БЛС: Ще заплатим за адвокат на бития лекар в Русенско

Безкрайно сме обидени и наранени, каза д-р Гергана Николова
18 яну 2022 08:58, Ния Христова
52
БЛС: Ще заплатим за адвокат на бития лекар в Русенско
Снимка: Pixabay
Видеото, показващо агресия и насилие над лекар в Русенско, предизвика остра реакция и от Българския лекарски съюз. 
 
"След заседание на УС на БЛС излязохме с декларация. Същевременно Национално сдружение на общопрактикуващите лекари също излязоха с решение. Ние ще ангажираме и ще заплатим правната помощ на нашия колега. Всеки един лекар може да разчита на Лекарския съюз, както и на Националното сдружение, които да застанат зад гърба му и да окажат всякаква помощ", заяви пред Нова тв д-р Гергана Николова - общопрактикуващ лекар, член на БЛС.
Още по темата
 
"Безкрайно сме обидени, наранени и шокирани. В 21 век един мъж е свален и душен на пода в мястото, в което той ежедневно помага и се грижи за болните. Този колега е отишъл сам в едно село, за да се грижи за хората и правейки това на тях не им се налага да търсят друго далечно лечебно заведение, в което да се лекуват", каза още тя.
 
"Какво казваме с това на обществото? Дали новозавършилите лекари ще останат да работят в държава, в която лекар може да бъде свален на пода там, където работи? Колко от лекарите ще решат да отидат и да работят в селските здравни служби, където могат да станат жертва на агресия?", коментира още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарят бие, той не е бит. Започнаха веднага да лъжат.
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато журналист с микрофон отиде така да иска обяснения от лекар, той стои мирен или бяга, само говори и не напада журналиста, който го преследва и му тика микрофона в устата и снима с камерата..........Тогава лекарите и тяхната мафия се снишават да отмине бурята. Тогава няма хулиганство, чрез задаване на въпроси и снимане. Хитри са лекарите. Бият обикновения човек, а журналистът уважават и му обясняват.
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези доктори вече се считат за Фюрери. Не им задавайте въпроси, не им искайте обяснения. "Те са шамани и жреци в свещените храмове, където хората отиват да се молят и да им плащат" - така обясни един такъв лекар по Националното радио "Хоризонт". Какви обяснения ще искате от шамани и жреци? Носете даровете, покланяйте се и не питайте, а се молете.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е не само убиец, но и бияч. Мутра в бяло. Хората са отишли не да го бият, а да искат разяснения и затова са снимали. Лекарят напада физически пострадалите. Затова мафията не обвинява искащите обяснения в побой, а в "хулиганство"....Побоят е извършен от лекаря. Нека да съдят битите за хулиганство, а лекарят да съдяят за побой и средна телесна повреда. Делото за "хулиганство" ще оправдае пострадалите, а лекарят ще бъде осъден. Всеки въпрос към лекар вече лекарите считат за хулиганство.
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да осьдят лекаря това което е направил си е чисто убииство...Да бе, лекаря му е създал предпоставките за пет сърдечни операции и пейсмейкър, нали!!!! Ех ганюго умен!:))))))
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А гробищата са пълни с докторски грешки..... Наследство от БКП правешкия шмекер!
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България няма осъдени доктори, няма доктори с отнети права. А гробищата са пълни с докторски грешки. Тотална безнаказаност и чадър над наглите и корумпирани доктори. За съжаление липсата на правосъдие води до това - саморазправа. И ще става по-брутална, не бива никой да се съмнява в това!
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да осьдят лекаря това което е направил си е чисто убииство
43
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В този случай аз лично съм на страната на лекаря! Венцислав ПростакЪТ трябва да бъде съден за това!
42
0
 
4
 
! Отговори
До Дидо преди 2 години
Чикагото е прав за това което каза. Наредили са се на опашка в мола на ваксинационния център до тоалетните да се ваксинират, там една лелка те кара да подпишеш формуляр за информирано съгласие че си информиран за нещо, за което не си информиран! Тук не става въпрос да се доказва дали пациентът е починал от ваксината. Аз имам опит в това отношение. При много медицински процедури ми дават едни листовки да ги чета, и тогава подписвам че съм информиран и съгласен. Тук не ти дават нищо да четеш!
41
1
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Чикагото че е *** спор няма.Но от видеото се вижда,че докторчето посяга пръв.Няма адвокат който да спечели делото при такова доказателство,че даже и публично достояние станало.
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се изгради (от хората, от пациентите ) нова истинска организация за защита на пациентите от лекарите .Особено от личните лекари. Сегашната пациентска организация е изградена от държавата и е проформа организация за защита на пациента.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки един лекар може да разчита на Лекарския съюз, както и на Националното сдружение, които да застанат зад гърба му и да окажат всякаква помощ", заяви пред Нова тв д-р Гергана Николова - общопрактикуващ лекар, член на БЛС." Това не е ли чудесно? Значи, и доцент доктор Атанас Мангъров може да разчита на вас?
38
1
 
1
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
И после като видиш куките да се ръкуват с Чикагото или Петното - и си отговаряш на всички въпроси едновременно /те си бяха и партия преди, чикагото е бил полицай/. Напълно ненормалните плакати на Чикагото стояха в София без никой да посмее да ги махне, то в Русе ясно защо не ги махат. Властта има нужда от такива *** и се пазят като писани яйца. Утре ако спукам от бой някой от тези индивиди, ще има криминално проявения преби мирно седящия си гражданин...
37
0
 
1
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ами че това си е изнудване. Само то липсваше. Няма да ме обвинявате в немърливост щото няма да ви пиша рецепти
36
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах клипчето.Чикагото е мега *** но за сметка на това разярен.Дивите селяни не разбраха че на светът няма фирма която да ги викне тях лично и да им покаже точно съставът на ваксините какъв е и как се произвежда. Това не е селският казан за ракия. Целата работа е следната.Доктора е просто един оператор извършващ медицинска дейност.А и не е ясно умрелият от кво е умрял всъщност.Но е ясно следното.Ако доктора си тръгне от селото ония ще изпукат там като скотове в каквито и са се превърнали.
35
2
 
5
 
! Отговори
Фаизер преди 2 години
През 1996 г., по време на епидемия на менингит в Нигерия, в щата Кано са проведени нелегални изпитания от Pfizer за лечението му с антибиотика Trovan. В опитите са участвали над 200 нигерийски деца, като 11 от тях са починали, а 189 са пострадали от различна степен на слепота, глухота и паралич.
34
0
 
5
 
! Отговори
БЛС преди 2 години
Няма нищо общо с лекарите, освен че те им внасят годишна вноска да не правят нищо.
33
0
 
4
 
! Отговори
Теолог преди 2 години
Наистина, пророчеството за налагането на белега на звяра в самия край на времето не е просто едно от многото пророчества на Библията. Тук ни се представя кулминацията на борбата между доброто и злото, между истината и заблудата, между Христос и Сатана. Това ще е една глобална криза точно преди Исус да се завърне на земята, която ще постави на изпит всяко човешко същество. Ето защо за нас е от огромно значение да знаем, какво представлява белега на звяра, за да се предпазим от получаването му
32
3
 
14
 
! Отговори
Бяла мафия преди 2 години
Всеки който участва в геноцида ще бъде съден, така че ще ви трябват много адвокати и много пари.