лева и...всички мълчат. В момента по добре ли се чувствате ? Или важното е че продължавате разрухата-промяната.
13
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Сигурно ще има увеличение с 1,5 заради изисквания на ЕС, но да видим кога държавата ще започне да прави адекватен одит на най-голямата нефтена компания на Балканите, онази в Бургас и да ни обясни как тя вечно с малка или никаква печалба и съответно малко платени данъци, но пък продължава работа. До кога ще плаща на външни фирми за различни ненужни нужди за се докарва до положение, че да я съжаляваме?
12
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В чии джобове отива сега разликата от изкуствено надутите цени? Мъжът на Нинква е в Лукойл, олигархът до Радев Пламен Бобоков е с акции в Лукойл, а?
11
13
 
6
 
! Отговори
супер преди 2 години
да се вдига, че ми писна всеки се качил в някоя кошница и задръства дими и пречи. 3.5лв литърчето и да си карам спокойно. Другите с ГТ-то ще се возят лукс в мерцедес.
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако горивото стане 4 лв референдум за напускане на ЕС
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А от 2023 като променят начина на изчисление на акциза върху горивата от ЕС се говори, че увеличението ще бъде с 1.50лв на литър. Тоест ще имаме горива на цена 4.50-5 лв на литър. Тогава ще стане изкл интересно- с колко ще се повишат храните, с колко ще се повишат услугите, транспорта и т.н??? Изгърбването на населението в световен мащаб върви с пълна сила.
8
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е да се знае, че разликата от повишената цена отива директно на бюрото на Румен Радев.
7
4
 
15
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Стига си очернял ГЕРБ за цената на тока. Виж,кои олигарси на БСП имат частни ВЕЦ , кои фирми за износ на ток( съветвам те да провериш първо Георги Кадиев и съпругата му) и ще видиш къде е енергийната мафия- в БСП,която е на власт.
6
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избрахте си комунисти на власт, за какви добри сценарии си мечтаете сега?
5
14
 
2
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
Предлагам да наложим девастейтинг санкции на Русия за да не допуснем диктатора Путин да задуши крехките демокрации в Казахстан и Украйна.
4
20
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Свали си розовите очила ве платен ***. Всичко тръгна нагоре заради цената на газта, която я увеличиха руснаците и от цената на тока за бизнеса, който изкуствено се надува от фирми близки до ДПС и ГЕРБ. Договори за милярди за строеж на магистрала без проект и без обществена поръчка и още много схеми за "усвоени" (откраднати) милярди.ББ е за ЗАТВОР!
3
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека се вдигне двойно бензинът, а данъците на коли без Евро 6- десеторно, както и ГО. Стига вече всеки ceлски бек с БМВ у нас.
2
28
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато човек сам си го направи най боли. Имахме си спокойствие, стабилни цени и постоянно повишаване на доходите при Борисов. Изведнъж другарите решиха, че трябва промяна, е ето ви е промяната. От сега нататък ще бъде все по зле.
1
8
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не ми крещете :)))