Скок на смъртните случаи и при катастрофи у нас

Шофьорите допускат грешки, но те са и заради пътните условия, смята специалист
15 яну 2022 11:35, Петя Славова
47
Скок на смъртните случаи и при катастрофи у нас
Снимка: БГНЕС


"Има пряка зависимост между корупцията в дадена страна и смъртните случаи на пътя". Това обясни пред Нова тв Богдан Милчев, бивш шеф на КАТ-София и директор на Института по пътна безопасност.

Специалистът коментира високата смъртност у нас при катастрофи. Близо 6070 са те за последната година, което е с 361 повече от 2020. Увеличил се е и броят на жертвите на пътя - 557 за миналата година срещу 446 за 2020.

По думите му, шофьорите в България допускат повече грешки, но те са предизвикани от пътните условия. Според него един от проблемите е пътната маркировка. Друг проблем са пътните знаци.

"Липсващите или неправилно поставени знаци, карат шофьорите да импровизират на пътя", коментира Милчев. На трето място, според него, са мантинелите. "Вместо да ни предпазват, често имат друг ефект", смята пътният експерт.

"Ще разберем дали нещата ще се оправят, ако министърът допусне извънсистемния контрол. Това значи всички експерти да упражняват контрол и върху ремонтите, и върху проблемите, свързани с пътищата", заяви Богдан Милчев.

"Аспаруховият мост е в критично състояние от гледна точка на безопасността. Друг опасен път е Самоковско шосе, където падат постоянно камъни. По наши данни около 1500 са местата, в които трябва да се налеят няколко милиарда, за да не загиват хора", заяви Богдан Милчев.  


47
Още от Коронавирус
Евростат: България с два мрачни рекорда по надвишена смъртност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Урсула преди 1 седмица
ПТП става единствено от омикрона,защо го крият,особено ваксините действат на шофьорите като дрога ,това е главната причина
44
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Какъв е този измислен институт по пътна безопасност?
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Знам доста неграмотни роми с книжки, как става това?.....С правешка почерпка още от едно "велико" време!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Знам доста неграмотни роми с книжки, как става това?
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Днес по красивите пътища на Банкянския десет пъти влизам в насрещното защото заобикалям красиви кратери.. Един пред мен нямаше как да заобиколи кратера защот в насрещното идваше камион и спука гума а жантата стана на осмица. Клоко народ си отидоха от този свят заради такива гимнастики само Тлъстият знае.
40
2
 
7
 
! Отговори
КИНЖАЛ преди 1 седмица
АКО БЯХА НАПРАВЕНИ БДЖ СКОРОСТНИ ВЛАКОВЕ МЕЖДУ ГРАДОВЕТЕ,НЕ САМО В СОФИЯ МЕТРО.Ако не беха откраднати парите от ХЕМУС 65 МИЛИОНА.Немаше да има жертви.Бандата ГЕРБ И ДПС,не мислят за хората,но за намалението на населението е ясно.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А при Тлъстия гробар и Шайката му некадърници бяхме първи по смъртност в света. И то доста от преди Ковида.
38
4
 
3
 
! Отговори
Истина преди 1 седмица
Слагат по един GPS на всяка кола която записва дата, час, точка къдети си и скорост, спират те от КАТ прочитат данните нанасят ги на карта и ти светка къде си нарушил скоростта, ако имат по точни данни ще мога да видят и кой кога е минал в кой град на червено или е влязал в забранена посока на конкретна улица!
37
0
 
5
 
! Отговори
Пипи преди 1 седмица
Нещо е пообъркал цифрите господина. Броят на загиналите е различен от цитираните данни. Справка ЕС.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този *** "специалист" изобщо излизал ли е да кара? Катастрофите растат защото има доста шофери които не се съобразяват нито с пътните условия нито с останалите им уж колеги комбинирано с липса на всякакъв контрол и справедливост.
35
2
 
2
 
! Отговори
?!? преди 1 седмица
Няма да чуете никаква критика от Радев за това. То впрочем вече всички е наред. Изтичат данни: Всичко е наред, цените до тавана Всичко е наред, крадът данни от ВМЗ Сопот всичко е наред, умират по едно село на ден Всичко е наред и така нататък.
34
1
 
5
 
! Отговори
смъртни случаи при преди 1 седмица
катастрофи. 90% от жертвите не са били имунизирани. Останалите 10% са били само с по 1 инжекция. Мангъров и Путин са виновни!
33
1
 
7
 
! Отговори
Ха преди 1 седмица
Шофьорите не просто допускат грешки. ТЕ ИЗОБЩО НЕ МОГАТ ДА КАРАТ! Не ги учат просто. Курсовете са да се вземат едни пари и да се даде една книжка, т.е. легално купуване на книжки. Докато не се започне сериозно да се карат курсовете ще е така. Масово не могат да преценяват обстановката и да реагират адекватно, на светофара по 1 мин си търсят 1-ва на зелено и не могат да тръгнат. Трагични са!
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
шофиращите са били болни от коронавирус!
31
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
По възможност гледам да използвам самолет, а колата карам само по познати пътища, през деня, когато е сухо. Повечето хора вече по малките градове са с умствения капацитет на *** в зоопарк. Ако имаше как да си преместя бизнеса от тази ***, отдавна да съм напуснал.
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И БМВ'тата са голяма причина. Да ги забранят за лица под 55 години.
29
1
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
Няма ли да споменете качественото обучение на новите шАфьори,или инструкторската мафия е свещена крава,за която или добро,или нищо?
28
1
 
13
 
! Отговори
Ицо преди 1 седмица
Карат като изперкали, всичко живо е изнервено. Сигурно бързат за работа, много работно население))) Колата ми е в гаража и я използвам само в краен случай. Пътувам с градския или влака, чиста работа.
27
2
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 седмица
До Анонимен ... ами за какво Ви е да разбирате, както на теб така и на тези от името на които говориш, като гледам багажът Ви се изчерпва с по няколко епитети и нарицателни, по добре рапирайте това което Ви спуска Ицо Хазарта от парламента ... !!!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пишем с ковид и тях, за отчета пред СЗО.